Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Elképzelhető, hogy rosszul...

Elképzelhető, hogy rosszul saccolták a méretem, vagy tényleg piszkálni akarnak?

Figyelt kérdés
Nagyszüleim mindig célozgatnak, hogy fogynom kéne. Ma vettek nekem egy nadrágot, felpróbáltam. Úgy lógott rajtam, hogy simán kitudtam feszíteni elől tíz centire minimum. Megnéztem a méretét, 46-os volt. Az én méretem 40. Azt mondták, hogy uhh, bocsi, mi ennyinek néztünk.
2015. máj. 29. 10:02
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
Egyébként kérdező, te mennyire szoktad figyelni, hogy amit próbálsz, az milyen számozású?
2015. máj. 29. 16:27
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

Nekem már rég nem vesznek ruhákat, épp emiatt, hogy sohasem jó a méret. XS (34-es) méretű ruhákat hordok, alacsony vagyok és nagyon vékony, a farmerméretem 24-25. Amíg nem költöztem városba, mindig gondok voltak a ruhavásárlással, mert a gyerekméret már nem jó rám, a felnőtt legkisebb meg nagy. Nadrágoknál pláne, mert sportolok, a lábam izmos, a derekam meg vékony, emiatt ami a derekamra jó, abba van hogy a vádlim nem fér bele mert pipaszár lábakra tervezték. Ennek ellenére egy időben csak kaptam és kaptam a ruhákat, hiába szóltam hogy már veszek magamnak ott, ahol tudok is méretben megfelelőt kapni, ne vegyenek ruhát, de akkor is vettek. Volt, hogy a nagymamám (aki évente egyszer lát) vett nekem XL-es nadrágot (a 75 kilós anyukámra nagy volt én meg 40 kiló vagyok) azzal az indokkal, hogy ó tudja ő hogy vékony kislány vagyok na de 23 évesen már általában kell ez a méret (wtf?). Melltartóval ugyanez, kaptam többször C kosarasakat (szintén nem értem, minek kell ajándékba mindenáron ruhát, fehérneműt venni) pedig mindenki tudja, hogy nincs mellem. Indok: de hát huszonévesen ekkorának kellene lennie.

A tapasztalat az, hogy jobban hisznek a számoknak, ahelyett hogy józan paraszti ésszel maguk elé képzelnék az alanyt, akinek szánják a ruhát. Nem feltétlenül célozgatni akarnak (bár én a melltartós eseten anno elgondolkodtam) egyszerűen ilyenek. Nem kell velük foglalkozni, nyomatékosan elmondod minden alkalommal, hogy nem kérsz ruhát és vagy felfogják vagy eladod a nem megfelelő méretű cuccokat.

2015. máj. 29. 16:56
 23/25 anonim ***** válasza:
Huszonévesen C kosár? Már akinek. Anyukám akkor kezdett C-t hordani, amikor elhízott, és elmúlt 50, addig világéletében B kosarat hordott. :-) Fura gondolkodású emberek vannak, ez nem életkori, hanem alkati kérdés.
2015. máj. 29. 20:49
 24/25 anonim ***** válasza:

nekem meg mindig kisebb ruhákat vesznek... adnak egy s-es méretet...hiába mondom, hogy a karomra se jon fel- neeeem baj, azért probáld fel, biztos jo az! na vedd fel hadd lássuk..........ahhhha aztán szétreped a karomon, hátamon :DDD

mostmár leszoktak arrol, h bármit is vegyenek nekem..ráadásul nekem nagy mellem van (D), erre kapok valami-pics.nyi felsot..amibol a hasam is kilog...

szoval én megmondtam, hogy ruhát én veszek magamnak..nagymama, barátnok, anyuka-kizárt.

2015. máj. 29. 22:28
 25/25 anonim ***** válasza:

nekem nagymamám soha egyszer se adott olyat, amit hordani tudtam volna. minden borzasztó volt.

szóval szerintem nagyszülőtől nem lehet elvárni. jobb, ha nem is vesz semmit.

2015. máj. 30. 14:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!