Nehezen tudom elviselni az öregkori felfogást, bennem van a baj?
Papám már 70-en túl van, és mint mindenkivel egyszer átesik az hogy, kicsit belassul. Időről időre amikor már kezdtem felfogni, hogy mi történik akkor amikor megöregszik valaki, akkor egyre jobban kivettem belőle ezeket a dolgokat.
Talán a legidegesítőbbek hogy imád guberálni, unatkozik ami miatt folyamatosan akar valamit csinálni (ha azt mondod hogy kis faházat szeretnél másnapra ott van egy guberált-összetákolt faház), nem mos kezet wc után, gondolom a gyógyszer hatása miatt iszonyat hangosan csul az udvarba ami a fél városba hallatszik és így tovább.
Ez így leírva kicsit megmosolyogtató, de bosszantó is. Anya sokat veszekszik vele miért ül kabátba és sapkába az ebédasztalhoz, és folyamatosan ezek a veszekedések miatt rájött ez az egész érzet. Unokanővérem a nyakába pattan, aki évente 3x látja, én nem. Nővérem, aki már javában elköltözött ő is nyugodtabban áll hozzá, csak én nem.
Igazából mindezt azért írtam le, mert ma anyának megmondta h én nem kedvelem őt. Kicsit hülyén éreztem magam és érzem hogy tényleg nehezen tudom elviselni az öregedés következményeit.
19 L
https://www.youtube.com/watch?v=gksoyq_IDTo&hd=1
Én csak ezt a tanulságos videót tudom neked megmutatni, hátha segít arra koncentrálnod, hogy milyen lehetett papád fiatalon! :)
Önmagad hogyan fogod elviselni öregségedben?
Te is más szokásokat vettél fel, ahogy szállnak feletted az évek.
Például?
18 évvel ezelőtt még naponta többször cserélték pelenkádat - és papád tolerálta!
.
Gondolom, te sem akarod fiatal korodban itthagyni az árnyékvilágot, nehogy unokád intoleráns legyen veled szemben! Márpedig, amit te adsz most az öregeknek, azt fogod visszakapni is. Ez nem ezotéria, ez neveltetésed kérdése.
Mi köze a neveltetéshez az egésznek? Igazából az élettörténetem nem ismeritek. Annyit közölhetek, hogy nem ő volt az aki az én pelenkámat cserélgette. Egyszerűen csak rossz naponta hallgatnom, ahogy apróságokból egyre nagyobb balhék lesznek. Nehezen tudok sajnos mosolyogva legyintenem, ha esetleg olyat tesz, amit nem kellett volna. Sajnálom, hogy így érzi, de azt sem értem miért nem érzi hogyha valami butaságot csinál.
Kioktatást nem kértem, csak véleményt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!