Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit lehetne tenni olyan idos...

Mit lehetne tenni olyan idos nagyszulovel, aki nem akar oregek otthonaba menni, hanem elvarja, hogy a gyerekei gondozzak elete vegeig?

Figyelt kérdés
Anyukam anyja 84 eves,nagypapam meghalt 5 eve igy egyedul maradt mama.3 evig magaban elt aztan kitalalta hogy az egyik lanyahoz koltozik.Mai napig kisebb segitseggel tudna magaban is lakni,de nem akart mert unatkozott.2 evig a nagynenemeknel lakott,de teljesen kikeszitette oket mert elegge nehez termeszetu.Majdnem el is valtak miatta meg egyebek.Anyukam vette at a gondozasat,de veluk is ugyenezt csinalja.Mindenbe beleszol,a nyakukon log,teljesen kikell szolgalni,az utcara sem hajlando lemenni olyan lusta lett.Anya mar teljesen kesz van tole,folyamatosan stresszel,remeg,mar minden baja van tole.Sajnos mamam sajat lakasa mar ellett adva,igy oda nem tudna visszamenni.Nem tudjuk mit tegyunk, mert mama nem akar oregek otthonaba menni mert szerinte ha mar lanyai vannak akkor azoknal kell laknia.Mama viszont anno a sajat szuleit nem gondozta.Eleg kellemetlen a helyzet,anyunak is rafog menni az egeszsege es feltem.Sajnos mamam nem ismeri be,hogy neki sincs egy aldott jo termeszete es mindig masokat hibaztat.

2015. febr. 9. 10:36
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
78%
21esnek én is válaszolnék még. Én is simán ennyi idősen már inkább öregek otthonában óhajtanék lenni. Egy részt, mert biztonságosabbnak érezném, más részt, mert nem óhajtanék a családom terhére lenni, harmad részt, mert nem unnám ugyanúgy halálra a még hátra lévő életemet, mint úgy, hogy ráerőltetem magamat a rokonaimra. Én nem tudnám végig nézni, ahogy a szeretteim miattam tönkre mennek idegi és mentális alapon, vagy épp az ő családi életük megy az én gondjaim miatt gajra. Ja, és végül azért ne hasonlítsd össze a kettőt, mert a gyermek nem kérte, hogy megszülethessen és gondozva legyen, erre hivatkoznia egy idősebbnek a lehető leggusztustalanabb, és legönzőbb húzás. Nem egy öreget ismerek sajnos, akik így tették tönkre a gyermekeik, vagy unokáik életét végleg.
2015. febr. 9. 11:44
 32/59 anonim ***** válasza:
75%

Nem baltázok, és nem nagyon kell utánanéznem sem, mert ebben dolgozom.

Azt hiszem, normálisan leírtam, miért nem az idősotthon a megoldás, és miért kellene utánanézniük a nappali ellátásnak.

De nyilván nem olyanok válaszát várjátok, aki tudja is, hogy miről ír:-(

2015. febr. 9. 11:46
 33/59 anonim ***** válasza:
35%
baltázok=balhézok (a gép átjavította).
2015. febr. 9. 11:48
 34/59 anonim ***** válasza:
71%

Ja és még valami. Neten kb. hiába nézel rá egy-egy idősotthonra. Az, amelyikben dolgozom, úgy ír magáról, mint valami menő szállodáról, kiemelve a kilátást, szobákat, gondoskodást, egyéni törődést.

Hát igen messze áll tőle a valóság!

2015. febr. 9. 11:51
 35/59 anonim ***** válasza:
9%
Ha te sok eszű..., ha nem tűnt volna fel írtam, hogy onnét tudom, hogy jó magam is dolgoztam ilyen helyeken. Ahogy azt is írtam, hogy nem gondozóként, de attól még ott voltam és tudtam, hogy mi a dörgés, nem a kis ujjamból szoptam ki! Aha, neten hiába nézz utána az ember? :D És a fele kamu? :D Komoly vagy hallod. Telefonszám nem létezik és személyes felkeresése az otthonoknak, mi? :D De tudod mit, legyen meg az örömöd a te válaszod volt a tökéletes! :D További jó balhézást neked!
2015. febr. 9. 11:54
 36/59 anonim ***** válasza:
81%

Utolsó kommentem:

Nem szoktam balhézni, csak zavar, ha korrekt válaszra lehúznak.

Nem tudom, mikor dolgoztál ilyen helyen, nem tudom, milyen pozícióban.

MOST vannak bemeneti feltételek, nem kevés.

MOST szinte megfizethetetlen a privát hely.

MOST a minimumon tengődnek az otthonok.

De még MOST is remekül működik a nappali ellátás.

2015. febr. 9. 11:59
 37/59 anonim ***** válasza:
10%
32esnek: amúgy a kérdező idősek otthonára kérdezett megoldási lehetőséget, nem nappali ellátásra, ergo te kitaláltad, h az nem jó és egészen mást reagáltál neki vissza megoldásnak, amit ugyan miért ne fogadhatna meg, de attól még ugyanúgy ott maradna a nagyi velük, és a fő gond azzal van, ha nem esett volna le. Plusz, igen világosan leírtad az idősek otthonainak az ellenérveit, de főleg az államiakról, most hirtelen kitaláltad, hogy a maszekok is rosszak, ha van keretük rá a kérdezőéknek, ha nem. De tényleg nem balhézzol! Grat! :D :P
2015. febr. 9. 11:59
 38/59 anonim ***** válasza:
84%

Bocs, elment...

Szóval a kérdezőnél a mama állapota nem indokolja a bennlakást, és nem is akar bemenni ilyen helyre.

Kényszeríteni nem lehet, a családnak meg gondolom nagy segítség lenne az is, ha a mama napközben nem lenne otthon, és kiélhetné magát a hasonszőrűek között.

2015. febr. 9. 12:01
 39/59 anonim ***** válasza:
77%
Nagyon sajnállak kérdező. Jelenleg nálunk is hasonló a helyzet. Anyukám anyukája tavaly kitalálta, hogy ő fél otthon egyedül, ezért idős otthonba akar költözni. De az nem volt jó neki ami az ő városában van,hanem a mienkbe jött. Eleinte nem is volt gond. Szépen elvolt ott bent, anya meg kéthetente elhozta hozzánk hétvégére. Ma már heti 3-4 napot itt van, és elvarja, hogy a mindenki kiszolgalja, nem lehet semmit csinálni mert ő alszik, tesómat kitúrta a fürdőszobájából. Most a legújabb elképzelés, hogy anyáék koltozzenek ki a szobajukbol, mert ő oda akar beköltözni... Mindenkinek az agyára megy, de anyu meg védi. Pedig amúgy sose voltak jóban, mama alkoholista, anya amint lehetett lelepett otthonról, amíg otthonba nem ment, addig évente láttuk talán kétszer. Az a baj hogy eljátsza, hogy haldoklik és ezzel zsarolja anyát. Múlt héten harmadszor játszotta el, hogy rosszul van, bevitette magát a kórházba, csak hogy anya hazahozza... Nagyon kétségbe vagyunk esve, valahogy fel kellene nyitni anya szemét. Eddig aki volt hasonló helyzetben és kikertuk a véleményét mind azt mondta, hogy egyedül a nagyon-nagyon határozott fellépés segít. Tutujgatassal nem lehet az ilyenektől megszabadulni. Sok szerencsét neked.
2015. febr. 9. 12:03
 40/59 anonim ***** válasza:
27%
Senki se kényszerítésről beszélt, a mama addig nem is fog akarni menni, amíg azt se tudja, hogy igazából mire mond nemet max. csak azt, ami az ő fejében van ezekről a helyekről. A családnak a nappali ellátás átmenetileg biztos jobb megoldás lenne, mint a semmi, de ugyanúgy a nyakukon maradna a nagyi, és ha még az utcára se hajlandó nagyika kimenni, akkor szerintem kb. ilyen helyre se fog menni nap, mint nap. Ami azért szintén teher, mert el kell vinni, haza kell hozni, a szülők gondolom dolgoznak, egy kocsival a családban egy idő után zűrös is lenne kivitelezni. Ha már lehurrogtad az öregek otthonát, akkor ezt is le lehet hurrogni.
2015. febr. 9. 12:05
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!