Meg akar változtatni a nagymamám! Mit tegyek?
Nos, akkor bele is vágnék az egész törénetbe:
Másodszülött unoka vagyok a családban, és az unokatesóm, aki 4 évvel idősebb tőlem kiment angliába az anyukájával és a tesójával. És azóta - mivel nekünk van netünk - akárhányszor elmegyek mindig róla beszélnek. Én megértem, hogy hiányzik nekik, de kicsit zavaró egy idő után, hogy csak róla kérdeznek.
A második pedig:
Ebbe is belefolyik az unokatesóm, aki ráadásul fiú (!), de ezt csak a nagymamám csinálja.
Eléggé fiús lány vagyok, inkább a sötét színeket kedvelem, a szoknyákat meg kicsit sem.
Nos, ezt a mamám nem nagyon díjazza. Akárhányszor elmegyek (nem laknak messze, úgy 5-600m) mindig kritizálja az öltözködésem, hogy miért nem szoknyát hordok bezzeg az unokatesóm XY stb. Ez rányomta a viszonyunkra a bpecsétet erősen, mert egyre ritkábban megyek, azért, mert nem szeretném hallgatni hogy kritizál. Már mondtam neki, hogy Én így szeretek öltözködni, a sötét színeket szeretem, de neki ez nem elég. Folyton ezt csinálja, és "kicsit" idegesítő.
Mit tehetnék?
Lemaradt:
Én: 12/L
Unokatesóm: 16/F
Változz meg... vagy ne. Ahogy jólesik.
Bocs nem olvastam el.
Minden nap vegyél be egyet ebből, mielőtt elindulsz a nagyihoz:
ha rendszeresen szeded, nagyon kevés problémád lesz az életben
1. Őszintén megmondod neki, hogy nem fogsz másképp öltözni, mert ez van, és rosszul esik, hogy kritizál, és emiatt nem szeretsz hozzá jönni. Lehetséges következmények:
a) Megérti és többet nem piszkál.
b) Megsértődik, összevesztek, és legközelebb újra ugyanezzel piszkál.
2. Veszel magadnak egy világos szoknyát, és amikor hozzá mész, mindig ezt veszed fel.
Következmény: boldoggá teszed. (Ha nem hozzá mész, akkor meg a régi ruháidat hordod.)
Tekintettel arra, hogy az ember nagymamamája előbb-utóbb sajnos meghal, én a 2. megoldást választanám.
Köszönöm a válaszokat.
Utolsó: Igen, ez igaz... Viszont nem csak engem kritizál, hanem a környezetem is, de ezt inkább figyelmen kívül hagyom.
Vegyél fel ilyet. Sötét is és szoknya is.
A kecske is jól lakik és a kápó is megmarad.
Nem mellesleg nagyon dög leszel benne.
"veszel magadnak egy szoknyát"
"dög leszel benne"
jah..persze, 12 évesen...
"jah..persze, 12 évesen..."
Szerintem te nem nagyon vágod, hogy mi megy manapság a fiatalok körében. :D
Én most 22 vagyok, de már 10 éve is az volt, hogy a korombeli lányok nagyon tepertek a 15-16 éves nagyfiúkra.
"Viszont nem csak engem kritizál, hanem a környezetem is"
Gondolom, nyugdíjas, egész nap otthon van. Nem történnek vele érdekes dolgok, nincs mit csináljon, ezért kitalál magának problémákat: mit lehetne kritizálni másokban.
Addig is úgy érzi, csinál valamit.
Ez nagyon rossz hozzáállás, de sajnos tipikusan jellemzi a magyar nyugdíjasokat. Soha semmi nem elég jó nekik.
Úgy lehet rajta segíteni, ha eltereled a figyelmét, pl. kártyáztok, társasoztok, sétáltok (nézitek a madarakat, fákat), elmentek moziba, kirándultok, szervezel neki programot és utána ezekről a programokról beszélgettek és a következőt tervezitek. Ha van, ami leköti, nem fog mások cseszegetésével foglalkozni.
4.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!