Mit lehetne tenni olyan idos nagyszulovel, aki nem akar oregek otthonaba menni, hanem elvarja, hogy a gyerekei gondozzak elete vegeig?
Valamelyikőtök közelében,esetleg szomszédságában kivehetnétek albérletbe neki egy kis lakást és akkor közel is lehetne csak minden nap kéne foglalkozni vele hogy ne érezze egyedül magát.Ha meg sok már akkor simán hazamész.
Nem egy ilyen esetet láttam már hogy egy család életét tette tönkre egy idős ottlakó rokon állandó piszkálódása.Nem szabad hagyni hogy a fejetekre nőjön, csak abban kéne segíteni neki amit tényleg nem tud megcsinálni,abban nem amihez csak lusta mert csak jobban hozzászokik és rosszabb lesz.
8-as vagyok, és 5-ösnek írom.
Sajnos az állami idősotthonok tényleg leginkább kórházra hasonlítanak, mégpedig a már említett 4 órát meghaladó gondozási igény miatt.
Rengetek a fekvő gondozott, de a fennjárók sincsenek toppon.
Érthető, ha egy idősnek nincs kedve feladni az önállóságát, és beköltözni egy 4 ágyas szobába, ahová még a saját bútorait sem tudja bevinni, csak a személyes csecsebecséit, és ahol fehér ruhás gondozónők dirigálják le a mindennnapjait. Nem véletlenül hívják őket nővérkének a bennlakók. Nagyon kevesen vannak, az idejüket kitölti a gyógyszerezés, etetés, fürdetés, pelenkázás, ágyhúzás, dokumentálás. Nincs idejük csacsogni, önállóságra buzdítani az időst. Gyorsabb, ha ők csinálják, pedig ez erősíti a már semmire sem vagyok jó érzést.
Ezért jobb a nyugdíjas klub, ott teljesen más a felállás. Az idősek önállóbbak, este hazamehetnek, hasonszőrű társaságban lehetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!