Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit lehetne tenni olyan idos...

Mit lehetne tenni olyan idos nagyszulovel, aki nem akar oregek otthonaba menni, hanem elvarja, hogy a gyerekei gondozzak elete vegeig?

Figyelt kérdés
Anyukam anyja 84 eves,nagypapam meghalt 5 eve igy egyedul maradt mama.3 evig magaban elt aztan kitalalta hogy az egyik lanyahoz koltozik.Mai napig kisebb segitseggel tudna magaban is lakni,de nem akart mert unatkozott.2 evig a nagynenemeknel lakott,de teljesen kikeszitette oket mert elegge nehez termeszetu.Majdnem el is valtak miatta meg egyebek.Anyukam vette at a gondozasat,de veluk is ugyenezt csinalja.Mindenbe beleszol,a nyakukon log,teljesen kikell szolgalni,az utcara sem hajlando lemenni olyan lusta lett.Anya mar teljesen kesz van tole,folyamatosan stresszel,remeg,mar minden baja van tole.Sajnos mamam sajat lakasa mar ellett adva,igy oda nem tudna visszamenni.Nem tudjuk mit tegyunk, mert mama nem akar oregek otthonaba menni mert szerinte ha mar lanyai vannak akkor azoknal kell laknia.Mama viszont anno a sajat szuleit nem gondozta.Eleg kellemetlen a helyzet,anyunak is rafog menni az egeszsege es feltem.Sajnos mamam nem ismeri be,hogy neki sincs egy aldott jo termeszete es mindig masokat hibaztat.

2015. febr. 9. 10:36
1 2 3 4 5 6
 11/59 anonim ***** válasza:
29%
Kérdező, a 7esre: azért amiket leírsz nem több millió ftos tételek, amíg egy ingatlan eladása több milliós tételt jelent.
2015. febr. 9. 11:14
 12/59 anonim ***** válasza:
72%

Valamelyikőtök közelében,esetleg szomszédságában kivehetnétek albérletbe neki egy kis lakást és akkor közel is lehetne csak minden nap kéne foglalkozni vele hogy ne érezze egyedül magát.Ha meg sok már akkor simán hazamész.

Nem egy ilyen esetet láttam már hogy egy család életét tette tönkre egy idős ottlakó rokon állandó piszkálódása.Nem szabad hagyni hogy a fejetekre nőjön, csak abban kéne segíteni neki amit tényleg nem tud megcsinálni,abban nem amihez csak lusta mert csak jobban hozzászokik és rosszabb lesz.

2015. febr. 9. 11:15
 13/59 anonim ***** válasza:
18%
De teljesen mindegy a kérdést nézve. Aki írta neked, hogy de bezzeg a pénze az ingatlanból jól jött vkinek az csak egy rosszindulatú akárki, aki itt éli ki az idegbetegségét!
2015. febr. 9. 11:15
 14/59 anonim ***** válasza:
84%

8-as vagyok, és 5-ösnek írom.

Sajnos az állami idősotthonok tényleg leginkább kórházra hasonlítanak, mégpedig a már említett 4 órát meghaladó gondozási igény miatt.

Rengetek a fekvő gondozott, de a fennjárók sincsenek toppon.

Érthető, ha egy idősnek nincs kedve feladni az önállóságát, és beköltözni egy 4 ágyas szobába, ahová még a saját bútorait sem tudja bevinni, csak a személyes csecsebecséit, és ahol fehér ruhás gondozónők dirigálják le a mindennnapjait. Nem véletlenül hívják őket nővérkének a bennlakók. Nagyon kevesen vannak, az idejüket kitölti a gyógyszerezés, etetés, fürdetés, pelenkázás, ágyhúzás, dokumentálás. Nincs idejük csacsogni, önállóságra buzdítani az időst. Gyorsabb, ha ők csinálják, pedig ez erősíti a már semmire sem vagyok jó érzést.

Ezért jobb a nyugdíjas klub, ott teljesen más a felállás. Az idősek önállóbbak, este hazamehetnek, hasonszőrű társaságban lehetnek.

2015. febr. 9. 11:16
 15/59 mantis religiosa ***** válasza:
27%
Az #1 válaszolónál az igazság, egy kis kiegészítéssel. El kell intézni a bíróságon a gondnokság alá helyezést, onnan kezdve nem ő diktálja a feltételeket. Mi is hasonló cipőben voltunk apósommal, aztán másfél éve elköltöztettük albérletbe, heti 2-3 alkalommal látogatjuk, és boldogan élünk azóta. Asok negatív beszólogatóval meg ne törődj, nem tudják miről beszélnek, csak szajkózzák a sztereotíoiákat.
2015. febr. 9. 11:18
 16/59 anonim ***** válasza:
32%
Én egy szóval se írtam állami öregek otthonáról. Millió egy maszek alapú öregek otthona van, - legalábbis pesten -, ahol simán a nagyi nyugdíja is sokszor elég ahhoz, hogy oda bekerülhessen, persze vannak sokkal drágábbak is. Ezeken a helyenek olyan az egész, mintha kb. szállodában lennének, rendszeresen programokat is csinálnak az öregeknek, és szeretnek is ott lenni az öregek. Dolgoztam ilyen helyeken, persze nem mint gondozó, innét tudom. Állami gondozás eszembe se jutott, de szeritnem a kérdezőék sem arra gondoltak.
2015. febr. 9. 11:20
 17/59 mantis religiosa ***** válasza:
7%
sztereotípiákat
2015. febr. 9. 11:21
 18/59 A kérdező kommentje:
Errol a lerazasrol annyit tudok mondani,hogy anyujek se fiatalok mar annyira elvezhetnek a nyugdijas eveiket nyugalomban ami eddig nem adatott meg es most folyamatos civodas megy kozottuk,tiszta stressz az egesz.Folyton ez a tema naluk,ez olyan megoldatlan dolog.Azt is fontos tudni,hogy anyut igazabol sosem szerettek a szulei,szoval nem volt valami jo a viszonyuk,sosem segitettek rajta ha gondja volt az eletben mindig csak kioktattak meg lealaztak masok elott.Nehezt ezt igy elmagyarazni, igazabol valahogyan rakene venni mamat,hogy jobban erezne magat o is es nagyobb elete lenni mint a 4 fal koze bezarva egesz nap eltunyulva.
2015. febr. 9. 11:21
 19/59 anonim ***** válasza:
0%
Ja a 16os hsz a 14nek szólt! :)
2015. febr. 9. 11:22
 20/59 A kérdező kommentje:
Mi sem allamira gondoltunk,hanem olyanra ahova bevinne a nyugdijat.
2015. febr. 9. 11:22
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!