Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Ti mit tennetek az en helyemben?

Ti mit tennetek az en helyemben?

Figyelt kérdés

Ra mernetek e bizni olyan nagyszulokre az unokakat akik megbizhatatlanok? Az evek alatt ezt mar sokszor sikerult nekik bebizonyitaniuk hogy 5 percre sem maradhatnak felugyelet nelkul. Ferjem kapcsolata katasztrofalis a szulokkel. Ma a ferjem megis ezzel az otlettel allt elo, mert en vegre talaltam munkat es nehezen oldhato meg a gyerekek felugyelete par orara. Nem tudom hogy mit csinaljak, mert azt mondta en dontok,(kedves tole mert ket rossz kozott kell dontenem, vagy nem fogadom el az allast vagy a nagyiekra bizom a gyerekeket)

Azt meg a tortenethez hozzafuznem hogy hetente jarunk hozzajuk, szeretik a gyerekeket a gyerekek is oket. Mas nem johet szoba mert vagy dolgozik vagy nagyon idos. Egyenlore babysittert nem tudnek felvenni mert amit keresnek az arra menne el.

2015. febr. 4. 16:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
71%
Mivel nem írtál semmi konkrétumot, hogy mi miatt nem lehet a nagyszülőkre bízni a gyereket, én így azt mondom, hogy a nagyszülők csak felneveltek 1 gyereket normálisan, tisztességgel. (a férjedet) Nem hiszem, hogy az unokával gond lenne ha pár órát vigyáznának rá, főleg, hogy az unoka is szereti őket, és a nagyszülők is szeretik az unokát.
2015. febr. 4. 16:32
 2/13 anonim ***** válasza:
75%

Másra nem lehet bízni a gyereket? Miben merül ki a megbízhatatlanságuk?

Úgy gondolod valami bajuk esne a nagyszülőkkel? Amennyiben így van, nem bíznám rájuk. Ha csak pár órára kellene, akkor nem tudnál megkérni egy idősebb, ismerős, még tanuló lányt? Gondolom ő nem kérne olyan sokat, bár nem biztos, hogy megbízhatóbb lenne. Esetleg napközi, ovi, bölcsöde?

2015. febr. 4. 16:36
 3/13 anonim ***** válasza:
53%

Én inkább magánóvoda, -bölcsőde mellett döntenék. Oda alkalmanként is járhat, akár csak pár óra hosszára is.

Rendben, hogy erre menne el a fizud, de hát ezt gondolom belekalkuláltátok még a családtervezés időszakában, tehát nem ért meglepi.

2015. febr. 4. 16:38
 4/13 A kérdező kommentje:

Mar probalkoztunk tobbszor hogy vigyaznak valamelyik gyerkocre, es nem csak ra hanem az unokaocsemre is (ferjemnek van meg egy testvere), regebben ugyanez a helyzet alakult ki naluk, egy honapig mukodott, aztan meguntak a nagyszulok, egul sogornomnek fel kellett mondania.

Konkret esetek:6 ev alatt nem sikerut megertetni veluk hogy a gyereket ne engedje fel a nyitottablakhoz szekkel (emeleten) mert bamikor kieshet, erre mindig az a valasz hogy de o vigyaz ra, azt nem sikerult megertetni hogy utana akar itthon is megcsinalja amikor elfordulok egy percre. Volt hogy mennunk kellett egy tanfolyamra, megkertuk hogy vigyazzanak rajuk, mar aludtak a gyerekek, gondoltam ugy nem lesz sok gondjuk, fel òrat kestek. Nem veszik figyelembe a ferjem szavat, ha mond es ker valamit a gyerekkel kapcsolatban. Megetetett a gyerekkel egy egesz pohar nutellat, mert hat hogy azt a fiam szereti, a nagyinal azt csinal amit akar. Aztan a gyerek egesz ejjel hanyt. Utoljara egy evvel ezelott volt rajuk bizva a nagyobbik gyerek egy gyerekzsuron, ahol a nagyszulok ismertek a csaladot, ezert par perc setaval ott voltak az unnepsegen. A gyereknek eltort a laba, itt nem az volt a gond hogy eltort a laba, baleset mindenkivel elofordul, hanem hogy megprobaltak eltitkolni, nem szoltak. Amikor kesobb mentunk a fiunkert akkor kezdett el panaszkodni hogy faj a laba, es meg akkor is mindent tagadtak, hog nem tortent semmi, biztos meghuzta. Volt olyan eset is hogy elmentek kezetmosni, belebukfencezett a kicsi a kadba, erre kerdem mi tortent, anyosom erre szo szerint a szemembe mondta hogy nem tortent semmi. A gyerek kesobb meselte hogy bele esett a kadba es pukli lett a fejen.

Ennek ellenere en is amondo vagyok hogy a gyerekeknek szukseguk van nagyszulokre, ezert is visszuk oket minden heten, csak egyedul nem hagyjuk ott oket.

2015. febr. 4. 16:50
 5/13 A kérdező kommentje:
a maganbolcsi megfizethetetlen, a gyerekek igy is oviba es (majd) bocsibe jarnak, mivel kulfold altalaban a nyitvatartas 7.45-16.15 ig van mindenhol, ebben mar benne van a napkozi
2015. febr. 4. 16:53
 6/13 A kérdező kommentje:
Bocsi a hibakert nem olvastam vissza mielott elkuldtem
2015. febr. 4. 16:54
 7/13 anonim ***** válasza:

első vagyok..

Így olvasva a történteket, amondó vagyok, hogy a nagyszülők egyszerűen 5 perc után megunják a felügyeletet, és ezért nem foglalkoznak a gyerekekkel. Ebben az esetben bizony meggondolandó, hogy arra a pár órára rájuk bízd. Így nem marad más mint a bölcsi és óvi. Vagy más rokon aki megbízható

2015. febr. 4. 16:55
 8/13 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudom sok meny miért gondolja após anyós csak hülye lehet,1-2 gyereket se lehet rá bízni.csak ő tud mindent csak ő tud a gyerekére vigyázni.Nyugi sok nagy szülő 100 szor különbül vigyáz az unokára mint maga a mindent tudó zseni meny.
2015. febr. 4. 17:17
 9/13 A kérdező kommentje:
Kedves utolso, elolvastad a kommentemben miert nem merem a gyerekeket rajuk bizni? Nem erzem magam paramaminak, es a sogornom is ugyanezzel a problemaval kuzdott, csak neki azota felnott a gyereke.
2015. febr. 4. 17:25
 10/13 anonim ***** válasza:

2. vagyok

Ilyen formában nem lenne egy nyugodt perced, ha a nagyszölőkre bíznád őket. Ebben az esetben vagy kifizeted a babysittert és a fizetésed jóformán neki adod, vagy maradsz otthon. Valahogy meg kell oldani a gyerekfelügyeletet, mert gondolom nem maradhatsz addig otthon, amíg elég idősek lesznek , hogy egyedül hagyhasd őket.

2015. febr. 4. 17:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!