Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit gondoltok az ilyen nagymam...

Mit gondoltok az ilyen nagymamáról? (lent)

Figyelt kérdés

Mióta ismerem az anyósom, állandóan valami baja van, képzelt betegsége. Eleinte "valami vírus" támadta meg a szervezetét, amikor találkoztunk, aztán reumatikus panaszokra hivatkozva nem csinál semmit egész nap, aztán álmatlanság gyötri, mostanában szédül, amiért nem tud sehova menni, gyakran kell pihennie napközben.

Legutóbb, amikor apósomat hívtuk, mert a kisebbik gyerekkel kórházba kellett mennem súlyos betegség miatt és a nagy egyedül maradt volna, anyósom képes volt visszahívni a férjét egy újabb képzelt betegségre hivatkozva, majd belébeszélte, hogy ő is beteg, amiért most nem tud hozzánk jönni. Emiatt nagyon szorult helyzetbe kerültünk, a babát majdnem egyedül kellett hagynom a kórházba, mert apa nem kapott szabit. Aztán a főnökkel sikerült nehézségek árán kialkudnia.

Egyre dühösebb vagyok erre a nőre, mert úgy érzem manipulálja a családot, apóst kötélen rángatja (ő pedig függ tőle) és senki nem bírálhatja őt, mert hiszen tudjuk , hogy "idegileg gyenge", meg van számára engedve ez a viselkedés. (soha nem kell semmit csinálnia, ha nem akar, nem tartozik felelősséggel, gyerekre nem kell vigyáznia soha, hiszen hamar elfárad...)

Ha apóssal beszélek erről, akkor falakba ütközöm. A férjem ki van borulva az anyja miatt, tavaly nagyon összevesztek, amiből én kerültem ki bűnösként. (ellene hangolom a fiát)

Mit lehet tenni, hogy ez a játszma megszakadjon és ne tudjon manipulálni?

A gyereket is átverte legutóbb, mert apósom megígérte, hogy mehet hozzájuk 3 napra karácsonykor (apóst nagyon szereti a kicsi), de anyósom kitalálta, miután mindent leszerveztünk, felcuccolva megérkeztünk, hogy halálosan elfáradt és még se maradjon 1 napot sem.

2015. febr. 4. 12:04
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
49%
Megteheted, hogy nem mész többet. A gyereknek is jobb, ha nyugalomban vagy. Én már rég nyíltam szembe szálltam volna vele. Mi az, hogy nem ehetünk lángost mert drága? Én fizetem, azt veszek amit akarok. Ja, hogy a mama nem kér? Hát az a mama baja. Vedd át az irányítást mond meg, hogy pl.:szombaton mentek 3-6-ig, ha jó jó, ha nem akkor nem mentek, mert máskor nem jó. A nyafogást engedd el a füled mellett. Apósodnak meg ne szólj semmit. Az ő felesége, ha ő ezt hagyja akkor nem tudsz rajta változtatni.
2015. febr. 4. 13:09
 22/41 anonim ***** válasza:
43%

Komolyan nem értem a válaszadók többségét... Nem értitek a kérdés lényegét!!! Mindenki azon lovagol, hogy "nem a nagyszülőnek szülted.." "nem várható el tőle" bla-bla-bla-bla

Itt nem ez a lényeg, (már ha jól értem) csak egy szituáció, amiben ismételten megmutatkozott, hogy anyós folyamatos figyelmet kíván, amit azzal ér el, hogy a megbeszéltek ellenére ő folyamatosan átszervez mindent, mert így MINDENKI RÁ FIGYEL, ÉS HOZZÁ ALKALMAZKODIK!

Nekem a leírtak alapján ez véleményem.

2015. febr. 4. 13:10
 23/41 Andizsuzsi ***** válasza:
61%
Nem védem a nagymamát, de attól, hogy neked van egy elképzelésed arról, hogy milyen nagyszülő leszel, még az övének nem kell olyannak lennie. Miért kell neked az apósoddal arról beszélni, hogy a mamának miért kell felelősséget vállalnia, vagy mit kell otthon csinálnia? Ha jól értem, nem együtt laktok, semmi közöd hozzá, hogy ők hogyan élik a saját életüket. Ha nem akarsz belemenni a játszmáiba, akkor maradj ki belőle.
2015. febr. 4. 13:10
 24/41 anonim ***** válasza:
45%
Megteheted, hogy csak heti 1 órát találkoztok, addig is csak illedelmesen ültök náluk, a gyerekek miatt. Mi így oldjuk meg elég régóta, illetve apámékkal így se, oda nem megyünk egyáltalán, mert ők olyan tipusok, hogy egy órát sem lehet kibírni náluk. Nálunk is van nyaraló, de nálunk is pont olyasmi a helyzet, hogy jobban járunk, ha befizetünk máshova vagy sátorozni megyünk.
2015. febr. 4. 13:12
 25/41 anonim ***** válasza:
12%
Oké, de azzal nem segítünk semmit, ha azt írjuk, hogy ez egy rossz nagymama. Attól nem lesz jobb senkinek.
2015. febr. 4. 13:13
 26/41 anonim válasza:
51%
Kedves Kérdező! Azoknak, akik itt most lehordtak téged, nyilván nem volt dolguk "nehéz természetű" anyóssal. Sokszor nehezebb így, mintha egyedül lenne az ember. Nem akarlak elkeseríteni, de ő már nem fog változni, sajnos neked kell úgy berendezkedned, hogy ezzel számolnod kell mindig... ő ilyen. Tényleg nem értem, miért a gyerekfelügyeleten kattog itt mindenki, nem erről szólt a kérdés.
2015. febr. 4. 13:25
 27/41 A kérdező kommentje:

Köszönöm a segítő válaszokat! Nem a gyerekfelügyeletről szólt a kérdést, ezt nyomatékosítottam is! Az egy dolog, hogy nem mindenki vállalja, bár nekem szokatlan, mert nekem tündéri nagyszüleim voltak, akik imádtak, én viszont, nagyon sok időt töltöttünk közösen. Számukra ez nem volt nyűg. Ha mégis az volt, akkor szóltak, hogy most nem tudnak rám vigyázni, mert van valami (betegség, program stb). Ez teljesen természetes volt mindkét irányba! Sokkal kevesebb ember lennék most, ha nem töltöttünk volna el ennyi közös időt!

Nekem ezért furcsa, hogy egy nagyszülő lehet más is. Aki simán cserben hagyja a gyerekét. Akinek nem hiányzik az unoka, csak a fénykép kell róla, amit mutogatni lehet. Elfogadtam, mert nincs más választásom, ez van.

Ami zavar, hogy a férjemet is manipulálja még mindig nagyon ügyesen. És hiába tiltakozik, hogy őt nem érdekli az anyja, mégis ott van a hatása a mindennapokban, a reakcióiban.

Mivel vidéken vannak, nem tehetjük meg, hogy egy órára ugrunk át. A pénznél mindig arra hivatkoznak, ha költünk, akkor majd rájuk fogunk szorulni. Ez természetesen nincs így, de ez az állandó szöveg.

A nagyobbik fiam a papa miatt szeret náluk lenni, a szívem szakadt meg múltkor, amikor a mama lemondta (a a hátam mögött az utolsó pillanatban)

Na ez az, amiért minket is érint a dolog

2015. febr. 4. 13:45
 28/41 anonim ***** válasza:
0%
Bocs, de hány éves az anyósod, hogy ennyire beteges?
2015. febr. 4. 14:30
 29/41 A kérdező kommentje:
63..
2015. febr. 4. 14:38
 30/41 anonim ***** válasza:
61%

5-os vagyok...

ja, hogy a kerdesre is valaszoljak...nem sok jot gondolok rola, egoista, hipohonder, hisztis venasszony,aki nem is ven! szegyelhetne magat... persze ha neki van szuksege ra akkor gondolom mindenkinek haptak ban kell allnia. oszinten ezt gondolom. Jobb az ilyen nagyi minel tavolabb, es leredukalni vele a kapcsolatot amennyire csak lehet, ha meg amr mentek menel rovidebb idore... en is csaka gyerekeket sajnalom, h egy nagyival kevesebb, hatha a te a nyukad majd karpotolja oket. sajnos az en picimnek egy sincs.

2015. febr. 4. 15:22
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!