Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » 3 hónap múlva fog megszületni...

3 hónap múlva fog megszületni a babánk. Az egyik leendő nagypapa azt mondta ő nem hajlandó ideutazni hozzánk. Mit tennétek?

Figyelt kérdés
nem akar leutazni, mert nem fog kis helyen nyomorogni. Mi minden hónapban megyünk és minden alkalommal ott alszunk velük egy légtérben. Ugyanakkora a házuk, mint a mi lakásunk. Hozzáteszem nem szívesen viszem oda majd a babát sem, mert az hagyján, hogy kupi van, de kosz is. Nem is kicsit. Mit tennétek a helyemben? Szólni nem lehet, mert nem állna velem szóba. 300 km-re lakunk, ő nem utazik. Kérdezem, hogy miért nem jön? Megmondtam, hogy nem, hagyj békén. Nem akarom megfosztani az unokájától, de ott nem biztosítanak megfelelő körülményeket a babának, tőlem meg elvárja, hogy vigyem.
2014. okt. 8. 23:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
86%
Nemsokára anyuka leszel és innentől kezdve a gyerek érdeke kell, hogy az első helyen álljon. Nem pedig egy duzzogó nagypapáé. 3 hónap múlva szülsz= már javában rossz idő lesz. Én tél közepén az égvilágon sehová nem utaztatnám az 1-2 hónapos csecsemőmet, nemhogy 300 km-re. (kocsiban bemelegszik, kiveszed, megfázik...stb.) Mondd meg a nagypapának, hogy tavaszig szó sem lehet, utazásról, ha látni szeretné, utazzon le ő. Ha duzzog, majd megbékél, ne legyen lelkiismeret furdalásod,nem te fosztod meg az unokájától. A láthatási joga adott, csak élni kellene vele.
2014. okt. 9. 14:36
 12/16 anonim ***** válasza:
23%
Ne legyen miatta lelkifurdalásod! Mondd meg neki, hogy 300km sok egy babának, és ha nem jön akkor nem viszed, mert ezzel a baba alatt vágod a fát.
2014. okt. 9. 17:07
 13/16 anonim ***** válasza:
19%

Nézd, attól is függ, milyen egészségi állapotban van a nagypapa. De még ha jól tartja magát, akkor se illendő egy idősebb embert utaztatni... Pláne kíséret nélkül.

Ha vonattal megy, azon előfordulhatnak kötekedő alakok, kisebb csoportok, akár ki is rabolhatják, kinek hiányzik ez? Ideális célpont egy idősödő ember.

Meg veszélyes is lehet, ha régi típusú vonat, és fel- ill. leszálláskor, nagyon magasról kell lelépni. A sokáig tartó egyhuzamban történő ülés is kényelmetlen.

Én még csak a harmincas éveimben járok, de három-négy óránál többet ülni nekem kínszenvedés. Pláne milyen lehet ez egy több évtizeddel idősebb embernek. Főleg ha még ízületi problémái is vannak, ezek meg kinek nincsenek? Aranyér esetleg? Nem is biztos, hogy tudsz ezekről. Lehet, hogy szégyellné elmondani, hogy nem bír már annyit utazni, ülni. Ha távolsági busszal megy, ott pláne nem tud felállni, hogy átmozgassa kicsit magát.

Én azt mondom, nektek kéne menni. Ha hozzájuk nem is viszed a kosz miatt, akkor egy plázában találkozni, ahol beülhettek valahova, ellehettek meleg, fedett helyen pár óra hosszát. Ennyit megérdemel egy nagypapa, hogy lássa az unokáját. Gondolj arra, ha hirtelen meghalna, akkor bizony bánnád(?), szóval inkább bánhatnád, hogy nem vitted. Hogy életében egyszer sem láthatta.

2015. febr. 5. 00:07
 14/16 anonim ***** válasza:
19%
Télen pláne csúnya dolog utaztatni egy idősebb embert, elesik, ha netán csúszós az út, máris kész a combnyaktörés.
2015. febr. 5. 00:08
 15/16 anonim ***** válasza:
300 kilométeres utat ugyan miért ne bírna ki egy baba? Érdekes, György herceg (az angol királyi családból) pár hetesen kibírta az 500 kilométeres utat, mikor Skóciába vitték a dédapjához + a királynőhöz (dédanyjához). És nem repülővel, helikopterrel mentek.
2015. febr. 5. 00:12
 16/16 anonim ***** válasza:

Jót nevettem az utolsó hozzászólóson.

300 km helikopterrel vagy 300 km autóval nem egészen ugyanannyi idő.

Ráadásul György herceg az György herceg. Azért ő általában királyi első osztályon vagy királyi helikopteren utazik, ahol igazodnak az igényeihez, ha rosszul lett volna vagy bármi, szerintem a helikopter leszáll, visszafordul...stb. Ne hasonlítsuk már a helyzetet mondjuk egy magyar autópályához, ahol ha dugó vagy baleset, vagy hóhelyzet van, akkor a baba kénytelen órákig a kocsiban vesztegelni.

A kérdező aggodalma teljesen jogos, én sem tenném ki ennek a babámat.

2015. febr. 5. 10:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!