Bennem van a hiba, de nem tudom mi tévő legyek, mi a megoldás?
Ha külön házban laktok, akkor szabjatok határt annak, hogy ki mikor mehet be a másikhoz. Így kevesebb lehetősége lesz beleszólni a dolgaidba.
Most, hogy jön a kicsi, tényleg el kellene beszélgetned vele őszintén, hogy ti egy külön család vagytok tőlük eltérő szokásokkal és hagyjanak élni benneteket.
Szia!
Nálunk is hasonló a helyzet, sajnos úgy hozta a sors, hogy muszáj itt lennünk a nagyinál egy darabig. 5 évig vezettem a háztartást, de pl. én nem teregethetek, mert az úgy nem jó, ő nem úgy szokta, nem főzhetek akármelyik edényben, mert pl. ő nem abban szokta főzni a krumplit, tésztát, stb... Mivel mi vele egy házban lakunk, ráhagyjuk. Régebben próbáltam vele megbeszélni, hogy miért nem jó neki ez vagy az, ahogy én csinálnám, erre megsértődött és azt mondta, hogy ő a rossz, és hogy én semmit nem vagyok hajlandó tőle tanulni, mert... Miért is??! :P öregszik... Szerintem ő sem tudja igazán...
Szerintem unatkozik, mert a papa már nincs, menni sem szokott sehová...
Szóval én ráhagyom a dolgokat, had mondja, szeretem őt, mert mindig számíthatok rá, amikor segítség kell.
Biztos nehéz lehet olykor elviselni a dolgait /más generáció + más nevelkedés/, de próbáld meg nem magadra venni, eleinte nekem is nehéz volt, de már megszoktam.
Bakker, mintha az én nagyimat olvasnám!!!
Edények, teregetés stb :D :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!