Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Állandóan csak bántanak?

Állandóan csak bántanak?

Figyelt kérdés

A nagyapám még a régi világ "gyermeke", mindennapi tevékenysége a paraszti munka.

Mióta az eszemet tudom utálom a paraszti munkát, DE ha kellett mindig segítettem, sőt... (a "segítségen" a sokszori majdnem egész napos melók már túlmutatnak) Csakhogy hiába. Mindig azt kapom, hogy te semmire sem vagy jó, béna vagy, szerencsétlen vagy, nem vagy férfi, belőled sosem lesz paraszt, a cigányok dolgoznak így, és a többi és a többi...

Jó, nem vagyok valami ügyes, de Istenem. Mentem és igenis segítettem. Ráadásul soha semmit nem mutat meg, elvárja hogy minden menjen magától.

Teljesen elegem van már abból, hogy mindig a földig aláz le. Most is kimentem segíteni, mert az apám megkért rá, de megint a porig alázott... Nem vagyok az a sírós fajta, de ez már annyira fáj, hogy ha szégyen ha nem szégyen, sírva hazajöttem...

Nem akarok visszaszólni, mert tisztelem azért, de ez már sok. Apámnak se beszélek erről, mert akkor ő is csak szidna.

Mit csináljak már?

18F

2014. jún. 19. 17:11
 1/10 anonim ***** válasza:
Told oda elé a számítógépedet és kérd meg, hogy telepítsen fel egy programot. Milyen béna már, ha nem tudja csak úgy magától.
2014. jún. 19. 17:13
 2/10 A kérdező kommentje:
Jó, ez is egy érv... de semmit nem érek vele. Teljesen végem van már ettől a sok bántástól. Néha már úgy érzem megyek aztán inkább kinyírom magam... csak legyen már nyugtom. Bántsanak valaki mást.
2014. jún. 19. 17:20
 3/10 Karr válasza:
Tudom mit érzel, én is már átéltem ezt csak nekem a szüleim ilyenek. Én csak annyit tettem, hogy tűrtem és tűrtem sajnos mást nem lehet tenni.
2014. jún. 19. 17:26
 4/10 anonim ***** válasza:

Nem mennék többet segíteni hozzá. Otthon elvállalnék bármilyen munkát, ha kérik, de kereken megmondanám, hogy nagyapámhoz nem megyek, mert a maradék önbizalmamat is teljesen leépíti.

Nem érthet mindenki mindenhez és nem is szerethet mindenfajta melót. Ha ennek ellenére elmész segíteni nagyapádnak, ez értékelendő, főleg ha ő semmibe vesz. Sajnálom, ha a szüleid ezt nem látják. Állj ki jobban magadért!!!

2014. jún. 19. 17:27
 5/10 anonim ***** válasza:
Én biztosan megmondanám neki a magamét. Hidd el sokat segítene rajtad ha egyszer kiadnád a mérged és beszólnál neki, tapasztalatból mondom !
2014. jún. 19. 17:27
 6/10 anonim ***** válasza:

Én a helyedben legközelebb nem segitenék, akárhogy is kérnek. Kiváncsi lennék, hogy utána hogy boldogulna, ha nem csinálná meg senki. Biztos hiányozna a te segitő kezed. Aztán válaszold azt, hogy ha nem volt jó, ahogy csináltam, akkor nem csinálom sehogy, és el van intézve.

Egyébként az én nagyapám is szeret csipkelődni, és én sem szólok neki vissza, a fülem mellett elengedem inkább. Jobban bántja, ha látja hogy nem érdekel. :D

2014. jún. 19. 17:30
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell eltűrni ezt a bánást, már csak azért sem mert felnőtt vagy .
2014. jún. 19. 17:31
 8/10 anonim ***** válasza:
Ne menj többet segíteni.Mondd meg az öregnek,hogy " hülye vagyok hozzá papa,a múltkor se jól csináltam" Párom papája is pont ilyen,állandóan pocskondiáz bennünket,de ha segítség kell akkor jók vagyunk.Egy ideje hanyagoljuk az öreget.Nem kell neked ezt eltűrni és mondd el a szüleidnek,hogy viselkedik.
2014. jún. 20. 13:08
 9/10 Rebelle válasza:

Én a nagyszüleimnek meg mondom , hogy amikor ok ilyen idosök voltak , akkor az o nagyapjuk is más világba élt régebben , és o is mondhatta volna ugyan ezt.....Vagy , az én gyerekeim is más világba fognak már felnoni / unokáim , akkor én is mondjam ezt nekik?....Ha ekkor nem hagynak békén ,akkor megmondom azt is ,hogy akkor mindenkinek az volt a természetes ami akkor volt , ma meg ez, 50 év múlva más .... és ilyenkor állt. abba hagyák , de legközelebb kezdodik minden újra :DD

16

2014. júl. 5. 23:42
 10/10 anonim válasza:
Elég tré egy ember lehet a nagyfater. Nekem a faterem ilyen ... szerintem ne hagyd hogy felgyüljön benned a feszültség, pofázz vissza mindig, ne félj tőle
2014. júl. 6. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!