Jogilag el lehet tiltani az unokát a nagyszülőktől?
A 7-es hsz-nak nagyon igaza van, csak most látom.
Kérdező: ne szabd meg a gyerekednek, hogy melyik nagyszülőjét szeretheti szerinted és melyiket nem. Majd ezt ő eldönti, mert ez rá tartozik, nem rád. Az ő érzelmie, az ő élete, nem a tied.
Egyébként azt tudtad, hogy rengeteg agresszív, alkoholista feleségverő apuka valójában áldozat? És az igazi agresszor az, aki áldozatnak látszik? Pedig bizony van ilyen!
Két nagyapja van. Adj lehetőséget neki, és ha gond lesz, majd akkor gondolkozz el azon, hogy ne legyetek kapcsolatban.
Esély mindenkinek jár.
Ne te döntsd el, hogy kit szerethessen a gyereked és kit nem.
A gyerek nem egy kísérleti nyúl, hogy vajon nagypapi részegen szétveri-e vagy sem. Ebben az esetben én is tiltanám, vagy a legjobb esetben szigorú felügyelet alatt engedném a találkozást.
Azért ha lenne egy olyan kérdés, hogy az apámnak aki rendszeresen részegen bántalmazta a családot odavittem a gyerekem és baj történt, akkor mindenki keresztre feszítené az anyát, hogy hogy lehetett ilyen hülye és felelőtlen, miért engedte...
Én mindig azt mondom az okoskodóknak, hogy akkor vigyék a gyereküket apám nagyszerű pótnagypapa lesz. Max kicsit falhoz veri vagy kést hajigál felé. De nyugi nem biztos, lehet megváltozott, hisz azóta azt a kevés agysejtjét is elitta.
Mindenki a saját életéért felel. Ha egyszer oviba hagyjuk a gyereket azt biztos megbocsátja. Ugyanis ez a hiba! Amit agresszív alkoholisták csinálnak az nem ez a kategória! Én nem büntetem, szerintem a kérdezőnnek sem ez a célja, egyszzerűen tovább lépés. Mert szerintem nekem és a gyerekemnek van JOGA a nyugodt élette, nem egy hülye dobálózzon már ezzel a szóval. Lehetne neki. Elb.szta
És miért nem viszed el 0,5-1 vagy max. 1,5 órára, úgy hogy ott vagy? Nekem szörnyű nagyszüleim voltak, szüleim anno így oldották meg a látogatást ( és ezzel még most is jó kapcsolat van kialakítva ) és így mindenkinek jó.
A másik meg az, hogy a nagyszülő nem ingyenes bébiszittert jelent, hanem a szüleidet ( vagy párod szüleit ). Amikor elviszed, nem vagy kötelező otthagyni ( vagy nem vagy kötelező ottmaradni ), nem vagy kötelező több napra vinni, nem vagy kötelező minden nap elvinni, mint mondtam: megteheted hogy HETENTE vagy HAVONTA viszed el és Te is ottmaradsz velük ( felügyeled ) és csak egy 1 órát vagytok ott.
Ezzel ő is látja, lehet jó kapcsolatot tartani / kialakítani és a gyerek is tud vele lenni ( mellesleg a legrosszabb amit tehetsz, hogy eltiltod tőle, netán uszítod ellene a gyereket ).
~egy férfi ( 2-es válaszoló )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!