Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Jogilag el lehet tiltani az...

Jogilag el lehet tiltani az unokát a nagyszülőktől?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 22. 17:58
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
36%

A 7-es hsz-nak nagyon igaza van, csak most látom.

Kérdező: ne szabd meg a gyerekednek, hogy melyik nagyszülőjét szeretheti szerinted és melyiket nem. Majd ezt ő eldönti, mert ez rá tartozik, nem rád. Az ő érzelmie, az ő élete, nem a tied.

Egyébként azt tudtad, hogy rengeteg agresszív, alkoholista feleségverő apuka valójában áldozat? És az igazi agresszor az, aki áldozatnak látszik? Pedig bizony van ilyen!

2014. ápr. 22. 19:56
 12/19 anonim ***** válasza:
29%

Két nagyapja van. Adj lehetőséget neki, és ha gond lesz, majd akkor gondolkozz el azon, hogy ne legyetek kapcsolatban.

Esély mindenkinek jár.

Ne te döntsd el, hogy kit szerethessen a gyereked és kit nem.

2014. ápr. 22. 20:00
 13/19 anonim ***** válasza:
80%
Nem értem a válaszolókat. Ti komolyan nyugodt szívvel rábíznátok a gyereketeket egy alkoholistára, csak azért mert rokon? Rokoni száltól függetlenül nem engedném hogy találkozzon vele, nincs szüksége a gyereknek egy részeg ember látványára. Ha tényleg találkozni akar vele a nagypapa, tegyen érte, menjen elvonóra és ha hosszabb ideje józan, akkor megengedném. Egy gyereknek sincs szüksége beszámíthatatlan, verekedős nagyszülőre.
2014. ápr. 22. 20:56
 14/19 anonim ***** válasza:
90%

A gyerek nem egy kísérleti nyúl, hogy vajon nagypapi részegen szétveri-e vagy sem. Ebben az esetben én is tiltanám, vagy a legjobb esetben szigorú felügyelet alatt engedném a találkozást.

Azért ha lenne egy olyan kérdés, hogy az apámnak aki rendszeresen részegen bántalmazta a családot odavittem a gyerekem és baj történt, akkor mindenki keresztre feszítené az anyát, hogy hogy lehetett ilyen hülye és felelőtlen, miért engedte...

2014. ápr. 23. 00:38
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Csak annyit gondolok erről, hogy aki nem tiltaná el egy ilyen nagyszülőtől a gyerekét, az vagy szerencsésen nem tapasztalta meg milyen átok egy alkoholista a családban, vagy még nincs gyereke, és nem érzi azt a felelősséget, amivel egy gyerenek tartozik.
2014. ápr. 23. 06:11
 16/19 anonim ***** válasza:
54%

Én mindig azt mondom az okoskodóknak, hogy akkor vigyék a gyereküket apám nagyszerű pótnagypapa lesz. Max kicsit falhoz veri vagy kést hajigál felé. De nyugi nem biztos, lehet megváltozott, hisz azóta azt a kevés agysejtjét is elitta.

Mindenki a saját életéért felel. Ha egyszer oviba hagyjuk a gyereket azt biztos megbocsátja. Ugyanis ez a hiba! Amit agresszív alkoholisták csinálnak az nem ez a kategória! Én nem büntetem, szerintem a kérdezőnnek sem ez a célja, egyszzerűen tovább lépés. Mert szerintem nekem és a gyerekemnek van JOGA a nyugodt élette, nem egy hülye dobálózzon már ezzel a szóval. Lehetne neki. Elb.szta

2014. ápr. 23. 08:24
 17/19 anonim ***** válasza:
0%

És miért nem viszed el 0,5-1 vagy max. 1,5 órára, úgy hogy ott vagy? Nekem szörnyű nagyszüleim voltak, szüleim anno így oldották meg a látogatást ( és ezzel még most is jó kapcsolat van kialakítva ) és így mindenkinek jó.

A másik meg az, hogy a nagyszülő nem ingyenes bébiszittert jelent, hanem a szüleidet ( vagy párod szüleit ). Amikor elviszed, nem vagy kötelező otthagyni ( vagy nem vagy kötelező ottmaradni ), nem vagy kötelező több napra vinni, nem vagy kötelező minden nap elvinni, mint mondtam: megteheted hogy HETENTE vagy HAVONTA viszed el és Te is ottmaradsz velük ( felügyeled ) és csak egy 1 órát vagytok ott.

Ezzel ő is látja, lehet jó kapcsolatot tartani / kialakítani és a gyerek is tud vele lenni ( mellesleg a legrosszabb amit tehetsz, hogy eltiltod tőle, netán uszítod ellene a gyereket ).

~egy férfi ( 2-es válaszoló )

2014. ápr. 23. 14:04
 18/19 anonim ***** válasza:
szerintem ha nem tartod vele a kapcsolatot akkor nem fog érdeklődni az unoka után.Költözz jó messzire tőle, és akkor nem fog tudni látogatni.
2014. ápr. 23. 14:17
 19/19 A kérdező kommentje:
17. Azért nem teszem ezt, mert a végén még úgy megverem, ahogy ő tanította.
2014. ápr. 23. 14:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!