Jogilag el lehet tiltani az unokát a nagyszülőktől?
Tehát az apád veled szemét volt, és ezért bosszúból nem akarod a gyereked közelébe engedni.
Lehet, hogy szemét apád volt, de lehet akár példás nagypapa.
A gyerekedtől veszed el a nagypapával való kapcsolat lehetőségét. Erre is gondoltál, vagy csak a saját kis bosszúd érdekel?
Hetedik:
Biztos vagy benne, hogy példás nagypapa lenne az az ember, aki a saját gyerekét képes megütni?
Tehát te odaengednéd a gyereked olyanhoz, akiről biztosan tudod, hogy képes gyereket bántalmazni?
Agresszív, alkoholista, stb.
Ez se mintanagypapa ismérve, és vagy leállt az itallal, vagy nem. Erről egyelőre a kérdező nem írt.
Szerintem viszont teljesen logikus, ha nem akarja, hogy a gyerekei tartsák vele a kapcsolatot.
Tudod, én ezt úgy fogalmaztam meg a saját esetünkben, hogy ha nekem nem akart az anyám lenni, akkor többé nem az anyám.
De ha én nem vagyok a gyereke, akkor az én gyerekem se lesz az unokája.
Pont.
Az emberek idővel meg csak egyre jobban megkattannak, a pozitív változásban nem tudok hinni.
Nem. Ha a gyerek ellen támad (pl. molesztálja), akkor sem eltiltják tőle, hanem ha bebizonyosodik, akkor elítélik és leültetik a hűvösre kicsit.
Azért, mert VELED görény volt apád, nem szabadna a gyerekedet büntetni, mert a gyereked az nem te vagy. A nagyszülő-unoka viszony egészen más, mint a szülő-gyerek viszony. Ha a gyerekedet nem engeded a saját múltbéli sérelmeid miatt a nagyszüleihez, akkor nagy hibát követsz el.
Nézd meg az Anya (ejtsd: Ánya) csengője c. filmet, ha valamikor újra leadják. Pontosan erről (is) szól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!