Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Jogilag el lehet tiltani az...

Jogilag el lehet tiltani az unokát a nagyszülőktől?

Figyelt kérdés
2014. ápr. 22. 17:58
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
100%
igen. de csak ha nyomos ok van rá.
2014. ápr. 22. 17:58
 2/19 A kérdező kommentje:
Lényegében csak annyi az ok, hogy apának egy görény volt az apám, de megbánta állítólag és próbál kuncsorogni. Hát nem érdekel.
2014. ápr. 22. 18:02
 3/19 anonim ***** válasza:
77%
Ezért még nem, de megteheted hogy nem veszed el hozzájuk / megtiltod hogy hozzád menjenek.
2014. ápr. 22. 18:04
 4/19 anonim ***** válasza:
Ez így kevés ahhoz, hogy eltiltsd tőle. Talán ha többet is írnál.
2014. ápr. 22. 18:05
 5/19 A kérdező kommentje:
Átlagos történet. Alkoholista apa, veri a feleségét és a gyerekeit. A feleség egyszer megunja és lépéseket tesz. Évek múlva az apa ráeszmél, hogy nincs senkije és az élete nem ér semmit senki számára. Próbál tenni ez ellen, de nem érdekel senkit. Megérdemli.
2014. ápr. 22. 18:10
 6/19 anonim ***** válasza:
Ebben az esetben én sem engedném a gyermekem közelébe. Legfeljebb bírósághoz fordulhatna, de szerintem nem teszi.
2014. ápr. 22. 18:13
 7/19 anonim ***** válasza:
26%

Tehát az apád veled szemét volt, és ezért bosszúból nem akarod a gyereked közelébe engedni.

Lehet, hogy szemét apád volt, de lehet akár példás nagypapa.

A gyerekedtől veszed el a nagypapával való kapcsolat lehetőségét. Erre is gondoltál, vagy csak a saját kis bosszúd érdekel?

2014. ápr. 22. 18:21
 8/19 A kérdező kommentje:
Van másik nagyapja anyai ágon.
2014. ápr. 22. 18:27
 9/19 anonim ***** válasza:
85%

Hetedik:

Biztos vagy benne, hogy példás nagypapa lenne az az ember, aki a saját gyerekét képes megütni?

Tehát te odaengednéd a gyereked olyanhoz, akiről biztosan tudod, hogy képes gyereket bántalmazni?

Agresszív, alkoholista, stb.

Ez se mintanagypapa ismérve, és vagy leállt az itallal, vagy nem. Erről egyelőre a kérdező nem írt.

Szerintem viszont teljesen logikus, ha nem akarja, hogy a gyerekei tartsák vele a kapcsolatot.

Tudod, én ezt úgy fogalmaztam meg a saját esetünkben, hogy ha nekem nem akart az anyám lenni, akkor többé nem az anyám.

De ha én nem vagyok a gyereke, akkor az én gyerekem se lesz az unokája.

Pont.

Az emberek idővel meg csak egyre jobban megkattannak, a pozitív változásban nem tudok hinni.

2014. ápr. 22. 18:27
 10/19 anonim ***** válasza:
18%

Nem. Ha a gyerek ellen támad (pl. molesztálja), akkor sem eltiltják tőle, hanem ha bebizonyosodik, akkor elítélik és leültetik a hűvösre kicsit.

Azért, mert VELED görény volt apád, nem szabadna a gyerekedet büntetni, mert a gyereked az nem te vagy. A nagyszülő-unoka viszony egészen más, mint a szülő-gyerek viszony. Ha a gyerekedet nem engeded a saját múltbéli sérelmeid miatt a nagyszüleihez, akkor nagy hibát követsz el.

Nézd meg az Anya (ejtsd: Ánya) csengője c. filmet, ha valamikor újra leadják. Pontosan erről (is) szól.

2014. ápr. 22. 19:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!