Ez valóban így van, a szülő felel a gyerekért, míg nagykorú nem lesz. Ha úgy dönt, beadhatja bentlakásos iskolába is, vagy a nagyszülőkre is bízhatja. Ettől függetlenül szerintem akkor is törekedni kéne a jó kapcsolatra, hogy legalább a közös nyarak összejöjjenek.
2014. márc. 25. 11:21
22/51 anonim válasza:
Hát nem tudom, te elküldenéd a saját gyerekedet lakni a szüleidhez, csak hogy külföldön járjon iskolába? Az apa kettős állampolgár, a gyerek is, semmilyen előnye nincs a külföldi iskolából, hiszen a nyelvet valószínűleg így is beszéli az apa és a nagyszülők okán. Nekem inkább az a gyanúm, hogy egyedül nem akar bajlódni a gyerekkel, vagy épp így könnyebb neki újrakezdeni. De ne legyen igazam, mert ebben az esetben nagyon sajnálnám a kicsit. :(
2014. márc. 25. 11:23
23/51 anonim válasza:
Nem, nem küldeném el, mennek vele. De lehet, hogy apukát pl köti egy munkaszerződés, vagy épp nincs ott munkalehetősége. Nem lehet tudni. Mondjuk érdekelne, hogy melyik országról van szó....
De amúgy teljesen mindegy. A nagyszülőknek ebben az esetben semmi joguk nincs, az apa azt csinál, amit akar. Durva leszek, de ha épp ugy gondolná, hogy örökbe adja a gyereket, ahhoz is joga van es az ellen se tehetne semmit a nagyszulo.
2014. márc. 25. 11:27
24/51 A kérdező kommentje:
Azzal indokolta, hogy o nem tud segiteni neki a tanulasba. Egyedul van es rajtunk kivul itt nincs segitsege. 3 ev es lejar a szerzodese es o is szeretne haza menni es a kislanyaval elni.
Azt mondta barmikor mehetunk (vizum kell), es valoszinuleg ok is jonni fognak, de nem hiszek neki. Ha elviszi tobbet nem lattom az unokam es nekem nincs mar gyermekem az egyetlen lanyom az o hibajabol halt meg es most az unokamat is elakarja szakitani tollunk
2014. márc. 25. 11:30
25/51 anonim válasza:
Jól gondolkodik az apuka ezek szerint.
Mi az hogy az o hibájából halt meg a lányod? Es hova kell vízum?
2014. márc. 25. 11:32
26/51 anonim válasza:
Azért ez nem ilyen egyszerű, a gyereknek is vannak jogai. Többek között az, hogy a családtagjaival tarthassa a kapcsolatot. Egy akkora gyerek, aki már iskolába jár, érez rokoni kapcsolatot akár a nagyszülőkkel, akár az unokatestvérekkel, más hozzátartozókkal kapcsolatban. Azért van a gyámhatóság, hogy ilyen esetben foglalkozzon a gyerek jogaival is, mert az nem egy árucikk, akit a szülő kénye-kedve szerint költöztet, örökbe ad, más országba küld. Tudom, a gyakorlat közel sem ennyire rózsás, de azért az sem teljesen igaz, hogy a szülő saját jogán azt tesz a gyerekkel, amit akar.
2014. márc. 25. 11:32
27/51 anonim válasza:
En ugy értelmezem, hogy a gyerek most kezdi majd az iskolát. Azt meg magyarázd akkor meg, hogy az anyai nagyszülőnek miért lenne tobb joga a kapcsolattartásra, mint az apai nagyszülőnek? Ha?
2014. márc. 25. 11:34
28/51 A kérdező kommentje:
Mert a ferje mindenkeppen szeretett volna egy fiut, de az orvosok mondtak hogy kockazatos es a lanyom ezert halt meg.
2014. márc. 25. 11:42
29/51 anonim válasza:
Ja, mert nem a lányod az, aki vállalta a terhességet..... Hat hogy őszinte legEk, ezek utan biztos vagyok benne, hogy a gyereknek nálatok nem lenne valami jo élete. Egyfolytában az apját szapuljatok. Menjen, vigye kulfoldre! En szurkolok neki!
2014. márc. 25. 11:45
30/51 anonim válasza:
Hová akarja vinni a gyereket, melyik országba?Remélem nem arab országba?Ott szokás, hogy a nagy szülõkre bizzák a gyereket, hogy megtanulja azt a kulturát, mivel kislányról szól a dolog és nem fiuról.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!