Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szeretnék valami frappáns...

Gabie32 kérdése:

Szeretnék valami frappáns versikét egy gonosz nagymamának, aki szülőnek is csapnivaló volt. Esetleg valaki tud segíteni?

Figyelt kérdés
Jó lesz rossz anyáknak szóló idézet,vers,okos gondolat. A lényeg,hogy anyós pajtinak két unokája van,de az egyiket (az én kislányomat) életében egyszer sem látta. Neki akarok valami tanulságos verset az orra alá dörgölni :D
2014. jan. 2. 17:50
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
Nagyon rosszul látod a dolgot. Mint mondtam,nem lehet gyűlöletet nevelni olyan emberrel szemben,akit nem is ismersz!! A lányom egyszer sem látta az apai nagyanyját. Az meg,hogy leskelődik,nem kitaláltam. Bizonyította már párszor. Nem gyermeknevelési tanácsot kértem,azt tartsd meg magadnak ;)
2014. jan. 2. 18:55
 12/28 Argloss ***** válasza:
81%

Nem kell látnia hozzá, hogy gyűlölje, mert egy gyerek feltétel nélkül bízik a szüleiben és átveszi azokat a gondolatokat és nézeteket amiket a szülei tanítanak neki, bármi legyen is az. Kételkedni csak idősebb korban kezdenek a gyerekek és úgy gondolom itt még nem ilyen korú gyerekről van szó.

Itt egy olyan dologról van szó amin nem fogsz tudni változtatni bármit is teszel. Egy olyan embernek nem tudsz fájdalmat okozni aki semmibe vesz téged. Ütheted a falat puszta kézzel, de csak neked lesz belőle bajod. Azt viszont vedd figyelembe, hogy a gyereked szeret téged és segíteni akar neked mindenben, de ez olyan dolog ami neki is csak fájdalmat fog okozni amivel nem fog tudni mit kezdeni...

2014. jan. 2. 19:00
 13/28 A kérdező kommentje:
A gyerek előtt szóba sem kerül a nem létező nagymama.2 éves kislányról beszélünk,és van neki gondoskodó nagymamája,az én anyukám személyében. S még egyszer leírom,hogy nem gyermeknevelési tanácsot,vagy a saját jellemzésemet kértem,hanem versikét,idézetet.A saját fia utálja az anyját. Valószínű azért,mert rá szolgált. Engem elfogadni a kezdetektől nem tudott,de áskálódásban,szarkeverésben profi! S akkor azt írja valaki,hogy én vagyok a gonosz,és nem ő??? Val. színű a kedves kommentelő is egy gonosz nagymama lehet :D
2014. jan. 2. 19:07
 14/28 Argloss ***** válasza:
74%
Miért akarsz te is ugyan olyan rosszindulatú és gonosz lenni, mint a "gonosz" nagymama? Ha te nem vagy olyan, mint ő és lesüllyedsz a szintjére, akkor nincsen esélyed nyerni ellene...
2014. jan. 2. 19:14
 15/28 A kérdező kommentje:
Teljesen igazad van. Nem vagyok olyan mint ő,hála a jó istennek.Nem alázni akarom,csak rá világítani a valóságra.Mert tudod véleményem szerint az én gyerekem semmiben nem kevesebb,mint a másik fia gyereke. pl. Sőt,egy tünemény,imádni való tündér. A gyűlölködést sem én kezdtem,én nagyon is kedves voltam hozzá.Látszólag ő is,csak mikor nem voltam ott,akkor aztán voltam minden,csak fehér asszony nem. De a szemembe mosolygott. Egyszer felhívtam,hogy közölje már velem,mi a problémája a személyemmel? Na,amit akkor kaptam... Utána nyílt ki a szemem. A gyerekemet semmire nem használnám fel,sőt ha ő nagy lesz,és látni szeretné a másik nagymamát,ÉN fogom elvinni. Az más kérdés,hogy ajtót tuti nem nyitna számunkra. Bevallom igen,szarul esik,hogy ő ilyen alaptalanul.De azt mondom most is,hogy nem alázni akarom,csak felnyitni a szemét,hogy ez semmire nem jó,és magányosan fog meghalni!
2014. jan. 2. 19:30
 16/28 anonim ***** válasza:
62%

Tök jó lenne ha egyesek nem a véleményüket írogatnák ide a kérdezőről, hanem vagy írnának a KÉRDÉSRE választ, vagy bekussolnának.

Az első egyébként zseniális :)

2014. jan. 2. 19:37
 17/28 A kérdező kommentje:
Szerintem is,cuki kis versike :D
2014. jan. 2. 19:38
 18/28 anonim ***** válasza:
68%

A nagyi s..rik a fiára, sz..rik az unokájára és sz..ik rád is... Ha verset írsz, küldesz, akkor is ez lesz.

Egyedül a saját csőrödet b...od ezzel, és generálsz feszkót.

Inkább a lányoddal foglalkoznál, annak még értelme is van!

2014. jan. 2. 20:13
 19/28 Argloss ***** válasza:
60%
16-os az idézetek eleve vélemények, más emberek gondolatai. Semmiben nem különböznek azoktól a véleményektől amik itt vannak... A kérdés nem zárja ki azokat a véleményeket amik itt lettek leírva, csupán más oldalról közelítik meg a dolgot. Öngyilkosnak kést adni, vagy okot az életre? Mindkettő segítség a maga módján, csak nem biztos, hogy pont az a jó amire a kérdező készül...
2014. jan. 2. 20:28
 20/28 anonim ***** válasza:
84%

Írjál egyet! Gondolj ki szavakat, amik rímelnek, kapcsolódnak a témához. Aztán végy egy egyszerű versformát, pl. valami rövidsoros, ütemhangsúlyost. Valami ilyesmi:

Pamparamm pamparamm,

Pamparamm pamparamm.

A "pam"-okra lüktet a vers.

Unoka-leányod

Látom, hogy lehányod.

Szívedbe' hó és fagy,

Undorító féreg vagy.

Itt ez a versike,

Künn a hó esik-e?

Még jobb az óneső,

Megcsúszol, eleső'.

---

Nyilván a fiaddal nincs jó viszonyban, te ezt is átvetted, és az is bánt, hogy nem érdekli a lányod. Vagy ha érdekli is, nem mutatja, mert akkor muszáj lenne a fiával is beszélnie, talán be kéne látnia, hogy rossz anya volt, vagy elviselnie emiatt a szemrehányásokat.

Nincs értelme annak, amit csinálsz. Megfelelő lelki érettséggel ezt látnád, de még később is rájöhetsz, és akkor majd megbánod. De jobb későn, mint soha. :)

2014. jan. 2. 22:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!