Sokan vagyunk olyanok, akiknek nem segítenek be a nagyszülők a gyereknevelésbe? Gondolok itt arra, hogy időnként vigyáznak rá, elviszik/elmennek érte az oviba.
Olyan szerencsétlennek érzem magam, mert nálunk egyik részről már nem élnek, másik részről meg nagyon ritkán alszik ott (másik város), de legutóbb olyan rossz szájízzel jöttem onnan haza, hogy nem szívesen vinném egy jó darabig. Olyat mondtak, aminek az volt a lényege, hogy nyűg számukra az unokájuk :-(
Arról meg szó sincs, hogy valaha elmenne érte az oviba, vagy ő jönne el vigyázni rá. Nincs olyan, hogy hirtelen halaszthatatlan dolgom lenne, és van, akit felhívjak: "Vigyáznál a gyerekre egy órát, nagyon fontos dolgom van!"
:-(
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Nem pontoztam le senkit, sőt, nem is értékeltem még senkit.
Először is: nem azért lenne rájuk szükség, hogy neveljék a gyerekemet, hiszen nem nekik szültem. Mi már kibuliztuk magunkat, igy nem azért sóznánk rá bárkire.
Csak mivel munkát keresek, ezt így elég necces lesz megoldani, mivel az oviban bármit elkaphat [és sokszor el is kap] betegségeket, oviszünet stb. Ezt a sok szabit, táppénzt egyik munkáltató sem tűri. Talàn pont ezért nem vesznek fel sehova. :-(
A szuperanyukátòl kérdezem: ő ezt hogy oldja meg?
Én írtam a négyes választ.
Amikor még nem volt nyugdíjas anyukám, bébiszitterrel oldottuk meg. Egyetemista, nyugdíjas szomszéd nem kér sokat. A legtöbb "nagyszülő nélküli" ismerősünk így csinálja.
szerintem teljesen normális dolog, hogy a nagyszülő is segít néha. anyum nem szórakozni meg pasizni járt, hanem egyedül nevelt és közben sokat dolgozott. ha beteg voltam, akkor nem vehetett ki minden hónapban szabit emiatt, mert a sokadik ilyen után kirúgták volna.
az én nagyim képes volt vidékről felutazni Pestre, elvitt magukhoz és amíg beteg voltam ápolt, gondoskodott rólam. pedig dolgoztak ők is a papámmal együtt, de más munkarendben mint anyum. (vállalkozók voltak)
igen, a szülő dolga a nevelés, de ha a megélhetésről van szó, akkor teljesen normális dolognak tartom hogy a nagyszülő is kiveszi a részét a gondoskodásból.
sokkal jobb kapcsolatom volt a nagyimékkal, mint azoknak, akik csak ünnepeken látogatták meg a nagyszüleiket pár órára. a mi családunkban természetes volt h segítettük a másikat ha szüksége volt rá.
még nincs gyerekünk, de anyum már most mondja, h szívesen viszi őt bárhova, vagy vigyáz rá ha mi dolgozunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!