Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Meghalt a nagymamám, de még...

Meghalt a nagymamám, de még mindig nagyjából napi szinten sírok. Miért?

Figyelt kérdés

Október elejére már egész szépen "helyre jöttem" elkezdtem kimozdulni, tudtam tiszta szívből nevetni, és voltak terveim a jövőre. Utána lett egy műtétem, és olyan mintha vissza estem volna. El vagyok keseredve, kilátástalannak érzem az életem.

Lehet eddig is csak elnyomtam a fájdalmaim? Vagy akkor pár hétig hogy tudtam úgy viselkedni mint akinek már nem fáj nap mint nap?

Sajnos senki se tudja hogy szenvedek, mert nem járok ki a temetőbe (nem birok), és mikor valaki felhozza úgy teszek mintha csak nem is akarnék.

2013. nov. 7. 23:20
 1/4 anonim ***** válasza:

Merd felvállalni az érzéseid! Merj sírni , merj önfeledt lenni, és ne nyomj el magadban a fájdalmaid, mert egy idő után úgy is visszaköszön. :( (tapasztalat) Próbálj meg kicsit kimozdulni (pl séta egy erődben, vagy kocogás a Margit-szigeten, stb), és próbáld meg helyre rakni magadban a dolgokat. Gondolkodj el az életeden, hiszen most sorsfordulóra jutottál, rendszerezd gondolataidat.

A gyász nem szégyen, és lehet, hogy jót tenne, ha mégis meglátogatnád szeretett nagymamád sírját. Fogadd őszinte részvétem. :(

2013. nov. 7. 23:34
 2/4 anonim ***** válasza:

pedig el kellene ezt mondanod valakinek. ha az ember kimondja, hogy mi van benne, akkor az veszít az éléből. ameddig titok, addig erősebb.

lehet az is segít már kicsit, hogy itt leírtad ezt.

amúgy az nem baj, ha fáj, hogy meghalt a nagymamád. ez azt jelenti, hogy sokat jelentett neked és ráadásuk egy mély érzésű valaki vagy. és ezek az érzések szép érzések. legalább olyan szépek, mint amikor örül az ember. minden a legnagyobb rendben van. ne félj.

2013. nov. 7. 23:34
 3/4 anonim ***** válasza:

Mikor halt meg a nagyi? Ha a mai naptól visszafelé számított egy-másfél éven belül, akkor ez teljesen normális. Azért sírsz, mert gyászolsz. Én is azért sírok.

Sőt, van sokkal rosszabb szakasza is a gyásznak, mint a napi sírás és a rosszkedv.

"Lehet eddig is csak elnyomtam a fájdalmaim?"

Igen. Nemcsak lehet, hanem majdnem biztos. A műtét és az azutáni lábadozás hozta fel benned az elfojtásokat. (Már maga a műtét is lehet a gyász követlezménye, úgynevezett szomatizáció, amikor a lélek fájdalmai csak testi úton tudnak megjelenni, mert annyira el vannak fojtva.)

Részvétem és csak türelem!

2013. nov. 8. 09:45
 4/4 anonim ***** válasza:
Én dédimmel vagyok így. December végén lesz egy év hgy meghalt, de mai napig nem tudtam feldolgozni, és ha kimegyek a temetőbe, de csak ha így rá gondolok, mint most is, könnybe lábad a szemem. Én nagyon szerettem, ő is engem, még a halálos ágyánál is engem várt, de nagyanyám volt olyan mocskos, hogy még csak nem is engedte, hogy bemenjek. Kitalált mindenfélét, amikor már nagyon beteg volt, és tudták hogy bármikor meghalhat, meg azzal hitegetett, hogy jobban van meg ilyenek, és majd ha kicsit még jobban lesz bevisznek. Meg hogy ne úgy emlékezzek rá meg minden. Nekem is van, hogy úgy teljesnek érzem magam, de egy betöltetlen űr mindig is maradni fog. Elég ha egy fényképen meglátom... De őt elrakta a két lánya lábalól... mert ugye csak addig volt jó, amíg mint fejőstehén adta a pénzt. Utána, ha már rá kellett nézni heti 2-2x, akkor már nem volt jó, akkor már orvosról-orvosra járkáltak, csak hogy minél előbb bedugják otthonba. A millió gyógyszerről, nyugtatóról nem is beszélve, amit etettek vele... Valami elmeorvos azt mondta nekik, hogy jobban teszik ha leállnak, mert nem a mamának kéne gyógyszer, hanem nekik. De csak megoldották. Én többször álmodtam már vele, és nekem ez olyan megnyugtató, érzem, hogy itt van, és próbál segíteni. Én sem mutatom senkinek, amikor meghalt akkor 2 hétig, amíg el nem temették, addig anyám segített, de utána azt hiszik, hogy a 2 méter föld minden emléket eltemetett. Hát nekem nem. Ha teljesen kikapcsolódok, akkor úgy jó, de ha bármi kis bajom is van, mindig itt lyukadok ki. Mondom, senki nem tudja, bár most mindenszentekkor is biztos látták rajtam. De mostanába nem tudom miért, de megint kezd erősen kijönni rajtam.
2013. nov. 10. 00:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!