Meghalt a nagymamám, de még mindig nagyjából napi szinten sírok. Miért?
Október elejére már egész szépen "helyre jöttem" elkezdtem kimozdulni, tudtam tiszta szívből nevetni, és voltak terveim a jövőre. Utána lett egy műtétem, és olyan mintha vissza estem volna. El vagyok keseredve, kilátástalannak érzem az életem.
Lehet eddig is csak elnyomtam a fájdalmaim? Vagy akkor pár hétig hogy tudtam úgy viselkedni mint akinek már nem fáj nap mint nap?
Sajnos senki se tudja hogy szenvedek, mert nem járok ki a temetőbe (nem birok), és mikor valaki felhozza úgy teszek mintha csak nem is akarnék.
Merd felvállalni az érzéseid! Merj sírni , merj önfeledt lenni, és ne nyomj el magadban a fájdalmaid, mert egy idő után úgy is visszaköszön. :( (tapasztalat) Próbálj meg kicsit kimozdulni (pl séta egy erődben, vagy kocogás a Margit-szigeten, stb), és próbáld meg helyre rakni magadban a dolgokat. Gondolkodj el az életeden, hiszen most sorsfordulóra jutottál, rendszerezd gondolataidat.
A gyász nem szégyen, és lehet, hogy jót tenne, ha mégis meglátogatnád szeretett nagymamád sírját. Fogadd őszinte részvétem. :(
pedig el kellene ezt mondanod valakinek. ha az ember kimondja, hogy mi van benne, akkor az veszít az éléből. ameddig titok, addig erősebb.
lehet az is segít már kicsit, hogy itt leírtad ezt.
amúgy az nem baj, ha fáj, hogy meghalt a nagymamád. ez azt jelenti, hogy sokat jelentett neked és ráadásuk egy mély érzésű valaki vagy. és ezek az érzések szép érzések. legalább olyan szépek, mint amikor örül az ember. minden a legnagyobb rendben van. ne félj.
Mikor halt meg a nagyi? Ha a mai naptól visszafelé számított egy-másfél éven belül, akkor ez teljesen normális. Azért sírsz, mert gyászolsz. Én is azért sírok.
Sőt, van sokkal rosszabb szakasza is a gyásznak, mint a napi sírás és a rosszkedv.
"Lehet eddig is csak elnyomtam a fájdalmaim?"
Igen. Nemcsak lehet, hanem majdnem biztos. A műtét és az azutáni lábadozás hozta fel benned az elfojtásokat. (Már maga a műtét is lehet a gyász követlezménye, úgynevezett szomatizáció, amikor a lélek fájdalmai csak testi úton tudnak megjelenni, mert annyira el vannak fojtva.)
Részvétem és csak türelem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!