Miért ilyen a nagymamám?
Sziasztok.
Anyai nagymamámnak 5 unokája van velem együtt.
Nagyiról azt kell tudni,hogy az 5 unokája közül
mindig én voltam neki a fekete bárány,akit lenézett,
megsértett,de amikor baj volt,én rohantam egyedül,mivel
2 le se szrta (bocsánat),a másik kettő meg akkor szerette
nagymamámat,ha pénz kellett,vagy leplezni kell a szülők előtt,ha valami rosszat tettek,én sosem kértem tőle egy
fillért sem,nem bántottam,de már gyerek korom óta így
megkülönböztetett,magam sem tudom miért.
Amióta papó elhunyt,nagymamám elég magányos,így tegnap meglátogattam,beszélgettünk,és megint sikerült megbántania. A párkapcsolati helyzetekről beszéltünk,
a legfiatalabb lány felköltözött Budapestre a párjához,
a félbátyám vidékre költözött a barátnőjéhez,és vannak az
ikrek(1 fiú és 1 lány)ők pár éve külföldön vannak,és ott
sikerült párt találniuk,nagymamám ajnározva,lelkesen mesélte ezeket.
Majd sóhajtott egyet,és hozzám szegezte az "és te?" kérdést,elég lenéző,gúnyos hangon,elmondtam neki,hogy
jelenleg szingli vagyok,elkezdett mosolyogni,majd elkezdett arról beszélni,hogy pedig én is abban a korban vagyok,mint a többiek,épp ideje lenne,és stb.
Miért ilyen a nagymamám,a másik 4 unokát ajnározza gyerek koruk óta,én meg a lenézést,és bántást kaptam tőle mindig is. Mit gondoltok erről?
22/L
A leírt szituációból nekem nem az jön le, hogy a többieket ajnározza téged meg lenéz. Egyszerűen kérdezett valamit, aztán elmondta a véleményét. Maximum az lehet baj, hogy nem voltál rá kíváncsi és esetleg nem a megfelelő stílusban közölte a mondandóját. De ez még nem jelent semmit.
Ez azért nem akkora bántás...
Köszönöm a válaszod,amit írtál igaz,nem is főként ez a probléma,hogy így reagált,a szinglisségemre,hanem az,hogy
gyerekkorom óta érezteti velem,ezt a fekete bárány szerepet,ez bánt igazán,mert az okát nem értem.
Második neked is köszönöm. Ez csak egy szituáció volt,
ennél sokkal nagyobb bántások voltak részéről,nem konkrétan
ez a kérdés lényege,hogy tegnap mivel bántott meg,hanem maga a helyzet,hogy mivel érdemeltem ki a megkülönböztetést.
Szomorú látni,hogy másnál is előfordul ez a probléma,de köszönöm mindenkinek a választ,ment a hasznos értékelés.
7. válaszoló:
"akkor nyugodtan szólj a többi unokájának!Vannak elegen még rajtad kívül nem?"
Erre szeretnék annyit reagálni,hogy:
Az ikerpár akiket annyira nem ismerek,csak képről,említettem,hogy le se.. a nagymamámat,
meg úgy az egész rokonságot.
A legfiatalabbik lány sokszor bántotta őt szóban,
meg kihasználta,többször kérte,hogy leplezze őt
az apja előtt,míg ő éppen az aktuális párjával van titokban,vagy bulizik,stb.
A féltestvérem is elég csúnyán beszélt vele mindig is,
pedig ő igazán a nagy kedvenc,az első unoka,csak akkor
kedves nagyival,ha éppen pénzre van szüksége.
A legfiatalabb lánnyal és a féltestvéremnek tudnék szólni,
de őket nem érdekli alapesetben a nagymamám.
Sokszor megfontoltam már a fejemben,hogy nem keresem őt soha többet,mert van egy pont amikor elég a lenézésből,
de ha én nem keresem,akkor végleg magára marad,azt meg
nem akarom,még ha valamiért ilyen is velem.
6.válaszoló:
"Nálatok nem lehet ilyen probléma?"
Anyának 2. házassága apa,az előző férjét,és apát sem szívleli nagymamám,ennek sem tudom az okát,mert ilyenekről
nem akarnak nyilatkozni se anya,se ő,de lehet,hogy ez is
benne van a dologban,mint a te esetben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!