Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Miért ilyen a nagymamám?

Miért ilyen a nagymamám?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Anyai nagymamámnak 5 unokája van velem együtt.

Nagyiról azt kell tudni,hogy az 5 unokája közül

mindig én voltam neki a fekete bárány,akit lenézett,

megsértett,de amikor baj volt,én rohantam egyedül,mivel

2 le se szrta (bocsánat),a másik kettő meg akkor szerette

nagymamámat,ha pénz kellett,vagy leplezni kell a szülők előtt,ha valami rosszat tettek,én sosem kértem tőle egy

fillért sem,nem bántottam,de már gyerek korom óta így

megkülönböztetett,magam sem tudom miért.

Amióta papó elhunyt,nagymamám elég magányos,így tegnap meglátogattam,beszélgettünk,és megint sikerült megbántania. A párkapcsolati helyzetekről beszéltünk,

a legfiatalabb lány felköltözött Budapestre a párjához,

a félbátyám vidékre költözött a barátnőjéhez,és vannak az

ikrek(1 fiú és 1 lány)ők pár éve külföldön vannak,és ott

sikerült párt találniuk,nagymamám ajnározva,lelkesen mesélte ezeket.

Majd sóhajtott egyet,és hozzám szegezte az "és te?" kérdést,elég lenéző,gúnyos hangon,elmondtam neki,hogy

jelenleg szingli vagyok,elkezdett mosolyogni,majd elkezdett arról beszélni,hogy pedig én is abban a korban vagyok,mint a többiek,épp ideje lenne,és stb.

Miért ilyen a nagymamám,a másik 4 unokát ajnározza gyerek koruk óta,én meg a lenézést,és bántást kaptam tőle mindig is. Mit gondoltok erről?

22/L

2013. okt. 8. 11:47
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

Hát akkor neked sem könnyű. Ahogy olvasom a válaszod,kicsit belegondoltam abba,hogy mi lenne,ha megszakítanám vele a kapcsolatot,kb itt is az lenne,hogy anyámnak mondaná rólam a magamét,az persze sosem baj,hogy a többi nem keresi...

Érdekes dolgok ezek.

2013. okt. 8. 17:32
 12/13 Ket9 válasza:
Minden nagyszülő és szülő azt a gyereket "bántja", akiről érzi, hogy lelkileg lehet zsarolni. Ez nem a szingliségednek, vagy annak szól, hogy nem szeret, hanem egyszerűen te vagy az, aki mindig ott van beszélgetni, akit mindig meg lehet találni. Nem tudatosan csinálja. Te is mutasd, hogy elfoglalt vagy, ha keres, ne érj rá, mond: dolgod van. A többi tesód kiszállt ebből ügyesen. Az nem azt jelenti, hogy nem törődnek a nagymamával, csak felnőttek. Próbáld te is ezt tenni. Legyen saját életed, hiszen attól, hogy szingli vagy rengeteg érdekes dolgot csinálhatsz. A legfontosabb ne te vidd a válladon a nagymama problémáit. Csak rajtad múlik.
2013. okt. 15. 12:07
 13/13 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem emlékezteted valakire a családból, akire neheztel. Lehet, hasonlítasz valakire, akit nem szeret.

2013. okt. 23. 07:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!