Ti hogy magyaráznátok meg a gyermeketeknek, hogy a nagymama vele miért nem foglalkozik?
Ha már nagyobbacska, akkor én ezt nem válaszolnám meg, hanem megmondanám neki, hogy kérdezze meg egyenesen a nagyanyját, hogy vele miért nem foglalkozik.
Egyébként megértelek, hogy rosszul esik. Nálunk szinte ugyanez a helyzet, csak még kicsi a gyerekünk. Ráadásul nálunk még azt sem mondható el, hogy az egyikkel azért van többet, mert együtt laknak. A többi unokájához napi szinten megy, a mi gyerekünk meg fel sem ismeri.
Már mondtuk neki, hogy nem tud 3 gyerekre vigyázni, mert ez volt egyszer a kifogás. De ez sem igaz, mert volt rá példa hogy bevállalt harmadiknak egy idegen gyereket.
Én elhiszem, hogy a két lányának segíteni akar, de a fiát miért nem segíti? És itt nem anyagi dolgokra gondolok.
Szerintem is legyél őszinte a lányoddal az ő jelenlegi szintjén. Semmi értelme mindenféle hazugságokat kitalálni, mert úgyis rá fog jönni az igazságra, ha van egy kis esze. Vagyis ha most 6 éves, akkor természetesen elhisz bármit, de pár év múlva mit mondasz egy 10-12 éves gyereknek, ha már nem működik a bevált mese?
Szerintem ez olyan szitu, amikor nincs értelme a hazugságnak. Annyit érsz el vele, hogy nem most fog neki fájni, hanem mondjuk 3 év múlva. Lehet szépíteni azért a dolgon, hogy a másik unoka jobban rá van szorulva (anyagilag, vagy más okból) de én nem tartanám a hátam egy ilyen nagymamáért.
Ja és megkérdezném a kedves nagymamát, hogy szerinte mégis mit mondjak a gyereknek...
12 éves a lányom.
Nagyon is érti, érzi a dolgokat. De mikor azt kérdezi, miért utál a mama? Csak azt tudom mondani nem utál, csak ő nem tudja kimutatni a szeretetét. Hozzáteszem a fiával sem viselkedik másként.
Ha mi nem keressük őket, ők nem jelentkeznek. Egyszer kipróbáltuk, nem hívtuk és nem mentünk hozzájuk. 3 hónap elteltével hívott anyósom, hogy miért nem telefonálunk :)
Az egyszeri alkalom volt. Valójában nem vigyázni kell rá, csak nem akart egyedül lenni. Azt értem, hogy az egyik unoka hozzánőtt, de ez akkor sem indok.
Tehát azt mondod én vagyok a hibás, mert nem viszem hozzájuk? Így is gondolhatod....
Csak akkor azt áruld el, ha ott vagyunk, akkor miért fontosabb a barátnő vagy a tévéműsor?
Mert lazán otthagy minket apósommal. Ebből nekem az következik, hogy egyáltalán nem érdekli mi van velünk.
Egyik mamám velem sem foglalkozott, az elmúlt 23 évben 1x aludtam annál a mamámnál, mert muszáj volt.
Nekem anyuék megmondták kerek perec, hogy az unokatesóimat jobban szereti a mama, de ne szomorkodjak mert ők nagyon nagyon szeretnek.
A mamám nem érti, miért nem látogatom, miért nem keresem fel soha. Az a helyzet, hogy semmilyen kötődés nincs felé, nem tekintem mamának. Apukám anyja, kvázi egy idegen.
Röhej, hogy a kertszomszédok meg szomszédok többet törődtek velem, mint a saját öreganyám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!