Mamám hozzánk akar költözni. Hogy tudom meg, hogy van-e hitel a bankszámláján úgy, hogy anyáék ne tudják meg?
Szóval vagy beméssz mamáddal a bankba, ahol megszünteti a számla feletti rendelkezését anyukádnak, ott meg is tudják mondani, hogy mennyit kap.
Ha ez macerás, szabályos meghatalmazással a nyugdíjfolyósítónál is intézkedhetsz. Találtam neked nyomtatványt:
"Őt meg sajnos 82 évesen nem nagyon tudom 30 km-re elvinni a bankhoz."
Hát vidd közelebbi bankfiókhoz.
Esetei meghatalmazással is sok mindent intézhetsz a bankban:
"eseti meghatalmazás
a devizabelföldi és devizakülföldi természetes személyek részére nyújtott bankszámla, betéti számla és lekötött betét termékek esetén - a meghatalmazó okiratban meghatározott megbízás egyszeri elvégzésére jogosít. Az eseti meghatalmazásnak tartalmaznia kell a meghatalmazó számlatulajdonos és az eseti meghatalmazott személyi adatait, a számlaszámot, a megbízás megnevezését, összegét és devizanemét. A Bank – biztonsági okokból - a bemutatás napjától számítva 30 napnál nem régebbi keltezésű eseti meghatalmazást fogad el. A Bank vonatkozó Hirdetményben meghatározott további feltételekhez kötheti az eseti meghatalmazás elfogadását."
Hívd fel a számlavezető bankot és kérdezd meg, hogy eseti meghatalmazással kaphatsz-e betekintési jogot a számlaforgalomba, vagy tájékoztatást a számlaforgalomról és számlatörténetről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!