Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mamám hozzánk akar költözni....

Mamám hozzánk akar költözni. Hogy tudom meg, hogy van-e hitel a bankszámláján úgy, hogy anyáék ne tudják meg?

Figyelt kérdés
Sajnos elég rossz a kapcsolat anyáék és mamám között. Mamám bankkártyájára érkezik a nyugdíja, de anya a társtulajdonos. Minden papírt elrak, így mamám azt se tudja, hogy mennyi a nyugdíja, ami fontos lenne a költözéshez. Ezt hogy tudnám megoldani? A bankhoz ha bemennék hogy adnának felvilágosítást?
2013. szept. 16. 10:33
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
14%
Bezárták a mamit? :D Bejelentitek, hogy ellopták a személyit és csináltattok másikat. Fogjad fel ha nincs se papír se semmi nem tudja méh a pénzét sem felvenni. Mami sem létezik. :D
2013. szept. 16. 11:01
 12/25 A kérdező kommentje:
Mamám teljesen beszámítható, csak anyáék már szinte utálják, de nem tudom, hogy miért. Már enni is alig eszik. Mindig veszekednek rá és azért akarom titokban legalább a nyugdíját megtudni, mert ha kiderülne túl hamar, akkor megint ő inná meg a levét. öregotthonba is elmenne, de ahhoz is tudnom kéne hogy mennyit kap.
2013. szept. 16. 11:01
 13/25 anonim ***** válasza:
0%
Ne légy már ennyire sötét kérdező! Papír nélkül az anyád veheti fel mami élete végéig a pénzt. :)
2013. szept. 16. 11:02
 14/25 A kérdező kommentje:
Nem vagyok sötét kérdező! Ha te is ilyen reménytelen helyzetben lennél megértenéd. Segítséget szeretnék kérni és nem oltást! Köszönöm! Én értem, hogy kellenek papírok, de ha megszerezem valahogy, akkor elég mamám részéről egy meghatalmazás hogy információt kapjak?
2013. szept. 16. 11:03
 15/25 anonim ***** válasza:
100%
A nyugdíjintèzetnèl kell intézni azt, hogy a postàs hozza a pènzt. De ha egy címen laknak, akkor anyukàd nem veszi el tőle? Szerintem nyissatok egy màsik szàmlàt, ès kèrjètek arra, vagy ami mèg jobb, a tièdre. Hitel nem hiszem hogy terheli, ha csak mama nem írta alà a hitelszerződèst. Anyàd nem lehet annyira mocsok, hogy alàíratta vele a tudta nèlkül. Kèrjètek a te szàmlàdra, vagy tènyleg csinàljatok egy màsikat.
2013. szept. 16. 11:04
 16/25 anonim ***** válasza:
58%

Autóval bementek ügyintézni.

Banknál meghatalmazás nem biztos, hogy elég.

2013. szept. 16. 11:05
 17/25 anonim ***** válasza:
56%

Biztosan ilyen szörnyű a helyzet? Tuti nem szenilis a mamád? Tuti, hogy rosszul bánik vele anyukád?

Beszélj először anyukáddal, hogy mi a helyzet a mamáddal. Hogy van mostanában. Mennyire beteges,...

Biztosan nem csak azért vannak nála a papírok, mert mamád elkeverné/elhagyná? Gondolom szüleid tartják el a mamád. Tehát a nyugdíjából vesznek neki kaját, "fűtést", ruhát, csokit, ...

Vagy tényleg ennyire rossz a helyzet?

2013. szept. 16. 11:07
 18/25 anonim ***** válasza:
80%
Csak egy nyomtatvànyt kell kitölteni a nyugdíjintèzetnèl, kikèred, megmondod hogy alàíratod a mamàval, màsnap visszaviszed, ès kèsz. De ha felhívod őket, akkor elmondjàk, sőt még az összeget is megkèrdezheted.
2013. szept. 16. 11:08
 19/25 anonim ***** válasza:
60%
De a mamának nem az a bejelentett címe. át lehet kérni kórházba is, ez is igaz.
2013. szept. 16. 11:09
 20/25 anonim ***** válasza:
Na, szóval a nyugdíjintézettel kell beszélned, és nem a bankkal. Oda pedig mehetsz mamád nélkül is. Sok szerencsét.
2013. szept. 16. 11:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!