Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Ti anyósotok vagy anyukátok...

Ti anyósotok vagy anyukátok segítségét kérnétek az első fürdetésnél?

Figyelt kérdés
2013. aug. 21. 12:02
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Mi apukánknál laktunk amikor megszületett a fiunk, mostoha anyukám volt otthon és bár imádom, de nem kértem volna a segítségéből. Nem küldtem el, de elég zavaró volt hogy egy ici pici fürdőbe betömörültünk 3an+a kis kád. Majd öltöztetésnél mellém állt, és ő balról próbálta beleszuszakolni a fiamat a ruhába, én meg jobbról. Hát elég zavaró volt.

A kérdésre válaszolva, anyósomat ismerve aki 60 éves, biztos nem kérném meg, amikor ott a 40 éves anyám aki jobban benne van még az ilyen dolgokban. Mert az ő legkisebb gyereke 14, anyósómé pedig 38...

2013. aug. 21. 12:47
 12/18 salvadorina ***** válasza:
87%
Nézd meg mondjuk youtube-on, nem kell ahhoz odacsődíteni a rokonságot.
2013. aug. 21. 13:00
 13/18 anonim ***** válasza:
25%

Vagy legyen ott mindkettő vagy egyik sem szerintem. Ne érezzék azt, hogy kimaradnak, vagy a másik mehet, ő pedig nem, mert ebből balhé lesz. Nekem a védőnő jött első nap, segített, de tulajdonképpen a férjem meg én fürdettük.

Rokonokat meg ki kellett paterolni, mert már első nap hatan jöttek, másnap is és harmadnap is, aztán kivágtam őket....

2013. aug. 21. 13:16
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Egyiket sem fogom kérni :D Jó, mondjuk én csalok, mert egészségügyis vagyok, babákkal foglalkozom munkaidőben is, nem a leendő babám lesz az első, akit fürdetek :)

Egyébként én egyiket sem hívnám, mert a férjemmel jó az ilyet csinálni, mint kis család :) Édesanyám olyan igazi mindenbe beleszólós, akinek csak a saját igaza számít, erre semmi szükség. Az anyósom könnyebb eset, úgyhogy ha muszáj választani, talán az anyósom, de minden helyzet más!

2013. aug. 21. 13:18
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
Anyukám volt nálunk az első héten segíteni, így nyilván az első fürdetésnél is ő segített. Anyósomékkal 4 éve nem tartjuk a kapcsolatot, így ő nem jött szóba.
2013. aug. 21. 13:47
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Egyikőjük segítségét sem fogom kérni, párommal együtt oldjuk majd meg! Felnőtt emberek vagyunk, talán menni fog :)
2013. aug. 21. 14:04
 17/18 anonim ***** válasza:

anyukám védőnő, szóval ha muszáj lenne inkább őt kértem volna, de megoldottuk ketten a férjemmel, pedig nálunk két csajzsi volt.

Ne aggódj menni fog az egyedül is

2013. aug. 21. 14:33
 18/18 Zsófianyu válasza:

Nálunk anyum segített az elsőben, de azt mondta, hogy csak mondani fogja a dolgokat, ha kérdezünk, de nekünk kell majd fogni Ádámot.

Így is csináltuk, azt mondta ügyesek voltunk.

A baba megfogásával nem volt gond, mindent meg mertünk vele csinálni, amit kell, de pl. nem tudtam, hogy mennyi ideig, mennyi fürdető kell, mehet-e víz a fejére, fülébe... A köldökápolást is végig én csináltam, ő néha ránézett, hogy jó-e.

Mindent nagyon köszönök neki, sok jó tanácsot adott és ad is még a 8 hós kisfiamhoz. Egyébként ő védőnő, így biztosan csak jó tanácsot ad.

A kórházban nem mutatták meg csak a köldökápolást, de amikor másnap kijött a körzeti védőnőm, másként mutatta ő. :( Ennyi dolog között eligazodni... nem könnyű!

Nyugodtan hívd, akár mindkettőt, de fontos, hogy a apa és anya fürdessen, ők csináljanak mindent, a nagyik csak "közönségnek" legyenek és esetleg tanácsadónak. Ha az első fürdésnél ott is van valaki, attól még lehet meghitt és intim.

Nekem anyósom oda akart költözni pár hétre, hogy segítsen!!!, na isten ments, 26 éve szült utoljára, azóta gyerek sem volt a kezében. :) A mai napig bénán tartja Ádit a kezében, ha rajta múlna a gyerek sosem aludna, mert akkor nem "játszhat" vele, enni meg rántotthúst kapna...

2013. aug. 25. 06:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!