Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mama meghalt 12 éve. Papa már...

Mama meghalt 12 éve. Papa már nem szereti?

Figyelt kérdés
Nagyon szerették egymást. Papának viszont azóta már volt egy kapcsolata, most pedig felesége. Borzasztóan ragaszkodtam mamához, pedig csak 7 éves voltam, mikor meghalt, de rengeteg jó emléket őrzök róla. Ha szóba hozom papa előtt, hogy én is úgy gyúrom és vágom a tésztát, ahogy mama, mikor pici voltam, és őt néztem... vagy hogy mama se szerette a zselés szaloncukrot, akkor mindig úgy csinál, mintha nem hallaná, vagy valami másról kezd beszélni. Ez miért van? Már nem is gondol rá soha?
2013. júl. 25. 08:03
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Azért álljon már meg a menet!!! Be lehet fejezni az osztást. Utolsó! TE speciel kinek képzeled magad??? Nem kértem senkitől, hogy szenvedjen, meg gyászoljon valakit örökké, csak zavar, amikor azt látom, hogy úgy csinálnak mintha soha nem is létezett volna. Jézusom, kapjál már az agyadhoz!!!! Majd akkor osszál így le, ha kértem!!!!!!!!!!
2013. júl. 25. 09:25
 12/16 A kérdező kommentje:
A többieknek köszönöm a normális, nem támadó választ.
2013. júl. 25. 09:26
 13/16 anonim ***** válasza:
70%
Szerintem meg igaza van! Rendben van, hogy szereted és szép emlékeid vannak róla, de te az unokája vagy és még előtted az élet. A papád pedig már nem lesz fiatalabb és valószínűleg ő sem húzza már sokáig. Örülhetnél, hogy talált magának valakit akivel boldog és túl tudott lépni a mamád halálán. Neki meghalt a párja, és neki is szüksége van valakire. Attól még szerethetii a nagymamádat. Ahogy neked valószínűleg neki is hiányzik, de most talált valakit akivel jól megvan. Mindenki máshogy gyászól, valaki szeret képeket nézegetni vagy történeteket mesélni míg valakinek könnyebb ha nem idézi fel a múltat. Ezt tartsd tiszteletben és hánytorgasd fel az emlékeket.
2013. júl. 25. 09:39
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
gyászol*
2013. júl. 25. 09:40
 15/16 anonim ***** válasza:
Ahogy az előzőek leírták, ehhez én sem tudok többet hozzátenni. Egy javaslatom azért van: ahogy a leírásodból látom, neked az okoz feloldódást a nehéz emlékek alól, hogy beszélsz a nagymamádról. Sajnos papádnak pont az ellenkezője, ő elfojtaná ezeket. Ha lehet, mással beszélgess mamádról, sokkal könnyebb lesz neked is, papádnak is. Hidd el, ha nem említed, akkor is látja a hasonlóságokat, csak nem teszi szóvá.
2013. júl. 25. 19:02
 16/16 anonim válasza:
Szerintem csak próbálja elterelni a figyelmét valamivel ,ezért szokott témát váltani ,nem szeret beszélni a nagymamáról ,mert így felidézi a közös emlékeket és és tudja hogy ezek már nem történhetnek meg .
2013. júl. 27. 14:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!