Örökölhetek e ha apám meghalt, de az ő édesanyja még él és nincs végrendelete, de van 2 gyermeke aki él?
Nem értem, kinek van két gyereke, a nagymamádnak, vagy apukádnak?
Apukád után elsősorban a gyerekei örökölnek, azaz te, és a testvéreid, ha vannak.
Elsökörben a gyermek örököl. Ha apukádnak több gyermeke van akkor egyenlö arányba, ha csak végrendelet nem született, de még az is meg támadható, mert elsö a gyermek az örökségben.
Anyuka vissza menöleg csak akkor örököl ha apukádnak nem lenne gyereke és testvére sem.
"Örökölhetek e ha apám meghalt, "
Ezt ugye nem komolyan kérdezted?
Szerintem érthető a kérdés:
A kérdező arra kíváncsi, hogy a nagymama örökségével mi lesz.
Az lesz, hogy a nagymama a 3 gyermekére 1/3-1/3-1/3 arányban hagy örökül. De mivel ugye az egyik gyermeke (a te apád) már halott, így az ő örökrésze a gyermeke(ire) száll, azaz rád illetve ha van testvéred akkor egyenlő arányba rájuk.
Jaa, én úgy értelmeztem, hogy az apukája után örököl-e.
Kérdező, tanulj meg fogalmazni.
A nagymama után a három gyereke örököl.
Ha apukád, az ő egyik gyereke meghal, akkor helyette - az ő örökségére - belépnek az ő örökösei, azaz te, és az esetleges testvéreid.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!