A párom nagymamája borzalmas körülmények között halt meg évekkel ezelőtt. Párom azóta sem volt kint a temetőben. Mit tehetnék, hogy végre kimenjen a sírhoz?
A gyász mindenkinél másképp zajlik le, de 15 év már nagyon hosszú. Terápia megoldhatná, mert elakadt valahol a feldolgozási folyamat. Erre valahogy rá kellene venned a párodat az ő érdekében. A temetőbe kimenetel nem old meg semmit, még rosszabb is lehet tőle.
Sok kitartást kívánok!
Te most attól várod a megváltást, h kimegy a temetőbe? Gondolod a sír láttán egyszerre eltűnik minden gondja - elég simplex a gondolkodásmódod és a probléma-megoldási módozatod.
Ha valóban 15 éve nem tette túl magát az egészen???, akkor ott nagyon nagy gondok vannak, amire a te nem valószínű, hogy megoldást találsz, főleg nem így, h "ki kellene mennie a sírhoz, aztán minden ok"!
Egyáltalán miben nyilvánul meg az, hnem tette túl magát a halálán? Abban, h nem megy ki a sírhoz? Hát, van neked egy érdekes hírem, de olvashattad a válaszolók közt is: nagyon sokan nem járnak ki a temetőkbe, ebből azért még nem lehet messzemenő következtetéseket levonni.
Vagy ha vannak más kóros látszatú reakciók is, amiket esetleg nem akarsz itt megosztani, akkor szakembert kell keresni.
De ha mindössze az a gond, h nem megy a sírhoz és mivel ez neked furcsa, ebből te szőttél a sztori köré egy titokzatos pszichológiai zavart - hát akkor inkább ne tedd.
Ne erőltess semmit, kérdezd meg inkább első lépésben, h szüksége van-e segítségre, illetve, h te konkrétan miben segíthetsz neki.
Szegény... milyen viszonyban voltak? Mi történt a nagymamával?
Nekem is meghalt a nagymamám, és nem volt más halálesetem közeli hozzátartozóval, de azt tartottam fontosnak a feldolgozásban, hogy ott vagyok, és látom, amikor már nem él, érzem, ahogy kihűl. Hogy ő már nincsen benne, és ami ottmaradt az nem ő, és már nem kell neki, és addig marad(hat)tam, amíg úgy nem éreztem, hogy már otthagyhatom a testet, elvihetik, mert már kinéztem, kiéreztem az ügyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!