Hogyan mondjam meg tapintatosan anyámnak, hogy úgymomd herótom van az ajándékaitól?
Nagyjából ahogy ide is leírtad.
A programszervezés nagyon jó ötlet :)
Mondd neki, hogy nagyon kedves tőle, de igazán ne költsön ilyenekre, elég, ha csak egy tábla csokit hoz, ha nagyon akar valami meglepit, de a gyereknek már amúgy is annyi ruhája/játéka van, hogy már nem is tudod hova tenni..:)
Amúgy megértelek teljesen, nekem nincs gyerekem, de szülinapokra/karácsonyokra annyi hülyeséget kapok, hogy jobban örülnék a semminek, mert a sok felesleges kacat csak fogja a helyet...
én is úgy vagyok, ahogy a harmadik válaszoló írta, tele vagyok felesleges kacatokkal.
De válaszolva a kérdésre: ha van valami, amit tényleg szeretne a kicsi, akkor célozgass rá, hogy nagyon szeretné a játékot, vagy mondjuk mondd azt, hogy örülne, ha eltölthetne egy kis időt a anyukáddal (mármint a lányod és az anyukád), mondjuk a szülinapja előtti/utáni hétvégén. A nagymamák általában nagyon jól sütnek, felvethetnéd, hogy anyukád megmutathatná a lányodnak, hogyan kell olyan finomra megsütni a kicsi kedvenc sütijét, főzni a kedvenc ebédjét. (Én legalábbis imádtam nézni a mamát, ahogyan főzött, amikor kicsi voltam.) Plusz ha esetleg még be is tud segíteni a lányod valami apróságba, mondjuk kimagozni a meggyet a meggyes pitéhez, az is tök jó dolog (szerintem).
Ha nem válik be, akkor tényleg mondhatod azt, hogy annyi játékotok és ruhátok van, hogy nem tudjátok hova tenni őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!