Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit tehetnék, ha ilyen a...

Mit tehetnék, ha ilyen a nagyanyám?

Figyelt kérdés

Először is, mi tudjuk, hogy az elméje nincs jó állapotban. Egy mai sztori, amit ki kell adnom magamból:

Kertes házban élünk (sajnos a nagyanyával egy fedél alatt) vannak cicáink,épp most van egy picike is (pontosabban már nincsen) múlt hétfőn született egykeként, így nagyon erős volt már pár órásan is. Pár nappal ezelőtt már a szeme is kinyílt a kis drágának. Eddig, egy kivételével a közelmúltban az összes kölyökmacska elpusztult. Mára felderült, hogy mégis miért. Erről a kis csöppségről ma szerzett tudomást,eddig nem tudta, hogy hol van. Egész 'véletlen', megyek ki,nézem,nincs sehol a cica. Kérdezem tőle mikor látta,de semmi érdemlegeset nem tudott mondani amivel megmagyarázhatta volna a hollétét. Egy a lényeg: ezt az életrevaló, nagyon erős,szinte 2 hetes macskát is megölte.

Nagyon szörnyű nekem, hiszen bele lehet gondolni,hogy ha nem jön oda akkor amikor én ott tartózkodom a cicákkal,nem lesz baja a kicsinek.

Sokkal jobb lenne ,ha nem kéne vele élni, mert több ok miatt is kibírhatatlan. Most túl hosszú lenne mindet vagy csak még párat kifejteni.

Pluszban rettenetesen sajnálom a jószágot, hiszen felnőhetett volna, teljesen egészséges volt, de a semmiért megölték....

2013. jún. 6. 21:08
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Azért egy két hetes macskát megölni teljesen más, mint egy újszülöttet. Persze az én gyomrom még azt sem fogadná be, de azt még előbb megértem.

Gondolom lebeszélted a szüleiddel, hogy vannak kiscicák, akkor meg a mamád mit foglalkozik velük? Az ő macskája? Ő eteti? Szerencsére az én nagyszüleim szeretik a cicákat, nem gyilkolásszák őket.

2013. jún. 7. 07:44
 12/15 A kérdező kommentje:
Akkor még egyszer tisztáznám,hogy amit szerencsére az utolsó pár válaszadó megértett,köszönöm nekik, hogy ez egy közel 2 hetes macska volt, nem egy újszülött,ami nem fog fel sokat abból ha felkapják és megölik. E
2013. jún. 7. 12:13
 13/15 A kérdező kommentje:

* ez a macska látott,halott,érzékelt mindent a külvilágból.

Azt én is tudtam, hogy sajnos vidéken régen így oldották meg a túlszaporodást,de ti honnan vettétek hogy falun lakom?? Az tény hogy a nagyi falusi, de természetesen igen, nekünk le volt rendezve, hogy terhes lett a cicánk,és akkor a kicsit majd elajándékozzuk valakinek, ha felnő!! Nem kell megölni őket,attól még , hogy nem akarja valaki megtartani!

2013. jún. 7. 12:16
 14/15 anonim ***** válasza:
21%

Ellehet ajándékozni őket, de nem biztos,hogy lesz rá vevő. Annyi házimacskát hirdetnek, vagy raknak ki az utcára,hogy az hihetetlen.

Értem én is,hogy nagy volt, érzett, meghalt,de már nem tehetsz ellene semmit. Inkább tanulj az esetből és ivartalanítsd a macskáidat.

Mert meglehet,hogy az anyamacska által hazavitt kölyköket eltudod látni, de az esetleges kandúrjaitok, akik ebből az alomban is lehettek, (vagy esetleg kifejlett ivarérett példány is van otthon) az is szaporodni fog.

De te hátradőlsz mert a nőstény kölykeit ellátjátok, miközben több alomnyi cica köszönhető nektek és különböző körülmények közt pusztulnak el, vagy épp életben maradnak és méginkább megdobják a szaporulatot.

Nagyon örülnék ha itt is divatba jönne a felelős állattartás, mert az sem az amit csináltok.

Nem sértésként,bántásból írom,de gondold végig.

2013. jún. 7. 14:01
 15/15 anonim ***** válasza:
73%

Nagyon sajnálom a cicákat. Én a helyedben leordibálnám ennek a vénasszonynak a fejét... Nagyon primitív.

Igen, lehet ivartalanítani a macskákat, de nem rögtön születés után szokták, úgyhogy nincs mentsége a kedves nagyikának a tettére.

2013. jún. 7. 20:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!