A nagymama miért kell rossznak feltűntesse az anyukát, a 3 éves unokája előtt?
A kicsi át akart menni mamához az új játékkal játszani, ő meg azt mondta neki" anya nem enged át". Azt gondolta nem hallom, de hallottam.
Az igazat is mondhatta volna akár, mamának most dolga van, vagy hogy 10 perc múlva kezdődik a sorozat.
en kö kemeny a gyerek elött kijavitanam ot. nem lejaratom. de kijavitom . Nalunk is volt illetve van meg mindig ilyen.
Az en lanyom 2,5 eves, (sajnos) gyakran jarunk a parom anyjahoz mert közel lakik na meg nem akarom befolyasolni az unokaja es közte levo viszonyt. vagyok olyan intelligens hogy az en erzeseimet ott felreteszem (nagyon sokat bantott a no amiota együtt vagyok a fiaval)
Na mindenkepp pl. a multkor atmentünk ebedelni, tejszinhab volt desszertnek eperrel...en nem kertem tejszinhabot. Erre ranezett a nagyi a lanyomra es azt mondta, ugye te babam te kersz meg egy kanallal te tudod mia a finom anyu nemtudja mi a jo!
Belül forrongtam, de kifele kedvesen helyreigazitottam mindenki elött, hogy draga xy neni. Nagyon jol tudom mi a jo, de azt is tudom hogy a fiad szereti a 36os meretemet.
:-D nagyot nezett
Ez tipikusan az én nagyanyám. Kisebb koromban folyamatosan anyám ellen hangolt, amit el is ért, mert nem túl stabil vele a kapcsolatom. (Igazából semelyikükkel sem, de ezt pont egymásnak köszönhetik.)
Mellesleg mindig ki lettem faggatva kicsiként, hogy mi megy otthon mivel neki mindent tudni kellett.
Ne hagyd neki, hogy "elrontsa" a gyereket, mert soha nem tudod visszacsinálni.. sajnos tapasztalatból mondom.
Nálunk már megszűntek ezek a "játszmahelyzetek". Nem él egyik sem.
Ezek annyira nagyon összetett dolgok, hogy nem érdemes a pszichológia eszközével mérni, melyikükben milyen tulajdonságok lakoznak.
Talán a minél nagyobb földrajzi távolság lehet megoldás.
"Azt gondolta nem hallom, de hallottam."
Te vagy az anyuka?
Simán odamehettél volna és mondhattad volna: "Nagymama hazudik, én szívesen átengedlek." Vagy ha nem akarsz ilyen konfrontatív lenni: "Ha nagymama szívesen lát, én engedlek, nincs ezzel semmi gond."
Szóval akkor és ott kell meghazudtolni a nagymamát és akkor talán máskor nem mer ilyet mondani.
Én ezt megoldottam úgy, hogy nem megy át a gyerek. Tudja, miért, tudja, hogy nagymama hányszor hazudott már neki ilyen "apróságokat", hogy lejárasson.
A gyerekem nem kislány, érti és nem megy. Közösen igen, nélkülem nem, mert nem tetszik neki, amit a mama mond (rólam, neki a hátam mögött).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!