Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Hogy kezeljem ezt a helyzetet?

Hogy kezeljem ezt a helyzetet?

Figyelt kérdés

Nekem apukám meghalt. Nevelőapámmal nőttem fel, 4 tesóm lett tőle.

2 fiú, 2 lány.

A fiúkkal mindigis hozott egy alap szintet és ennyi. Se nem szerette túl őket, se nem hanyagolta el. A lányokkal míg kicsik voltak, úgy bánt mint a királylányokkal. Mindent is megkaptak, minden is megvolt engedve.

Én meg voltam a fiúkkal egy szinten.

Mikor a lányok nagyobbak lettek, elkezdtek kamaszodni, kb azzal az idővel tudtam összehozni, onnan ők sem voltak királylányok, ők is lecsúsztak arra a bizonyos alapszintre.

Azóta eltelt pár év. Nekem lett 2 gyerekem. Fiam 5 éves, lányom 2. Eddig otthon voltam velük, nem nagyon volt az, hogy anyánál hagytam őket. De mostmár dolgozok, ők bölcsi/ovisok. HA úgy van, anya vigyáz rájuk, míg dolgozom.

Ilyenkor sokszor nevelőapám is otthon van.

Lányom kiskirálylány. Kapja a csokit, fagyit tőle, játszik vele. Viszont a fiammal kb semmi. Meghallgatja ha a fiam mond neki valamit, de ennyi.

Fiam már megjegyezte, őt miért nem szereti a papa, miért csak a hugival játszik?

Anyának mondtam ezt, annyi volt a válasz, mindig is ilyen volt...

Anya segítsége nagyon jól jön. Viszont egyéb okokból csak náluk figyel a gyerekekre. De nem tudom, hogy tudnám a fiammal megértetni, hogy ez van.

jan. 30. 06:17
 1/8 anonim ***** válasza:
80%
Nem kell vele megerteni, veled se kellett. Tudtad hogy milyen ember, hiszen mellette nőttél fel. Nem igazán értem miért vagy meglepődve és mit vársz konkrétan
jan. 30. 06:21
 2/8 anonim ***** válasza:
84%
Nem vinném hozzá a gyerekeket. Nem akarom, hogy a fiam rosszul érezze magát, még a lányom mindent megkap. Hiába kell a segítség, én gyerekeim, én vállaltam, akkor megoldom én. Lehet, hogy te rád nem volt hatással, de rám volt az elhanyagolás. Nem akarom, hogy a fiam is így járjon majd felnőttkénnt.
jan. 30. 09:42
 3/8 anonim ***** válasza:
64%
Megértem hogy nagyon szukseged van anyukad segitsegere illetve nehez munka mellett a ket gyerekkel, en eloszor leulnek beszelni nevelo apukaddal, lehet eszre se veszi mit csinal, vagy vele is volt valami gyerekkoraba( persze attol meg nem elnezendo) de miutan beszeltel vele es ugyanugy maradnak a dolgok en tobbet nem vinnem a gyerekeket, a fiadnak ez maradandoan sok problemat tud okozni igy muszaj lesz mast talalni aki tud segiteni
jan. 30. 11:50
 4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a Válaszokat!
jan. 30. 11:57
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha meg tudod oldani másképp a gyerekeket, szerintem se vidd őket többet. Szegén fiadban ez egész biztosan nyomot fog hagyni.
jan. 30. 12:00
 6/8 anonim ***** válasza:
83%
Annyit nyugodtan mondhatsz nevelőapádnak, hogy legalább a látszatra adjon, mert ha egy ennyire fiatalnak is lejön, hogy kivételezve van a testvérével, akkor azt valami nagyon brutál módon csinálja.
jan. 30. 12:13
 7/8 anonim ***** válasza:
16%

Én vinném.

Műapádat ismered milyen, anyádra viszont szükség van, ha ő szeretve törődik velük, és jó a kapcsolat köztük, köztetek,akkor az elég.

Az oviban is van kedvenc az iskolában is lesz, nem zárhatod be a világ elől, mert valaki majd nem úgy kényezteti, ahogy te otthon.

jan. 30. 13:40
 8/8 anonim ***** válasza:
35%
Ugyanmar 6, nem kell ahhoz annyira látványosnak lennie, egy gyerek simán megerzi az ilyet akkor is, ha nincs konkrét kivitelezés
jan. 30. 13:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!