Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mivel jár ha vkit gondnokság...

Mivel jár ha vkit gondnokság alá helyeznek? Ki lesz a gondnok annak miket kell segítenie?igenyelhető erre támogatás?

Figyelt kérdés

Nagyimnak semmi rokona nincs csak mi az unokák. Abból egyikünk messze van én élek mellette.

Viszont én éjjel nappal dolgozom..

De szólt a körzeti orvosa hogy demens ónálló eletre alkalmatlan, gondnokság alá kell helyezni.

Én meg azt sem tudom az mi.

2024. jan. 12. 09:10
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

#10 vagyok

Addig még otthonba sem tudtunk jelentkezést leadni, mert ő nem akart bemenni és előbb nem akarta aláírní a papírokat, utóbb meg már elfelejtett írni, így azt mondtak, meg kell várni, hogy kijelölt gondnoka legyen!

2024. jan. 12. 10:53
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Ez nagyon szomorú! Itt még nemhogy demenset, de olyat is azonnal szociális otthonba vittek a kórházból, aki szellemileg ép volt, de fűtetlen házban élt egyedül, és betegség miatt levették a fél lábát.

2024. jan. 12. 10:58
 13/17 anonim ***** válasza:

Barátnőm is gondnokság alá akarta venni agyvérzésen átesett, ágyban fekvő, cselekvőképtelen anyukáját. Azt mondták neki az önkorinál, hogy 4 év kb:(((

(Csak azt nem értem, hogy amikor egyedülálló, 70 éves nagynéném egy szívinfarktus után félrebeszélt és hülyeségeket mondott, akkor jött a papír s.o.s. anyámnak a gyámhivataltól, hogy gondnokság alá veszi-e, vagy pedig kineveznek hivatásos gondnokot.

Ha meg te akarod, akkor pár év is lehet, jó kis kettősség.

2024. jan. 12. 11:11
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Mi az utolsó pillanatban tettük meg azt nagyapámmal, hogy bevittem a bankba és adott teljeskörű meghatalmazást, amivel hozzáférhettem a bankszámlájához, mert később már ezt se tudta volna aláírni. Az nem poén, ha jön minden hónapban a nyugdíj, de nem tudok belőle nekik ételt, gyógyszert venni, nem tudom kifizetni a számlákat és úgy általában semmit. Meg persze a magán ápolót is abból fizettük, aki naponta járt hozzájuk ebédeltetni és tisztába tenni őket, amíg mi dolgoztunk. Ha meg gyámság alá vettem volna, akkor aztán tényleg az utolsó fillér elköltését is meg kellett volna magyarázni. Szóval ha megvan a családban a bizalom és az egyetértés, akkor ez a legegyszerűbb. Arról meg ne is álmodj, hogy az államtól bármiféle segítséget kapsz! Nulla. Semmi. Nincs segítség. Szerencsére nekem olyan munkahelyem van, hogy azonnal tudtam haza rohanni ha kellet, illetve állandóan orvoshoz szállítgatni őket. Fogalmam sincs mit csináltunk volna, ha nem tudjuk így megoldani, de ha bármilyen otthonba kerültek volna (ami szintén nem egyszerű és rettentő drága), akkor ott pár hónap alatt meghaltak volna.
2024. jan. 12. 11:27
 15/17 anonim ***** válasza:

10_ es

Ez pont így van!

Nekem a szomszédom

is elesik folyton

nagyon nehezen tud

saját magáról gondoskodni.

Lehet hogy ő is demens.

Nekünk kell mindig

fel állítani ha elesik

volt hogy késő este is arra

ébredtünk hogy ő kiabál mert elesett. Ha nem hallottam volna

meg akkor egész éjszaka ott ült volna a földön.

Volt hogy felállítani nem bírtuk

olyankor hívtuk a mentőt.

Ő is kórházból ki be jár

de akárhányszor bekerül

mindig kiengedik másnapra.

Már nem tudjuk mit csináljunk

vele..

2024. jan. 12. 17:57
 16/17 anonim ***** válasza:

A 68 éves anyukámat most hívta fel a háziorvos, hogy az anyukáját vagy magához veszi valaki a családban, vagy gondnokság alá helyezteti, mert hogy egy gyerek szintjén van már agyilag.

84 éves, együtt él 30 éve egy férfivel, aki most lesz 80, de ölik egymást, állandóan veszekednek, volt hogy kihívták a rendőrséget egymásra. A ház amiben élnek, a kettejük nevén van, a mamának van azon kívül egy lakása, a nyugdíja jó, de a személyisége miatt egyik gyereke sem akarja magához venni a 3-ból. Anyunál bőven elférne, mert ő egyedül él 90 nm-en és ő még fiatalos, de azt mondja, hamarabb temetjük őt, mint az anyját, ha magához veszi.

Tényleg csak pénz kérdése, hogy gyorsan egy otthont találjanak neki? Mondjuk azt sem tudom, hogy fogják neki tálalni. Mert egyébként él-hal a kerti munkáért még most is, meg amúgy sajnálom tényleg, de nem tartja be az orvosi utasításokat, meg a múltkor is kivett 1 milliót a számlájáról, aztán nem találta, meggyanúsította az élettársát, hogy biztos ellopta, aztán kiderült, hogy csak a saját fiókjában nem kereste, mindenhol máshol igen.

A pszichiátriai intézet egyébként pont ott van, ahol anyu lakik, tőle 100 méterre, szóval akár még az is szóba kerülhet gondolom. Vagy ott nagyon rossz?

2024. jan. 25. 18:10
 17/17 anonim ***** válasza:
16-os mi lett vele végül?
szept. 25. 14:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!