Mivel jár ha vkit gondnokság alá helyeznek? Ki lesz a gondnok annak miket kell segítenie?igenyelhető erre támogatás?
Nagyimnak semmi rokona nincs csak mi az unokák. Abból egyikünk messze van én élek mellette.
Viszont én éjjel nappal dolgozom..
De szólt a körzeti orvosa hogy demens ónálló eletre alkalmatlan, gondnokság alá kell helyezni.
Én meg azt sem tudom az mi.
#10 vagyok
Addig még otthonba sem tudtunk jelentkezést leadni, mert ő nem akart bemenni és előbb nem akarta aláírní a papírokat, utóbb meg már elfelejtett írni, így azt mondtak, meg kell várni, hogy kijelölt gondnoka legyen!
Ez nagyon szomorú! Itt még nemhogy demenset, de olyat is azonnal szociális otthonba vittek a kórházból, aki szellemileg ép volt, de fűtetlen házban élt egyedül, és betegség miatt levették a fél lábát.
Barátnőm is gondnokság alá akarta venni agyvérzésen átesett, ágyban fekvő, cselekvőképtelen anyukáját. Azt mondták neki az önkorinál, hogy 4 év kb:(((
(Csak azt nem értem, hogy amikor egyedülálló, 70 éves nagynéném egy szívinfarktus után félrebeszélt és hülyeségeket mondott, akkor jött a papír s.o.s. anyámnak a gyámhivataltól, hogy gondnokság alá veszi-e, vagy pedig kineveznek hivatásos gondnokot.
Ha meg te akarod, akkor pár év is lehet, jó kis kettősség.
10_ es
Ez pont így van!
Nekem a szomszédom
is elesik folyton
nagyon nehezen tud
saját magáról gondoskodni.
Lehet hogy ő is demens.
Nekünk kell mindig
fel állítani ha elesik
volt hogy késő este is arra
ébredtünk hogy ő kiabál mert elesett. Ha nem hallottam volna
meg akkor egész éjszaka ott ült volna a földön.
Volt hogy felállítani nem bírtuk
olyankor hívtuk a mentőt.
Ő is kórházból ki be jár
de akárhányszor bekerül
mindig kiengedik másnapra.
Már nem tudjuk mit csináljunk
vele..
A 68 éves anyukámat most hívta fel a háziorvos, hogy az anyukáját vagy magához veszi valaki a családban, vagy gondnokság alá helyezteti, mert hogy egy gyerek szintjén van már agyilag.
84 éves, együtt él 30 éve egy férfivel, aki most lesz 80, de ölik egymást, állandóan veszekednek, volt hogy kihívták a rendőrséget egymásra. A ház amiben élnek, a kettejük nevén van, a mamának van azon kívül egy lakása, a nyugdíja jó, de a személyisége miatt egyik gyereke sem akarja magához venni a 3-ból. Anyunál bőven elférne, mert ő egyedül él 90 nm-en és ő még fiatalos, de azt mondja, hamarabb temetjük őt, mint az anyját, ha magához veszi.
Tényleg csak pénz kérdése, hogy gyorsan egy otthont találjanak neki? Mondjuk azt sem tudom, hogy fogják neki tálalni. Mert egyébként él-hal a kerti munkáért még most is, meg amúgy sajnálom tényleg, de nem tartja be az orvosi utasításokat, meg a múltkor is kivett 1 milliót a számlájáról, aztán nem találta, meggyanúsította az élettársát, hogy biztos ellopta, aztán kiderült, hogy csak a saját fiókjában nem kereste, mindenhol máshol igen.
A pszichiátriai intézet egyébként pont ott van, ahol anyu lakik, tőle 100 méterre, szóval akár még az is szóba kerülhet gondolom. Vagy ott nagyon rossz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!