Mit tegyek, hogy idén Karácsonykor ne szekáljanak?
17 éves vagyok, még itthon töltöm a Karácsonyt a családdal. De minden családi eseményen ez van, hogy a felnőttek, főleg a nagyszüleim rám szállnak: ha nem eszek sokat: mi q baja biztos szerelmes, ha sokat eszek: hogy zabálja biztos terhes (pedig nincs is barátom), ha szótlan vagyok hogy ne b£sztassanak az a baj, ha nem gunyolnak hogy: na mi van megártott a bor amiben a hús főtt. Ha isznak alkoholt is, még durvábban gúnyolnak. Szólok az semmit nem ér, csak gúnyos nevetést, még jobban belelendülnek hogy látják betalált.
Apám már nem él velünk nagyon régen, anyám meg ilyenkor csak idegenkedik de nem szól rájuk hogy hagyjanak békén. Nem tudom mit tegyek hogy ne szekáljanak, már minden ilyen eseményt gyomorgörccsel várok, de még gyerek vagyok, nem tudom hova menni. Szobámba bemegyek abból balhé van mert miért bújok el hát legyek már ott. Vagy jönnek utánam.
Mit csináljak?
Ne akarj megfelelni nekik.
Ha jól esik, egyél, igyál, legyél ott, vagy ne. Bármit mondanak arra, amit éppen csinálsz, ne reagálj semmit, csak mosolyogj. Élvezd a karácsonyt!
"anyám meg ilyenkor csak idegenkedik"
Nem értem, megmagyaráznád, hogy mit jelent az, hogy "idegenkedik"?
Nagyon sajnálom, ez bántalmazás :( commitment to ourselves lányok instagramon kitettek minta mondatokat, hogyan tudsz határokat húzni.
Ha asszertív akarsz lenni pl:
Köszi, de annyit eszem, amennyi jólesik, érzem, mi a jó nekem.
A magánéletemről nem szeretnék most beszélni.
Az én dolgom, hogy terhes vagyok-e, vagy sem.
Iszom egy kicsit, mert jólesik, sajnálom, hogy titeket zavar.
Elvonulok a szobámba, mert kicsit jólesne egyedül lennem.
Agresszíven, ha ezt választod, de lehet, hogy ezt várják, hogy lássál, hogy ideges leszel, ezért érdemes a korábbit is. Mosolyogva határt húzni. Kivenni a vitorlájukból a szelet.
Ha agresszívan akarnék kommunikálni:
Semmi közötök ahhoz, hogy mennyit eszem. Nézzetek magatokra, jobb lenne a saját súlyozokkal foglalkozni.
Béla bá, én legalább nem vagyok ilyen bunkó amikor iszom, hogy direkt cseszegetek másokat.
Bevonulok a szobámba, mert nem vagyok köteles tűrni, hogy beleszóltok abba, amihez nincs közötök. Hogy jöttök ti ahhoz, hogy gúnyolódjatok velem karácsonykor? Talán nincs elég sikamika otthon, hogy itt kell bszakodni egy gyerekkel?
Kimegyek a szombámból, ha jobban érzem magam veletek, mint nélkületek.
Passzív:
Hallgatsz. Vállat vonsz. Elvonulsz. Leszarod.
Gyerekként nehéz. Felnőtt fejjel én ezeket mondanám, de ajanlom a fenti insta oldalt, illetve cikkeket a temaban. Küldök ölelést, aki gúnyolódik egy gyereken karácsonykor az szrjon sünt…
én a helyedben ellenük fordítanám a saját baromságukat.
ha azt mondják szerelmes vagy, akkor mond azt, hogy a legjobb barátnődbe szerettél bele vagy egy házas pasinak lettél a szeretője, vagy egy ukrán migránssal ismerkedtél meg a neten.
Ha azt mondják, hogy terhes vagy, akkor mondd, hogy igen az vagyok, de az apja börtönben van és 20+ évre ítélték, vagy itt is játszik a házas pasi, aki azt mondja ,hogy majd elhagyja a családját és az újszülött gyerekét miattad.
Persze a pókerarc és a színészkedés, hogy hiteles legyél ehhez szükséges.
Idegenkedik = idegeskedik csak telefon atjavitotta
Kulcsom nincs, es ha bemegyek a szobaba abból is már balhé van, képzelhetitek ha bezárnám mi lenne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!