Mamának csak a fiú számít. Még meg se született a lány, már ment a sopánkodás, hogy ő nem fog tudni mit kezdeni a lánnyal. Így is lett, le se tojja. A fiút imádja, a lánynak max ad egy puszit, ha találkoznak.
2023. dec. 19. 08:43
12/28 anonim válasza:
Igen.
Fiaim vannak.
Sógornőmnél lányok.
Oda naponta jár, hozzánk csak a "kötelező" ünnepekkor. Ugyanannyira lakunk.
Szóvá is teszi, és hasonlítgatja a gyerekeimet a többihez.
2023. dec. 19. 09:30
13/28 anonim válasza:
Az anyai nagymamámról személyesen nem tudok nyilatkozni, 17 év van köztünk, mint unokák (nálunk jellemző ekkora korkülönbség a családban, minden téren, nem csak unokáknál). De úgy érzem, a fiatalabbat mintha jobban szeretnék, bár lehet tévedek.
2023. dec. 19. 10:29
14/28 anonim válasza:
Ja és ne haragudj, hogy nem nagyszülőként válaszoltam, hanem unokáként.
2023. dec. 19. 10:31
15/28 anonim válasza:
Egy nagysülő sem válaszolt, de ők nyilván nem is ismernék be ezt.
2023. dec. 19. 10:35
16/28 anonim válasza:
A családomban hasonlóság alapján választottak kedvencet. Amelyik nagyszülői ágra jobban hasonlít az unoka, ott jobban szeretik.
2023. dec. 19. 11:10
17/28 anonim válasza:
A mi családunkban az a jellemző, hogy van különbség, de mindent megtesznek, hogy ezt ne éreztessék. Nyilván akit többet lát, az közelebb áll hozzá. És ez igaz arra a generációra is, melyben mi voltunk az unokák meg arra is, melyben mi nemzettük az unokákat.
2023. dec. 19. 11:14
18/28 anonim válasza:
Anyai ágról a nagyapám meghalt hetedikes koromban, 1 évvel az előtt, hogy láthatta volna a másik unokáját megszületni. A nagyanyám még életben van, ő ugyanúgy szeret minket, nem tesz különbséget.
A másik ágon nagyapám pár éves koromban meghalt, őt nem nagyon foglalkoztatta, hogy velem mi van, inkább a pia. Az öreganyám itt is él, mivel én vagyok az egyetlen unokája mert apám tesójának nincs, ezért a maga módján szeret engem kisebb nagyobb sikerrel.
2023. dec. 19. 11:24
19/28 anonim válasza:
Nálunk a nagymamám azalapján tesz különbséget, hogy ki mennyit látogatja őket, mennyire hívjuk fel telefonon. Az egyik ág (mi) 300 km-re lakik tőlük, de ennek ellenére kéthavonta személyesen látogatjuk őket, ami 4 gyerekkel már nem feltétlenül könnyű feladat, emellett minden héten többször felhívjuk férjemmel mi is őket, illetve a gyerekek is 1-2 hetente külön (azaz egy héten 2-3x beszélnek külön 1-1 gyerekkel). A család másik ága egy városban lakik velük, ők telefonon egyáltalán nem beszélnek velük, látogatni csak ünnepekkor szokták őket. Nem vagyunk pl. ajándékok terén megkülönböztetve, de egyértelmű, hogy amiatt, mert mi fordítunk rájuk normálisan időt, mi sokkal jobban favorizálva vagyunk.
2023. dec. 19. 12:32
20/28 anonim válasza:
Én egy mama kicsi kedvencének szültem, az én gyerekemet csak piszkálni tudja, ide nem jön, ha odamegyünk, nem lát szívesen.
A többi unoka napi szintű figyelmet kap.
Engem nem zavar, de az igen, hogy a gyereken áll bosszút, mert engem utál.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!