Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Van itt olyan, akit utál,...

Van itt olyan, akit utál, gyűlől a nagymamája? 17/L

Figyelt kérdés
Mióta csak élek, sose szeretett a nagymamám. Ezt már édesapám is megmondta. Amint megszülettem, rögtön meggyűlölt, mert inkább apum családjára hasonlítok (szemem, arcom), míg a bátyám az övére. Számára bátyám a minden, ő a tökéletes unoka, én meg egy senki. Mindig is csak neki adott pénzt, míg nekem soha. Ha ő lebetegszik, nagyanyám már rakja alá a kocsit és siet vele az orvoshoz, de ha én betegszek le, le se sz@r és csak annyit mond, hogy nincs semmi bajom, csak nem akarok iskolába menni. Édesapámat nem bírja, így amikor veszekszek vele, mindig felhozza, hogy pont olyan vagyok, mint édesapám. Nevelőapámat viszont nagyon szereti. Számára a család azt jelenti, hogy bátyám, anyám és nevelőapám. Én neki sehol nem vagyok. Csak arra tud megkérni, hogy segítsek neki shoppingolni, fessem be a haját, sminkeljem ki...mindig csak erre voltam jó. Egészen kicsi korom óta hallom, amint azt mondja rólam, hogy "Szemét mocsok kölyök". Úgy teszek, mintha nem hallanám, de már nagyon kivagyok. Más is van hasonlóan?

2023. okt. 21. 08:05
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
A másik ami miatt eljöttem, hogy nem volt saját szobám. Bátyámmal voltam egy szobában és már nagyon vágytam egy sajátra :/ dehat, meglett az ára. Nagyanyám így viselkedik velem, plusz járkál be a szobamba, használja a parfümjeimet, nézegeti a cuccaimat stb, és mikor felhozom neki, még neki áll feljebb, hogy én meggyanusítom őt, és megsértődik. Olyankor napokig nem szól hozzám csak szitkozódik, ha megsértődik.
2023. okt. 21. 09:15
 12/21 anonim ***** válasza:
82%
2 szobás lakásotok van anyukádnál: egy a felnőtteknek, egy a gyerekeknek? Nem lehet a gyerekszobát egy fallal kettéválasztani? Így csak két rossz közül választhatsz.
2023. okt. 21. 09:21
 13/21 anonim ***** válasza:
100%
Ha a bátyáddal annyira szereti, miért nem költözik ő oda és lennél te otthon egyedül a szobában?
2023. okt. 21. 09:24
 14/21 anonim ***** válasza:
100%

Anyám zabigyerek, nagyanyám félrelépett. Emiatt a nagyanyám őt is, és engem is gyűlölt.

Nagyanyám egész életében anyu folyton bizonyítani próbált, várva, hogy szeresse.

Soha nem szerette.

Brutál lekezelően bánt velem is amikor ott voltunk látogatóban. Aztán amikor már döntést tudtam hozni, 16 évesen úgy döntöttem, hogy soha többé nem megyek hozzá.

Így is lett.

Később nagyanyám üzente, hogy menjek el, látni szeretne, de nem mentem, szartam le, a temetésére sem mentem el.

Ne pazarolj 1 percet sem arra, hogy tegyél azért, hogy vki szeressen, aki nem szeret.

:)

Költözz el.

Soha többé ne keresd.

Üzenetre ne válaszolj.

Törődj azokkal, akik szeretnek.

Ha pillanatnyilag ilyen nincs, akkor tanulj, programozz, vállalkozz, sportolj.

2023. okt. 21. 09:57
 15/21 anonim ***** válasza:
97%

"Hozzá költöztem, mert meghalt dédnagyim és "szegény" egyedül maradt..."

. Vagyis házhoz mentél a lóf*szért.

2023. okt. 21. 10:11
 16/21 ancixxx válasza:
88%
Kedves kérdező, a mi családunkban is van egy hasonló helyzet: most 25 éves a nagyfiam, akit soha nem szeretett a saját anyám. Pár napos csecsemő korában a nagyi "megállapította" róla, h "nagyképű". Én akkor csak szerencsétlen elszólásnak vettem és elengedtem a fülem mellett. A fiam úgy nőtt fel, h ez a nagyi soha nem kereste, soha nem játszott vele, hiába kértem, mert láttam, h a gyerekemet ez megviseli. Vettem gyermekelőadásokra jegyeket, kérleltem, hogy jöjjön velünk, hívtam hozzánk is ilyen-olyan alkalmakra, a nyugdíjas nagyi soha, semmire "nem ért rá". Csak akkor látta a gyerekem, amikor elmentünk hozzá, de akkor is mindig elég kimért volt a fiammal. Az unokatestvérekkel teljesen másként viselkedett: hordta őket játszótérre, napi szinten részt vett az életükben stb. A lányommal is mindig kedves, őt nagyon szereti. Amikor a fiam 17 éves lett, a nagyi ráeszmélt, h Viktor a segítségére lehet: elkezdte a telkére hívogatni és kerti munkákat parancsolni. Mert hát szerinte a gyereknek kutya kötelessége segíteni...Na, azonnal leállítottam. A gyerekem nagyi nélkül nőtt fel, továbbra is meglesz nagyi nélkül. Csernus Imre szokta mondani, h az ember akkor válik felnőtté, amikor ráeszmél, h a szülei, nagyszülei nem istenek, hanem ugyanolyan gyarló emberek (esetenként kapzsiak, bunkók, önzők...), mint bárki más. Szeretetet senkitől nem lehet kicsikarni. Hiába állsz te hozzá szeretettel, kevés az esélye, h valaha is változzon a helyzet. Én azt mondom, h a távolság jót tenne, csatlakozom az előttem szólókhoz: a saját érdekedben költözz el tőle, amint erre lehetőséged nyílik. Az ember önbecsülését is tönkreteszi egy ilyen mérgező kapcsolat. Ne várd meg, h ebbe belebetegedj. Vigyázz magadra. Sok szerencsét!
2023. okt. 21. 10:25
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Költözz el tőle, maradandó mentális bajt okozhat.
2023. okt. 21. 10:29
 18/21 anonim ***** válasza:
26%

Ha én valakit nem szeretek nem veszem a nyakamba.. hidd el ha egyáltalán nem szeretne nem laknál vele..

Mondjuk számomra fura, hogy 17 évesen engedtek elköltözni.

Másképp kezel, ezt elhiszem. Megkülönböztet ezt is elhiszem.

"Fiú párti" mint a legtöbb idős, mert ilyen neveltetésben nőttek fel.

Kevesebbre tart, még ezt is elhiszem.

2023. okt. 21. 10:33
 19/21 anonim ***** válasza:
76%
Igen, a boomerek kozott meg altalanos hit, hogy a fiugyermek tobbet er a lanynal... meg nem csak nemi alapu diszkriminacio van, a rasszizmus es az ageismus az o generaciojukban meg nagyon erosen elterjedt. Es a nyilt gyulolkodes ism
2023. okt. 21. 11:23
 20/21 anonim ***** válasza:
78%

Ahogy az előző hozzászóló is írtam nagyon sok idős nő fiúpárti. Az egyik exem öten voltak lány unokatestvérek és csak egy fiú. Na az az egy fiú mindent megkapott a nagymamától, a lányok meg szinte semmit.

Ennek amúgy evolúciós okai vannak, a fiúknak végtelen utódjuk lehet, a lányoknak meg nem.

Érdekes, hogy a szüleid engedtek hozzá költözni, és az is hogy te odaakartál költözni. Ezt nem értem

2023. okt. 21. 11:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!