Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Illik részvétet nyilvánítani?

Illik részvétet nyilvánítani?

Figyelt kérdés

A nagyszülőnknek, ha meghal a gyereke? (a szülőnk testvére)

És a szülőnknek ha a testvére ha meg?

2023. szept. 13. 23:42
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
13%
Szerintem neked nem kell, mert a nagynénéd/nagybátyád volt.
2023. szept. 14. 00:06
 2/12 anonim ***** válasza:
30%
Ez most komoly? Illik-e érzelmi támogatást nyújtani, ha valamely szülődnek meghal az édes testvére-aki akár a keresztszülőd is lehetett volna-, annyira közvetlen rokon; ill. illik-e a saját nagyszülődnek a gyermeke halálának okának odabökni egy részvétemet? Remélem ez a kérdés onnan jött, hogy a nemzeti tankönyvkiadó legújabb "erkölcstankönyv' böszmeségét fellapoztad, mert ha saját kútfőből van akkor szakemberként javaslom, hogy ballagjál el minimum önismeretre. Nem, hogy illik- max akkor ,,illik" ha érzelmileg teljesen közömbös vagy mert alig találkoztál velük és szinte semmilyen érzelmi kötődésed (a vérségi kapcsolaton kívül) nincs hozzájuk, minden más egyéb helyzetben természetes, ösztönvezérelt kellene, hogy legyen a részvéted. Phu, #1 meg elmehet a francba.,,Szerintem.." Ideológiai kuplerájban kotorászó amorális dull fajankók, gyönyörű társadalmi szövet. Még üzenjetek hadat is kiskomáim az USA-nak és akkor tényleg megérkeztek oda, amit érzelmi intelligánciában a francia felvilágosodás idején a legtöbb kultúrnemzet már néhány száz éve maga mögött hagyott.
2023. szept. 14. 00:20
 3/12 anonim ***** válasza:
8%
Dobj egy felest és szard le.
2023. szept. 14. 01:35
 4/12 anonim ***** válasza:
75%

2-es neked valami gond van a padláson. Orvos látott már?

1-es vagyok egyébként, le lehet pontozni, de pl mikor nagyapám meghalt, sem mondtuk azt nagyanyámnak, hogy részvétem... Mivel mi családtagok vagyunk így természetes hogy gyászoltunk vele együtt.

2023. szept. 14. 01:37
 5/12 anonim ***** válasza:
76%
Illik
2023. szept. 14. 02:13
 6/12 A kérdező kommentje:

"érzelmileg teljesen közömbös vagy mert alig találkoztál velük és szinte semmilyen érzelmi kötődésed (a vérségi kapcsolaton kívül) nincs hozzájuk" - ez a helyzet!

Konkrétan simán elsétálnék mellettük az utcán, mert nem ismerném meg őket (még mamám mellet is volt, hogy megtettem (ő többször nem ismert meg engem), csak arra lettem figyelmes, hogy anyukám megállt beszélni valakivel, volt, hogy apámmal betértem hozzá és kérdezte, hogy én ki vagyok...

2023. szept. 14. 06:54
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Nagyszülővel milyen a kapcsolatot?

Én utáltam ezt a részvétem dumát. Mamám meg párom halt meg...nem érdekelt senki kb.

2023. szept. 14. 09:37
 8/12 anonim ***** válasza:
56%

4es az hogy te nem hallottad ki mikor mondta a reszvetem szot vagy az azzal egyenerteku kaarmit az a te bendzsasagod. De szoktak...hihetetlen mekkora erzelmi s.gf.jek leteznek.

Temetesen a rokonok egymasnak reszvetet nyilvanitanak!!! aki nem az egy tok

2023. szept. 14. 11:14
 9/12 A kérdező kommentje:

Írtam milyen, van, hogy meg sem ismerjük egymás. Soha sem érdekelték őt az unokái :/

Pl mikor a másik oldalon haltak meg a nagyszüleim ott sem mondtunk egymásnak ilyeneket, hiszen mindannyiankhoz nagyon közel álltak, de itt nem tudom... Bár azt sem tudom a temetésen ott leszek-e

2023. szept. 14. 13:11
 10/12 NTBS ***** válasza:
57%
Egyértelműen igen!
2023. szept. 14. 15:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!