Első unoka születése,mit csináljak,hogy jo nagyi,anyos legyek?
54 éves vagyok,de fiatalos,rock koncertekre járo,dolgozó nő.Örulök az unokának,de fura érzés.
Fiam 33 ,első baba.Minden érdekel,ilyenek,hogy, már a szuletesekor a kórházba mit illik bevinni ajándékba...? Mikor a korházol kijön,miben tudok segiteni,a fiam otthon marad vele nyilván.
Nem lakunk tul közel,de messze sem,olyan 25-30 km re.Nászasszony joval közelebb lakik.
Milyen gyakran illik menni az első hetekben?
Nem akarok se tolokodo,se bunkó lenni.
Értelmes ,segitő válaszokat megköszönöm.
"Még a saját anyukám is megkértem várjanak a látogatással pedig kB fél órára jöttek volna csak, de azt se akartam"
Mondjuk, ez olyan tróger dolog már, az izgatott és boldog nagyszülőnek annyit sem megengedni, hogy fél órára (!) meglàtogassa az unokáját. Lehet itt magyarázni, hogy ettől még szeretitek egymást, de ugyan már, akit szeretünk, azzal szívesen megosztjuk a legjobb élményeinket, jólesik osztozni benne.
"Mondjuk, ez olyan tróger dolog már, az izgatott és boldog nagyszülőnek annyit sem megengedni, hogy fél órára (!) meglàtogassa az unokáját. Lehet itt magyarázni, hogy ettől még szeretitek egymást, de ugyan már, akit szeretünk, azzal szívesen megosztjuk a legjobb élményeinket, jólesik osztozni benne."
31-es, mi 5 percre sem mehettünk (fiús nagyszülők), de a lányos nagyszülők sem mehettek, senki 6 hétig (nem volt covid, ez 2017-ben volt, május végén, influ sem volt. Császár, ikrek, de "köszönjük, mindent megoldunk".
(Fizetett segítségük sem volt, ételt sem hozatták). 6 hét után mosott szar szindróma, kiderült, hideget ettek, de ha beledöglenek, akkor se menjen senki oda 5 percre sem.
4 hónaposak voltak, amikor a menyem anyja egyáltalán először megfoghatta őket.
Most már lőcsölnék (6 évesek) bárkire, de nincs kire. Én elengedtem a dolgot, megvan a magam fiatalos ötvenes élete, munkám, továbbképzések, barátnők, hobbi. Így jártak.
"Nekem se volt kedvem semmihez.A mellém be volt durranva,folyt,lázas voltam,és sebes volt a bimbóm.A gátsebtől nem tudtam ülni,viszont annyira folyt minden belőlem,hogy félóránként kellett mosakodni,közben a baba álandóan mellén volt,vagy sírt.Elég volt az első hetekben a férjem,és senki nem is akadékoskodott."
32, velem ugyanaz volt, és nekem a saját anyukám nyalta fényesre a sggemet 4 hétig. Ettől még teljesen jól "kis családdá" tudtunk alakulni, semmivel nem lettem kevesebb, és öröm volt látni, ahogy anyu egy egyhetes csecsemőt rendezget, olyan élmény volt neki 54 évesen. Azért az, hogy mindkét nagyszülőpár ki van baxva 4-6 hétre úgy, hogy egyáltalán még 5 percre SEM nézheti meg az unokát, ott valami nagyon félrement.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!