Mikor fogja elutasítani a gyerekem a nagymama szájrapusziját?
Az anyósom szájrapuszit kér a 4 éves gyerekemtől. Már a fiával is ezt csinálta, és még késő tizenéves korában sem akarta abbahagyni; mikor a fia mondta, hogy ne már, akkor mindig jött azzal, hogy dehát ő szereti, és akkor szomorú lesz. Ezért is vagyok ki tőle annyira, mert bár amúgy sem vagyok a családon belüli szájrapuszik híve, anyósomtól ez számomra pont annak a rátelepedős, érzelmi zsarolós majomszeretetnek a kvintesszenciája, amit kimondottan nem szeretek benne, és nem akarom, hogy a gyerekem is kapja ezt tőle. Egyébként normális nő lenne, de ez a jellemvonása sajnos irritál, már csak azért is, mert valamilyen szinten meggyűlt/meggyűlik vele a bajom.
Tudtam, hogy az én gyerekemmel sem bírja majd ki, hogy ne csinálja... Tudhatja, hogy ellenemre van, ezért csinálja csak olyankor, mikor nem vagyok ott - ez is tipikus tőle.
Onnan tudtam meg, hogy mikor a gyerek puszit akart adni nekem, színpadiasan csücsörített (amit mi sosem mutogattunk neki), mondta hogy én is csináljak úgy, és a számra akarta adni a puszit. Megkérdeztem, ki puszilja meg őt így, egyből mondta, hogy az X mama.
Mondtam ugyan neki, hogy egymás száját a felnőttek és szerelmesek szokták megpuszilni, és apának-anyának-mamának az arcára adunk puszit, de nem hiszem, hogy ez elég lesz, különösen ha a mama kéri majd tőle a csókot. És anyósomat sem fogom tudni leállítani, egyedül a gyerek, mikor abba a korba lép, hogy megundorodik ettől. Kövezzetek meg, de alig várom. Szerintetek hány évesen jön ez el?
Csókol jól szájon a nagyít (ha undorító akkor tedd a szájára a kezed és azon keresztül) és kérdezd meg, na ez hogy tetszett?
Ha tetszik neki akkor talán megsérti, hogy a gyereknek sem kellemes, sőt. És egy életre leszokik róla.
Ha tetszik neki akkor komoly baj van. Ha visszagondolok gyerekkoromra, elhánytam volna magam egy szájra puszitól. Gusztustalan. Lépj fel határozottan, ne engedd a gyereknek se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!