Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Aki a nagyszüleivel nőtt fel:...

Aki a nagyszüleivel nőtt fel: miért?

Figyelt kérdés
Több bejegyzésben, kérdésben is felbukkan ez, illetve ismerőseim között is előfordul. Akinek van kedve, kérem, ossza meg, miért, nagyon érdekelne. És az is esetleg, hogy hogyan élte ezt meg…
2023. ápr. 17. 20:20
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
55%
Nálunk a nagymamán költözött hozzánk, mert 70 év körül volt, amikor a második agyvérzése után már nem tudta ellátni magát szegény. Anyám ápolási díjra ment vele (otthon maradt és ápolta), ebbe pedig lelkileg tönkrement és masszívan ivott. Az ő alkoholizmusa az egész gyermekkorunkra rányomta a bélyegét. A másik, hogy kicsi volt a lakás és egy idős, önállátásra képtelen ember ápolása ilyen körülmények között rendkívül nehézkes és kényelmetlen, értsd: pl. nappaliban a szobavécé. 13 évig lakott velünk a mamám.
2023. ápr. 18. 23:34
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

Mert elvett a gyámügy anyuektol. Az anyai nagyszüleim kb 1 ev intézet után tudtak magukhoz venni.

Visszagondolva nagyon labilis gyerek voltam, mindenen sírtam, hisztiztem. Arra nagyon emlékszem, hogy anyu mennyire hiányzott. Vasárnap volt, hogy eljött, én meg egész délelőtt az ablakban logtam és vártam, hogy érkezzen, ha nem jött törtem, zuztam.

Nem engedtem, hogy bárki megoleljen, hozzám érjen. A suliban példás volt a magatartásom, otthon pedig tomboltam.

A testvéreim is nagyon hiányoztak, velük egyszer találkoztam 15 év alatt.

A nagyszüleim nyugdíjasok voltak, nem volt türelmük hozzám, csúnyán beszéltem velük, sokszor kikaptam, de szerettek. Nem igazán voltam dicserve, mindig egyedül játszottam, gyakorlatilag ,,némán" teltek az évek.

Örökké hálás leszek a magyszuleimnek, hogy adtak nekem egy életet.

2023. ápr. 20. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!