Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Szerintetek is én vagyok itt...

Szerintetek is én vagyok itt a hunyó?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

16/L vagyok. Előző héten voltunk kint a családdal a temetőben nagypapámnál, akkor lett volna a születésnapja. Kértem, hogy egy általam választott koszorút is vigyünk a sírra, de a nagyanyám azt mondta, hogy túl cigányos a koszorú, és hogy amúgy is viszünk elég virágot (egy csokor valami volt), szó sem lehet róla. Nagyon megbántott ezzel, hazafelé egy szót sem szóltam hozzá, otthon megkérdezte mi van. Mondtam, hogy tartozik egy bocsánatkéréssel a temetős dolog miatt. Még neki állt feljebb, hogy szemtelen vagyok, meg hogy a szívinfarktusára játszom. Mondtam, hogy így két bocsánatkéréssel tartozik.

Tegnapig egy szót sem szóltunk egymáshoz, enni sem ültem le a családdal miatta, így a szüleimnek is a bögyében vagyok. Tegnap nagymamám bejött a szobámba, hogy ne csináljam már, sokkal nagyobb bajok is vannak az életben, ne legyek ennyire sértődős. Mire én hogy ő mit szólna, ha azt mondanám, hogy szerintem a halálomat akarja, amit ő mondott nekem... Persze most emiatt is rám haragszik mindenki...

2023. jan. 29. 08:44
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
14%

"sokkal nagyobb bajok is vannak az életben"

Akkor miért nem viselkedik felnőttként?? XD Ha ennyire apró, akkor miért nem mondja, hogy sajnálja?

Mindkettőtök dedós, de ő sokkal jobban. Nagyon undoritó, amiket csinál. Ő sokkal jobban hunyó, mint te. De ha én gyerekeim lennétek, nagyon hamar árva házban találnátok magatokat.

Ha a család meg rád haragszik, mintsem arra, aki az egészet elkedzte, és utána ocsmányságokat is mondott, akkor csak gratulálni tudok.

2023. jan. 29. 12:06
 12/18 anonim ***** válasza:
80%
Azon túl, hogy igazából teljesen mindegy, hogy mit raksz egy oszló halott fölé, van egy másik oldala is a dolognak. Gondolom nem te fizetted volna a koszorút. Ami amúgy, ha nem tudnád kisbaba, sokkal drágább mint egy csokor virág. Ne apellálj más pénzére, még akkor se, ha te úgy látod, higy "jajjcika, de hát van pénzünk".
2023. jan. 29. 12:38
 13/18 anonim ***** válasza:
66%
De most esik le. Kellett volna instastoryba a kép pár likeért, mi?
2023. jan. 29. 12:40
 14/18 A kérdező kommentje:

Éppenséggel fizettem volna én, nyúltam a zsebembe, de mondta a virágosnak majdhogynem hisztériázva, hogy nem, nem, nem, nem, nem. Jó, legyen meg az akaratotok, tisztelet a kivételnek.

De szerintetek a gyilkosságos vádja is helyénvaló volt? Ne már...

2023. jan. 29. 17:12
 15/18 anonim ***** válasza:
20%
Itt a nagymama gerjesztette a konfliktust azzal, hogy ők nélkül nemet mondott. Ha a nagymama tehet olyan virágot a sírra, amilyet akar, és az unoka nem szól bele, akkor az unoka is tehessen olyan koszorút, amilyet ő akar (főleg, ha még fizetné is) és a nagymama ne szóljon bele! De a nagymama nem így tett, hanem mondvacsinált indokkal elutasította az unoka gesztusát, amit inkább értékelnie kellett volna. Ezért egyértelműen bocsánatkéréssel tartozik az unokának. Az az infarktusos megjegyzés pedig kifejezetten bunkóság volt. Ezért ebben a történetben csakis a nagymama hibázott, és valóban dupla bocsánatkéréssel tartozik az unokának.
2023. jan. 29. 17:50
 16/18 anonim ***** válasza:
45%
Írtam 2 választ. Az egyiket ma 9:14-kor (most éppen a 6), a másikat ma 17:50-kor (most éppen a 15. - azért írom, hogy most éppen, mert több válasz törlésére is látok esélyt). Most mindkettő pontosan 23%-on áll. Aki lepontozta ezeket, az miért tette? Főleg a későbbit, ahol észérvekkel megmagyarázom az esetet.
2023. jan. 29. 20:03
 17/18 anonim ***** válasza:
65%
#17 Azért, mert hatodiknak írtad. Netes kommenteknél, főleg ilyen fórumokon az első 3-4 válasz dönti el, mit "illik" írni, onnantól a birkasereg már nem mer szembemenni a kialakult véleménnyel. Vedd még hozzá azt, hogy itt alapból sosem a kérdezőnek van igaza (ahhoz már nagyon durva sztorit kell kiírni, hogy neki adjanak igazat), és eleve vesztett ügyed van.
2023. jan. 30. 04:02
 18/18 anonim ***** válasza:
69%
Itt 16 éves kortól lehet csak regisztrálni.
2023. máj. 14. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!