Van itt olyan aki azért utálja a karácsonyt mert szét húz a családja?
Én is utálom, a sok készülődés, meg olyan rokonok jövetele miatt, akik húsvétkor meg karácsonykor jelennek csak. Egész évben még csak telefonon sem beszélek velük, na de 25.-én délután igazi rokonok vagyunk.
Sokkal jobb volt a covid alatt.
"nem tudják félretenni a piti vitáikat a gyerekek kedvéért sem…"
Pont ezt nem szereti sok ember a karácsonyban (én sem). A viszony olyan, amilyen, de karácsonykor elvárják, hogy mindenki bájologjon, vágjon jó képet, mert jaj a család, jaj a gyerekek... Aztán ott ül mindenki erőltetett mosollyal, megjátszva magát, felszínesen társalognak, de közben már alig várják, hogy legyenek túl rajta, és már előtte gyomorgörccsel várják az eseményt. Miért ne lehetne a karácsonyt is úgy szervezni, hogy találkozol azzal, akivel akarsz, ünnepelsz úgy, ahogy akarsz, nem zsaroljuk egymást, hogy "tedd félre a pitiáner ügyeidet a gyerekek kedvéért", mi az ördögért kell állandóan ez az erőltetett, feszültségekkel teli mizéria.
Széthúz? - ez egy elég enyhe kifejezés arra, amit pl a mi családunk művel karácsonykor is.
Évek óta nem járok haza, mert semmi kedvem a szokásos kiabálós-politizálós, egymást kibeszélős undormányhoz, ami egyébként megy.
Az ajándékok meg nem érdekelnek, úgyis csupa haszontalan vackot kapnék, amik mennének a ruhagyűjtőbe, mert vagy kicsi-nagy rám (pedig nem egy nagy cucc ruhát venni S-M vagy 40-es cipőméretre :D), esetleg egy mosás után csupa boholy, semmilyen, legolcsóbb anyag, ami szétfoszlik kb rögtön, stb.
11#
Szia! Köszi a választ!
Te értetted egyedül a kérdést.
Én szeretem a feleségem (bár egyre nehezebb) szeretem a szüleimet. Nyílván a gyerekek is szeretik mind a két felet. Piti dolgon vitatkoznak és vérre menően sértődnek, én és a gyerekek szerették volna a közös karácsonyt de a szüleim meg a feleségem vitái miatt nem fog összejönni.
Pl: vita tárgyai: miért evett a gyerek túró rudit? Miért ad a mama neki? tudtommal még senki nem halt bele a túró Rudiba. 3 és 5 évesek a gyerekek. És hasonló szuper viták.. nem értem az embereket, más tele van valós problémákkal ők meg megkeserítik a gyerekek és az én életemet a semmin történő utálkozással. A végén el fogok menni mert nem tudom elfogadni, hogy választás elé vagyok állítva.
Már ott tartok, hogy elegem lett anyámból és a feleségemből is. Persze az ő családja jön én érdekes tudom kultúráltan fogadni őket….
17-es, NEM kell együtt karácsonyozni, ilyen egyszerű.
Én ki nem állhatom azokat, akik egy-egy ünnep kedvéért vágják a művigyort, mert jaj, nézzünk ki már boldog családként - miért? Kinek akarunk tetszelegni?
Ja, a külvilág felé mutassuk a naaagy szerető család képét - közben meg egyik irigyebb, tahóbb mint a másik...
Én sem járok senkihez karácsonykor, és senki kedvéért nem alakoskodnék, meg játszanám el, hogy mennyire kedvelek xy-t, mikor legszívesebben egy kanál vízben megfojtanám, ha tehetném.
Te is a gyerekekkel takarózol, hogy jaj!
Azt hiszed a gyerekek hülyék, és nem tudják, hogy mi megy a nagy mosolygás mögött?
Lehet, hogy 2-3 évesen még nem, de egy 8-9 éves már megérzi a családtagok közötti feszültséget (bár azt már a 1,5 éves is, hogy anyuka síkideg, mert anyóssal kell karácsonyoznia).
Persze az ő családja jön én érdekes tudom kultúráltan fogadni őket…. - ehhez még annyit fűznék hozzá: a szüleim, még az olykori nézeteltéréseik ellenére sem mocskoskodtak az exemmel, kulturáltan álltak hozzá.
Ezzel szemben engem az exem anyja utált, mint a szrt, amit minden alkalommal nyilvaánvalóvá tett.
Kérdezem: MIÉRT menjek olyan emberhez akár csak egy teára is, aki rühell? Bocs, nem vagyok a saját magam ellensége, az ilyeneket kerülöm, mint a tüzet.
Exem meg mindig azt hajtogatta, mint te, hogy "tedd félre a sérelmeket, semmiség, stb". Ja, neki lehet, elvégre nem őt alázták meg minden adandó alkalommal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!