Szerintetek ez egy normális kérés a lányom és családja felől?
A fiú unokám 8-án lesz 15 éves, és a hétvégén ünneplünk családilag. Szeretne egy saját laptopot, tanuláshoz, játékokhoz, ilyesmi. És a lányom azt mondta, hogy mindenki adjon annyi pénzt bele amennyit ő érez, és akkor legyen közös ajándék.
8-án ők csak tortáznának és kap valami kis ajándékot, és hétvégén megkapná a laptopot együtt az egész családtól. Szerintetek ez így normális, jó dolog? Eddig mindig megmondta mire vágynak a gyerekek és akkor azt megvettük nekik. Mit gondoltok? Modern felfogású nagyszülőnek tartom magam, de szerintem ez furcsa dolog.
Nem vagy modern felfogású nagymama, már ne is haragudj. Különben mi lett a vége, megkapta a gyerek?
#25-nek üzenem, hogy miért is kéne egy 15 évesnek laptop? Hallottál már az online oktatásról? Meg az online beadandókról? Meg a Krétáról, mint digitális oktatási tér? Már egy alsósnak is szüksége van laptopra az iskolai tanulmányok miatt, hiszen már van informatika óra elsőtől kezdve.
Nagyon feltűnően eltűnt a kérdező.
De 15 éves koromban már én is inkább pénzt kaptam családtól mindenféle alkalomra. Mamám volt aki vett még ilyen apróságokat (kicsi plüssök, cicás naptár, csoki, de mindenki megnyugtatására közlöm, hogy ezeket a mai napig igénylem, ha nem kapok, akkor veszek magamnak, szóval nem volt melléfogás egyiksem).
Utána a pénzre meg tudtam mondani, hogy pont most vettem 3 könyvet, akkor úgy számoljuk, hogy ezeket tőled kaptam. (Tudtommal) Még nem volt belőle sértődés.
Meg az ár-érték arányokat se vezettem a naplómban, hogy akkor most a Zsolti papa jobban szeret, mert 5600 forint volt az ajándék, nem pedig 5500, mint a Józsi papáé. Nálunk mással is érzékeltetve volt, hogy törődünk egymással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!