Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Normális ez a sírkő mánia...

Normális ez a sírkő mánia nagyanyámtól?

Figyelt kérdés

Anyai Nagymamám 65 éves, apai pedig 62

Apai ágon már csak mama él, anyai ágon él még mama papa.

Szóval a sztorit mondom: anyai nagymamám nagyon sírkő mániás, egyébként a testvérei is ilyenek. Akik ismerőseik rokonok meghaltak mostanában, nagyanyám és nagyapám emetőbe jártak kint tegnap és végig nézték a rokonok síremlékeit amit mostanában álítatot nekik a családjuk. És mondta anyai mamám: drága jó Istenkém az a szépség ami ottvan, de gyönyörü sírkövük van, drága szerelmes jó istenkém de szép a sírjuk többmilliós sírkő, így kell ezt az már az örökös házuk" mondta anyai nagyim...

Ezt elmondtam apai nagyinak akinek meghalt a férje 7 éve(a nagyapám) és ő azt mondta erre nekem az apai nagyi hogy anyai nagyi mondása nem normális. Mert nem a sírban kell gyönyörködni olyan mintha a halálban gyönyörködne.. HANEM AZ ÉLETBEN KELL GYÖNYÖRKÖDNI! ITT KELL ÉLNI, MULATNI, SZÓRAKOZNI. ha meg meghal az ember legyen egy egyszerű koporsós temetés utánna meg kb egy egyszerü sírkemléket csináltatni, úgyse jövünk már onann vissza azt a több milliót inkább felkell élvezni családoddal vagy ráhagyni a gyerekeinkre minthogy több milliós sírkövet állítassunk mondta az apai nagyi" ...

Én mondom: hát képzeljétek, apai nagyszüleim mikor élt papam jártak szórakozni mamával minket vittek nyaralni üdülni családot. Papa meghalt koporsós temetése volt és azthiszem 600 ezer volt egyszerű sírköve de éltek, mert egyszer élünk...

Azonban anyai nagyanyámék meg a testvérei is soha nem voltak nyaralni, ezek senki ballagására vagy lagzijára nem mentek el nehogy pénzt ajándékot kelljen adni. Anyai nagyimék heti 1x főznek, bundás kenyereken élnek, rakják a pénzt hogyha meghalnak nekik ne csak koprosós temetéses legyen hanem legyen kriptájuk meg vagy 5 millás sírkövük.... DE MINEK? nem egyszer élünk? Jön egy háború letarolja a sírköt hiába mondja nagyi hogy örökös házuk, nem itt kellene élni? Élmenyeket gyűjteni? Családdal élvezni az életet? Anyai nagyanyámék soha sem élvezték az életet, inkább még a ruhájukat is megvarják csak milliós sírkö legyen majd nekik.

2022. okt. 25. 07:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
95%

Nem az a gond ezzel, hogy nekik ez fontos. Hanem, hogy az ő életminőségük és a családi élet rovására megy. Ha tényleg mindent ennek rendelnek alá, és ennyire nem tudják élvezni a munkájuk gyümölcsét, azt sajnos a család, gyerekek, unokák is megsínylik.

Te hogy érzed, haragszol rájuk azért, hogy nem kaptál meg dolgokat a sírkő miatt? Úgy érzed, hogy fontosabb volt nekik ez, mint te?

2022. okt. 25. 10:17
 12/16 anonim ***** válasza:
83%

Az én nagyszüleim már régen meghaltak, de anno az ő korosztalyukban ez teljesen normális volt. Ahogy az is, hogy amikor q nagyapám nyugdíjba ment, már mentek is a temetőbe és megvaltottak kettejüknek a sirhelyet. Nem sokkal később már a sírkő is állt rajta, a nevukkel és a születési datumukkal. Nagyanyám rendesen járt ki oda is, amikor a szülei sírjához is ment q temetőbe és ott is szépen virágokat ültetett, gondozta őket. Nagyapám 82 évesen halt meg, addig az üres sír volt gondozva. Ők se nagyon költöttek magukra, de nagyon ügyesen össze spórolták előre a temeteseik árát, plusz minden gyereknek külön-külön pár milliót majdani oroksegkent.

Van, akinek ez a megfelelő hozzá állás. Anyám nem váltott sirhelyet, de van külön a majdani temetesere felretett pénze. Nekem nincs ilyen, ellenben nekem, a férjemnek és a gyerekemnek is van temetkezési biztosítása

2022. okt. 25. 13:10
 13/16 anonim ***** válasza:
72%
Ha neki ettől jobb, nem árt vele senkienk.
2022. okt. 25. 17:10
 14/16 anonim ***** válasza:
57%

Ez azt mutatja, hogy neki még holtában is fontos, mit gondolnak róla, rendes-e a sírhelye. Tipikus mentalitás vidéken.

Sajnos sok ilyen van. Én sem értek vele egyet, mert semmi értelme, de ráhagynám. Ha ettől nyugodtabban él.

2022. okt. 25. 19:05
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Tudom, hogy még a családomban is van aki megkövezne ezért, de a világ legnagyobb baromságának tartom ezeket a drága sírköveket. Persze, több százezres síremlék, amikor nekünk még autónk sincs és alapvető dolgok is hiányoznak. Aki meghalt, annak már tök mindegy, ha én meghalok, hamvasztást és szórást kérek, senkinek ne kelljen síremlékre, temetőpénzre, virágra, mécsesre, koszorúra meg ilyen baromságokra költenie, ha már megmurdaltam. Nem ettől fogod szeretni a halottat. Pláne, ha amúgy is rühellted az illetőt.
2022. okt. 26. 03:09
 16/16 anonim ***** válasza:
57%
most olvastam végig a leírást is. a nagyid agybeteg. súlyos elmebeteg. ijesztő. sajnálom, bocsánat.
2022. okt. 26. 03:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!