Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Normális ez a sírkő mánia...

Normális ez a sírkő mánia nagyanyámtól?

Figyelt kérdés

Anyai Nagymamám 65 éves, apai pedig 62

Apai ágon már csak mama él, anyai ágon él még mama papa.

Szóval a sztorit mondom: anyai nagymamám nagyon sírkő mániás, egyébként a testvérei is ilyenek. Akik ismerőseik rokonok meghaltak mostanában, nagyanyám és nagyapám emetőbe jártak kint tegnap és végig nézték a rokonok síremlékeit amit mostanában álítatot nekik a családjuk. És mondta anyai mamám: drága jó Istenkém az a szépség ami ottvan, de gyönyörü sírkövük van, drága szerelmes jó istenkém de szép a sírjuk többmilliós sírkő, így kell ezt az már az örökös házuk" mondta anyai nagyim...

Ezt elmondtam apai nagyinak akinek meghalt a férje 7 éve(a nagyapám) és ő azt mondta erre nekem az apai nagyi hogy anyai nagyi mondása nem normális. Mert nem a sírban kell gyönyörködni olyan mintha a halálban gyönyörködne.. HANEM AZ ÉLETBEN KELL GYÖNYÖRKÖDNI! ITT KELL ÉLNI, MULATNI, SZÓRAKOZNI. ha meg meghal az ember legyen egy egyszerű koporsós temetés utánna meg kb egy egyszerü sírkemléket csináltatni, úgyse jövünk már onann vissza azt a több milliót inkább felkell élvezni családoddal vagy ráhagyni a gyerekeinkre minthogy több milliós sírkövet állítassunk mondta az apai nagyi" ...

Én mondom: hát képzeljétek, apai nagyszüleim mikor élt papam jártak szórakozni mamával minket vittek nyaralni üdülni családot. Papa meghalt koporsós temetése volt és azthiszem 600 ezer volt egyszerű sírköve de éltek, mert egyszer élünk...

Azonban anyai nagyanyámék meg a testvérei is soha nem voltak nyaralni, ezek senki ballagására vagy lagzijára nem mentek el nehogy pénzt ajándékot kelljen adni. Anyai nagyimék heti 1x főznek, bundás kenyereken élnek, rakják a pénzt hogyha meghalnak nekik ne csak koprosós temetéses legyen hanem legyen kriptájuk meg vagy 5 millás sírkövük.... DE MINEK? nem egyszer élünk? Jön egy háború letarolja a sírköt hiába mondja nagyi hogy örökös házuk, nem itt kellene élni? Élmenyeket gyűjteni? Családdal élvezni az életet? Anyai nagyanyámék soha sem élvezték az életet, inkább még a ruhájukat is megvarják csak milliós sírkö legyen majd nekik.

2022. okt. 25. 07:38
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
84%

Attól, hogy valaki normális, szép síremléket állíttat, még életben is érezhette jól magát.

45 vagyok, én is meg szoktam jegyezni, ha valami szépet látok egy temetőben.

2022. okt. 25. 07:43
 2/16 anonim ***** válasza:
63%
...nem unod még ezeket a kérdéseket?
2022. okt. 25. 07:55
 3/16 anonim ***** válasza:
86%

Ki megy gondozni a milliós sírjukat, kriptájukat? Ki fogja x generáció után is kifizetni a temetőben a helyüket?

Egy idő után senki. Úgy tudom akkor kitúrják a sírt, áthelyezik máshova. Kiadják fizető félnek a helyet.

2022. okt. 25. 07:55
 4/16 anonim ***** válasza:
84%

Ez az a bajuk, az ő hülyeségük, nem kell vele foglalkozni. Lehet, hogy így próbálják meg magukat az örök életre "konzerválni". A halál óriási tabutéma lett, csak kapkodom a fejem, hogy mennyire félnek az emberek a haláltól. Én is félek, de én egészen kicsi gyerekkorom óta és nekem volt egy óriási trauma, amitől előjöhetett. Sokat foglalkozom a kérdéssel és bár nem tudom, hogy mi lesz velünk halálunk után (nem vagyok hívő), azért kezelem a témát azzal, hogy sokat olvasok erről a témáról, stb.

Lehet, hogy pl. le lehetne ülni velük egyszer-kétszer beszélgetni, hogy "mama, papa, ti mit gondoltok, mi lesz velünk, ha meghalunk?" és várni, hogy mit mondanak.

Az sem derült ki a kérdésedből, hogy hívők-e. Mert ha azok, akkor tényleg semmi, de semmi értelme annak, hogy a leendő szép sírkövükben "éljék ki" magukat. Akkor imádkozanak, járjanak templomba, menjenek el a ballagásokra, esküvőkre és legyenek jók a mostani életükben.

2022. okt. 25. 08:39
 5/16 anonim ***** válasza:
98%
A 3-nak igaza van. A sírhelyet ki kell perkálni bizonyos időközönként, attól függően, hogy hol temették el. Egy idő után már nem lesz senki, aki fizetne, így kit érdekel, hogy hol temettek el.
2022. okt. 25. 08:42
 6/16 anonim ***** válasza:
91%
Most, ha nekik ettől lesz nyugodt a lelkük, akkor ez van. Az ő dolguk, hogy mire költik a pénzük.
2022. okt. 25. 09:15
 7/16 anonim ***** válasza:
93%
Ósdi, vidékies magatartás, amikor a valódi értékek híján a kivagyiság, a külsőségekben való megnyilvánulás a lényeg.
2022. okt. 25. 09:41
 8/16 Metionin ***** válasza:
94%
Az semmi, felénk sokan megvették előre a sírhelyet maguknak, aztán kijárogattak kapálni. Ezt mostanság már nem engedik, de régebben szokás volt. Valamiért megnyugtatja őket, ha tudják, hogy jó helyen fognak nyugodni, akkor is, ha a valóságban más lesz a helyzet (bár arról sem fognak tudni csórik, ha már meghaltak).
2022. okt. 25. 10:01
 9/16 anonim ***** válasza:
89%
3 és 5, azt akkor is ki kell fizetni, ha nem állíttasz síremléket, csak a föld van ott...
2022. okt. 25. 10:16
 10/16 anonim ***** válasza:
86%
állíttatsz, elírtam, bocs.
2022. okt. 25. 10:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!