Ez normális nagymamai viselkedés?
Elnézést lehet hosszú lesz. Egyke gyerek voltam sokáig, majd későn született az öcsém. Én utána nemsokkal 18 éves koromban elköltöztem otthonról. Anyuval viszonylag jó viszonyom volt mindig is.
De mióta gyerekeim vannak, más lett. Nem foglalkozik az unokaival. A nagy 8 éves 3x vigyázott rá, a kicsi 3 éves rá egyszer se. Számára teljesen normális, hogy őt pár óra után odegesitik a gyerekek, és nem is akar velük lenni. Ő nagyon ritkán kérdezi meg hogy mivan velük. Ha esetleg találkozunk és ő előtte boltba volt eszébe se jut egy csokit venni nekik. Én nem várok el semmit tőle mert nem neki szültem de rosszul esik nagyon. Míg látom hogy anyósom alig várja hogy lássa az unokakat, ő kéri hogy aludjanak ott. Ha egy hétig nem látja őket már kéri hogy menjünk.
Nem, tényleg nem normális. A vigyázás még egy dolog lenne,ha őt valóban idegesítik a gyerekek (bár nekem ez is furcsa, nálunk elkapkodja a két mama a gyerekeket), de hogy nem is érdeklődik, az már nagyon gáz. Egy normális nagyszülő szerintem meg se bírná tenni, hogy ne szeresse a gyereke gyerekeit. Az még tesz rá egy lapáttal, hogy te voltál sokáig az anyád egyetlen kicsi lánya (feltételezem, nő vagy).
De valóban nem tudsz mit tenni, erőltetni nem lehet, hogy szeresse őket.
abszolut normális
miért kellene vigyázni rájuk?
saját élete van gondolom méh neveli az öcsédet
azért mert gyereked lett még nem áll meg a világ ...
Próbálj vele beszélgetni arról, miért idegesítik a gyerekek. Talán menopauzában van és nehezen viseli, esetleg depressziós. Talán kifárasztotta a kisebb testvéred felnevelése egy olyan életkorban, amikor már ő sem volt fiatal. Talán a munkája nehéz. Vagy ha nyugdíjas, akkor is lehet kicsit depressziós, de akár az időskor tünetei is megjelenhetnek. (Nem írod, mennyi idős, csak tapogatózom.)
Ezer és egy oka lehet. Úgy mondom, mint nagymama: imádom a két unokámat, de engem most például a menopauza megvisel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!