Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Ez normális nagymamai viselkedés?

Ez normális nagymamai viselkedés?

Figyelt kérdés

Elnézést lehet hosszú lesz. Egyke gyerek voltam sokáig, majd későn született az öcsém. Én utána nemsokkal 18 éves koromban elköltöztem otthonról. Anyuval viszonylag jó viszonyom volt mindig is.

De mióta gyerekeim vannak, más lett. Nem foglalkozik az unokaival. A nagy 8 éves 3x vigyázott rá, a kicsi 3 éves rá egyszer se. Számára teljesen normális, hogy őt pár óra után odegesitik a gyerekek, és nem is akar velük lenni. Ő nagyon ritkán kérdezi meg hogy mivan velük. Ha esetleg találkozunk és ő előtte boltba volt eszébe se jut egy csokit venni nekik. Én nem várok el semmit tőle mert nem neki szültem de rosszul esik nagyon. Míg látom hogy anyósom alig várja hogy lássa az unokakat, ő kéri hogy aludjanak ott. Ha egy hétig nem látja őket már kéri hogy menjünk.

2022. okt. 21. 16:13
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
91%
Mielőtt mindenki kiforgatná a szavaidat: nem, nem normális. De nem tudsz mit kezdeni vele. Szerencse, hogy a másik nagyi nem ilyen.
2022. okt. 21. 16:20
 2/22 anonim ***** válasza:
89%
Nem ideális, de van ilyen. Az anyad már nem 20 éves, simán idegesithetik a gyerekek.
2022. okt. 21. 16:38
 3/22 anonim ***** válasza:
81%
Nem szerencsés, de ez van. El kell fogadni, hogy ő ilyen. Mondjuk a csokis részt nem értem, miért gond, miért kellene egy nagyszülőnek mindig vinni valamit az unokának, elvégre nem vendég, hanem családtag, de megértem, hogy rosszul esik, hogy nincs igénye semmilyen szintű kapcsolattartásra.
2022. okt. 21. 16:38
 4/22 anonim ***** válasza:
86%

Nem, tényleg nem normális. A vigyázás még egy dolog lenne,ha őt valóban idegesítik a gyerekek (bár nekem ez is furcsa, nálunk elkapkodja a két mama a gyerekeket), de hogy nem is érdeklődik, az már nagyon gáz. Egy normális nagyszülő szerintem meg se bírná tenni, hogy ne szeresse a gyereke gyerekeit. Az még tesz rá egy lapáttal, hogy te voltál sokáig az anyád egyetlen kicsi lánya (feltételezem, nő vagy).

De valóban nem tudsz mit tenni, erőltetni nem lehet, hogy szeresse őket.

2022. okt. 21. 16:41
 5/22 anonim ***** válasza:
28%
Gondolom átokrosszak és elviselhetetlenek a gyerekeid, de azért a te gyerekeidet mindenkinek kötelező imádnia, akkor is ha egész nap hisztiznek és szétkapják a házat.
2022. okt. 21. 16:45
 6/22 anonim ***** válasza:
51%

abszolut normális

miért kellene vigyázni rájuk?

saját élete van gondolom méh neveli az öcsédet

azért mert gyereked lett még nem áll meg a világ ...

2022. okt. 21. 16:53
 7/22 anonim ***** válasza:
89%

Próbálj vele beszélgetni arról, miért idegesítik a gyerekek. Talán menopauzában van és nehezen viseli, esetleg depressziós. Talán kifárasztotta a kisebb testvéred felnevelése egy olyan életkorban, amikor már ő sem volt fiatal. Talán a munkája nehéz. Vagy ha nyugdíjas, akkor is lehet kicsit depressziós, de akár az időskor tünetei is megjelenhetnek. (Nem írod, mennyi idős, csak tapogatózom.)

Ezer és egy oka lehet. Úgy mondom, mint nagymama: imádom a két unokámat, de engem most például a menopauza megvisel.

2022. okt. 21. 17:01
 8/22 anonim ***** válasza:
88%
Nem egyformak az emberek. Ha ot nem erdekli, akkor ez van.
2022. okt. 21. 17:04
 9/22 anonim ***** válasza:
33%
Ja, es ugyanolyan normalis, hogy ot nem erdeklik az unokak, mint ahogyan a masikat erdeklik.
2022. okt. 21. 17:06
 10/22 anonim ***** válasza:
36%
Úgy látszik ő a ritka kivételek egyike, "aki nem az unokáiért él". Ilyennel ritkán találkoztam, nem tudom miféle rideg viselkedés, érdektelenség vezethet oda, ha egy nagyi nem kíváncsi az unokáira. Nem nevezném normálisnak a közönyös viselkedés ilyen formáját, szerintem joggal bánt. Hiszen mégiscsak a saját anyádról van szó, valamiféle érdeklődést kellene mutatnia feléjük. Annak viszont örülj hogy az anyós kitesz magáért, felteszem rajong az unokáiért. Anyuddal beszélj erről, de csak finoman, és ha tényleg annyira bánt, bár szerintem felesleges erőltetni a dolgot.
2022. okt. 21. 17:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!