Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » A nagy szülőket meg a dédmamát...

A nagy szülőket meg a dédmamát tegezni vagy magázni illik?

Figyelt kérdés

2022. szept. 15. 14:32
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

Családonként eltér.

Én tegeztem őket, és emlékszem, kisiskolás koromban furcsálltam, amikor egy osztálytársam magázta a mamáját.

Aztán később vettem észre a családban is, volt olyan, hogy a velem egyidős gyerek tegezte a szüleit, nagyszület, dédszüleit, de az apja pl magázta az ő szüleit.

Nekik ez így rögzült.

2022. szept. 15. 16:23
 22/32 Katona Dius ***** válasza:
100%
Én emlékszem,pici koromban magáztam,mert anyu azt mondta,úgy illik. Ők meg mindig mondták,hogy tegezzem őket. Anyuéknak is mondták,de ők a nagyszüleiket mindig magázták. Én átálltam a tegezésre egy idő után.
2022. szept. 15. 16:41
 23/32 steven95 ***** válasza:
95%
Egyiket magázom, másikat tegezem. :D Egyik pesti másik vidéki. Számomra olyan természetes ez. Volt hogy felcseréltem és kiakadt hogy mit magázom. Olyan fura tegezni a vidéki mamámat. Ha mégis megteszem javítok rajta. Én még átérzem a családon belüli magázódás élményét.
2022. szept. 15. 16:50
 24/32 anonim ***** válasza:
100%
bocs a kérdésért, de azt mégis hogy hoztad össze, hogy írni már tudsz, de még a életben nem találkoztál a dédiddel? illetve mért nem anyád-apád kérdezed, hogy mit szeretnének, mit csinálj? náluk jobban úgyse tudja itt senki...
2022. szept. 15. 18:16
 25/32 anonim ***** válasza:
84%
Szerintem ebben az esetben tehát a családban nincs olyan higy mit illik mert ott általában bensőségesebb a viszony, és ahány ház annyi szokás.
2022. szept. 15. 18:42
 26/32 anonim ***** válasza:
88%

Hajaj :D vannak akik még a szüleiket is magázzák/magázták. Ez főleg régen sé faluhelyen volt szokás. 40-es években magyarországon vidéken, faluban az idősebbet magázták, kivéve ha komoly üzleti kapcsolatban álltak vagy tényleg jó barátok.

példa: Jó reggel édesanya, keljen föl elkésünk a tamplomból!

2022. szept. 15. 20:11
 27/32 anonim ***** válasza:
100%
Nagyanyámékat anyám tessékeli, nagybátyám magázza, két legfiatalabb nagybátyám tegezi. Mi is tegezzük őket, szóval ez már mindegy és megszokás.
2022. szept. 18. 01:39
 28/32 anonim ***** válasza:
100%
Csókolom, tetszik, ezt mondtuk nagyszülőknek. Szülők se tegezték őket, azaz a szüleiket.
2022. szept. 19. 00:19
 29/32 anonim válasza:
100%
Tistelettel is lehet tegezni,ha arra felhatalmaznak.
2022. szept. 21. 05:34
 30/32 anonim ***** válasza:
100%
nálunk mmindenki tegezett/tegez mindenkit
2022. szept. 21. 14:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!