A nagy szülőket meg a dédmamát tegezni vagy magázni illik?
"Dédit nem kell akkor magázni?"
. Olvasd vissza a válaszokat...
Nem kell feltétlenül, csak ha az idősebb elvárja.
(Bár én a csendőr pertut bunkóságnak tartom)
Szerintem szokás kérdése, meg az, hogy ki milyen családból, környezetből származik.
Én simán mondom, hogy szia nagyi, szia dédi, anyukám meg magázza őket (tiszteletből is és megszokásból is)
Most mar kivancsi vagyok, kérdező,miert kerdezed?
Mert ha mondjuk anyosodekrol van szo, illetve ott egy dedirol, marha egyszeru, mert ahogy apuka csinalja ugy tanulja el a gyerek is. Ha meg a sajatodrol,azt nem is ertem akkor
A dédit is tegeztem. Neki nagyon fontos volt a szoros, bensőséges kapcsolat velem. Az is lett.
Nagyszüleimet is tegeztem.
Anyósom tőlem és a vejétől elvárja a magázást, az unokái tegezhetik. Én egyéb okok miatt nem találkozok vele, de ha találkoznék, természetesen magáznám, csak hát fura lenne, hogy én magázzam, a gyerek meg tegezheti. Ebből is látszik, hogy nem a hagyomány miatt akarja, hanem hogy minket szívasson a sógorral.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!