Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Leordítottam a Nagyimat,...

Leordítottam a Nagyimat, jogos volt szerintetek?

Figyelt kérdés

A második férje lányát kezdte el szidni, hogy nem munkaügyben utazgat, hanem biztos férfiakkal alszik. Szerencsétlen csaj elvált, nagyon csúnya válás volt, azóta sem heverte ki. Azóta egy férfi udvarolt neki, ezt el is mesélte nagymamámnak, de kiderült hogy más nőknek is udvarolt a fickó.

Vezető beosztásban dolgozik, egyedül nevel egy fiatal kamaszt, és néha el kell utaznia 1-2 napra munka ügyben. Az anyjával egyébként nincs túl jó kapcsolatban, de a nagymamámról azt hiszi, hogy teljesen megbízhat benne, nagyon szereti egyébként, és mindennel kedveskedik neki. Épp azt mesélte nagymamámnak, hogy az anyja megkérdezte tőle, csak nem valami férfi van a láthatáron, ezért utazik el? De a lány azt mondta, bár így lenne! Nagyanyám meg csöpögő rosszindulattal meséli, hogy már az anyja is gyanút fogott. Aztán ilyeneket mondott, hogy megérdemli hogy elváltak tőle, mert nem való mellé férfi, alkalmatlan párkapcsolatra (mert takarítónője van, nem ő maga takarít, rendeleli az ételt, de hát egy vezető beosztású nő)

Nem értem miért tagadná le, ha eddig mindig bizalommal beavatta nagyanyámat a dolgokról. Engem borzasztóan taszít egyébként a nagyanyám kétszínűsége, rosszindulata, a szarkavarásai, igazságtalanságai, az egoistasága, pökhendisége, és ahogy a második férje, és annak a lánya előtt megjátsza magát! Undorítónak tartom, és egyre kevésbé tudom visszafogni magam, ma meg nem bírtam tovább, és sajnos leordítottam a fejét, aztán elrohantam. Egyszerűen agyon szidja azt a lányt a háta mögött, igazi gonosz mostoha módra. Az a lány szinte többet segített nekem, mint a világon bárki, igazi jó szándékú, rendes lány. Imád jótékonykodni is, és mindenkivel elfogadó. Sajnálom hogy megbízik a nagyanyámban, sokszor úgy vagyok vele, hogy figyelmeztetném, ne tegye, de nem merem, és nem is akarom összetörni a lelkét. Viszont nagyon rossz érzésem van, hogy így viselkedtem, de egyszerűen mindig ilyen volt a természetem, sosem bírtam az igazságtalanságot, mindig kikívánkozik belőlem, mindig kiborítom a bilit mégha lavinát is indítok ezzel, de nagymamámmal szemben még sosem keltem így ki magamból.

Nem tudom, a továbbiakban hogyan viselkedjek? Védjem meg a lányt, vagy fogjam vissza magam? Nagyanyám már nem fog megváltozni, mindig ilyen szörnyeteg marad, de én meg már szerintem nem bírom tolerálni ezt.

2022. aug. 30. 17:16
1 2 3 4
 1/32 A kérdező kommentje:
Kérlek segítsetek, engem tényleg baromira kikészít ez az egész, hosszú ideje folyik, és nagyanyám állandóan ilyenekkel traktál engem, nem győzöm csitítani, a lányt pedig védeni, mostmár teljesen kivagyok ettől.
2022. aug. 30. 17:21
 2/32 anonim ***** válasza:
4%

Ki ő neked?

Ne foglalkozz vele... mwjd megoldjak.

2022. aug. 30. 17:26
 3/32 anonim ***** válasza:
20%

Tedd pokollá a szörnyeteg életét, az ilyennel nem lehet mást kezdeni!

Én is megszenvedtem egy ilyen rohadékot. Az ilyenek élvezik mások terrorizálását és még el is játsszák, hogy ők a sértett fél!

2022. aug. 30. 17:28
 4/32 anonim ***** válasza:
94%

Leordítani nem. De szembesíteni azzal, hogy rosszindulatúak a megjegyzései és a gyanúsítgatásai, és hogy a nő (a "lány") jószándékú és szorgalmas, az rendben van. Kérdezd meg a nagyitól, hogy ugyanilyen élethelyzetben, ha egy férfi nevelné egyedül a gyerekét és lenne vezető beosztásban, akkor elfogadható lenne-e a takarító szolgáltatás igénybe vétele. Biztosan igent mondana. A nő megoldja a saját szükségleteit, megkeresi a pénzt a takarítóra, gondoskodik az otthonában a rendről és tisztaságról, mit akar még a nagyi?

Az meg, hogy elutazik... munkaügyben... és ha van egy kedvese? hát ki tilthatja meg neki? Kinek mi köze egy felnőtt nő magánéletéhez?

2022. aug. 30. 17:32
 5/32 anonim ***** válasza:
87%
Jol tetted, hat ha elgondolkozik rajta
2022. aug. 30. 17:33
 6/32 anonim ***** válasza:
92%
#4 azt kell látni, hogy egy nagymama nem fog elgondolkodni ezen, ha felteszed a kérdést, hogy "mi lenne, ha férfi lenne". Sőt, jó eséllyel a kérdést sem fogja érteni. És ezt nem rosszindulatból mondom, csak nekem is van nagymamám meg nagypapám, és én is tudom, mikor kell csendben bólogatni és befogni a számat, mert csak én leszek idegesebb.
2022. aug. 30. 17:37
 7/32 A kérdező kommentje:
#4 ezeken a beszélgetéseken már túl vagyok, hosszú óráim mentek el vele, igazából 2 éve folyik ez az egész. Az elején ráhagytam nagyon sokszor, aztán próbáltam finoman, aztán belementem hosszabb magyarázatokba, hogy nekem más a véleményem (amiket te is felhoztál), aztán finoman rápirítottam nagyanyámra, majd már annyira kikészültem, hogy egy hónapig kerültem nagyanyámat, de nem mindig tudom elkerülni, most meg már teljesen kikeltem magamból. Nem tud elszakadni a témától, próbálom elterelni a szót, de mindig visszatereli. Az van, hogy rohadtul idegesíti, hogy a nő előtt szépen, illően kell viselkednie, olykor szívességet kell tennie neki, és nem gyalogolhat bele a lelkébe, mint ahogy másokkal megteheti.
2022. aug. 30. 17:43
 8/32 anonim ***** válasza:
72%
Akkor meghallgatod, nagyi elkönyveli, hogy időt töltött az unokájával, kész. Nem kell mindig véleményt nyilvánítani, nem kell mindent megbeszélni. Tudod, hogy nem fogod megváltoztatni, tudod, hogy mit gondol, minek erőlködsz? A saját pumpádat nyomod fel. Neked ő attól még a nagyanyád, és nem a te dolgod, hogy minden családtagod kedvelje. Isten ments hogy én valaha magyarázkodjak akár a saját testvérem kapcsán egy megváltoztathatatlan véleményű, keserű ember felé.
2022. aug. 30. 17:45
 9/32 anonim ***** válasza:
19%

Nem volt jogos, és nem is megoldás.

Egyszerűen nem kell vele megosztani dolgokat, beszélgetni sem, sőt odamenni sem, ha ilyen hülye.

2022. aug. 30. 18:11
 10/32 A kérdező kommentje:

És szerintetek, most csúnya lesz nagyon, de ha megfenyegetem nagyanyámat, hogy hagyjon engem békén egyszer és mindenkorra ezzel a témával, mert különben kitálalok? Ha szembesítem vele, hogy csak azért utálja a csajt, mert nem szállhat rá szemtől szemben?

Ezzel így szeerintetek elérek valamit? Mert amúgy bevállalom, ha kell. Tudom nagyon gáz :(

2022. aug. 30. 18:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!