Hány nagyszülőt szerettek/szerettetek a négyből, és melyiket/melyeket?
Anyai nagymamám meghalt, mielőtt megszülettem, amit nagyon sajnálok, mert anyukám elmondása alapján egy nagyon kedves, szeretetteli asszony volt annak ellenére, hogy nem volt könnyű élete. Anyai nagypapámmal néhányszor találkoztam, de semmilyen kapcsolatom nem volt vele, ő nem volt jó ember, nem nagyon szerette sem a gyerekeit, sem az unokáit, nem volt ilyen kedves nagypapa típus. Nem emlékszem pontosan mikor halt meg, kiskamasz koromban valamikor.
Apai (nevelő)nagypapám meghalt mielőtt megszülettem, őt is sajnálom, hogy nem ismerhettem meg, nagymamám történetei alapján úgy érzem ő jó nagypapa lett volna. Apai (édes)nagypapám nem vett részt apám életébe, de amikor én és öcsém megszülettünk visszatért (mint később kiderült hátsó szándékkal), és minket a maga módján szeretett, de inkább ilyen ajándékokkal szerető nagypapa volt, nem volt kötődésünk. Ő kisiskolás koromban halt meg. Apai nagymamámat viszont nagyon szerettem, ő is nagyon szeretett minket öcsémmel, velem különösen szoros volt a kapcsolata, nagyon erős hatással volt az életemre. Egészen elképesztően vidám és optimista volt, pedig nagyon nehéz élete volt... mindig azt mondta, meg kell találni az apró szépségeket, jó dolgokat az életben, hogy ne bolonduljunk meg. :'-) Pár éve halt meg 93 évesen, nagyon megviselt, nagyon hiányzik a mai napig. :-(
Mind a négyet szerettem nagyon!
Akkoriban jó volt gyereknek lenni, nagyszülőknél nyaralni:)
(N/52)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!