Mit tegyek ha nem tudom feldolgozni nagymamám halálát?
1. Feldolgozni ennyi idő alatt? Szinte lehetetlen. Ha(!) egy év múlva is napi szinten befolyásol az elvesztése, akkor keress fel egy gyászra is szakosodott pszichológust!
2. Hagyd abba a telefonálást, mert az az elvesztés traumáját tartja fenn!
Nem tudom átérezni ezt a konkrét helyzetet, mert én örültem, amikor az anyai nagymamám megdöglött. És nem ok nélkül használtam ilyen szavakat.
Talán az idő segít valamennyit. Próbálj meg belefeledkezni a hobbijaidba.
Friss seb ez még. A gyászt meg kell élni, fontos része az elengedésnek. Nincs azzal semmi baj, hogy felhívod, ez neked egy kapocs Őhozzá, ami segít feldolgozni a fájdalmat.
Nézd, egy gyász feldolgozása hosszú idő. Én 7 éve vesztettem el az édesapámat, mostanra tudom azt mondani, hogy talán elengedtem. Nehezítette az elválást, hogy közterületen, váratlanul halt meg és meg lehetett volna menteni, ha időben észreveszik. Ezzel nem egyszerű megbarátkozni.
Ápold a nagymamád emlékét, gondolj rá, sírj, ha sírnod kell! Beszélj a fájdalmadról, ne fojtsd el! Meglátod, idővel könnyebb lesz! A halál az élet része. Ha semmi másban nem is, de abban biztosak lehetünk, hogy aki megszületik, az meg is hal. Ez elkerülhetetlen.
Nekem sokat segített, hogy írtam apámnak egy levelet, amit vele együtt temettük el.
Kijárok a sírjához, beszélek hozzá. Mesélek az unokájáról, akit sajnos csak egyszer láthatott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!