Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit tegyek ha nem tudom...

Mit tegyek ha nem tudom feldolgozni nagymamám halálát?

Figyelt kérdés
Januárban meghalt nagymamám, egy hete temettük. Egy pár napja minden egyes este felhívom, csak azért hogy ugyanaz a Vodafoneos géphang beszéljen a túloldalról. Tudom hogy elment, tudom hogy nem beszélhetek vele már többet, hogy lehetetlen hogy beleszóljon a telefonba a vonal túlsó oldalán, mégis minden egyes nap felhívom. Mint egy berögződés.

2022. febr. 14. 22:26
1 2
 11/18 anonymousreview60 ***** válasza:
70%

1. Feldolgozni ennyi idő alatt? Szinte lehetetlen. Ha(!) egy év múlva is napi szinten befolyásol az elvesztése, akkor keress fel egy gyászra is szakosodott pszichológust!

2. Hagyd abba a telefonálást, mert az az elvesztés traumáját tartja fenn!

2022. febr. 15. 04:14
 12/18 anonim ***** válasza:
19%

Nem tudom átérezni ezt a konkrét helyzetet, mert én örültem, amikor az anyai nagymamám megdöglött. És nem ok nélkül használtam ilyen szavakat.

Talán az idő segít valamennyit. Próbálj meg belefeledkezni a hobbijaidba.

2022. febr. 15. 06:43
 13/18 anonim válasza:
100%
Nekem tavaly márciusban halt meg dédim, de ő volt az egyetlen mamám, nekem ő volt a nagymamám. Nagyon megviselt, sírtam mikor hazajöttem munkából és nem várt, sírva feküdtem le esténként, és sírtam mikor felkeltem, sírtam mikor beszélni kellett róla, de mai napig elszorul a torkom, ha szóba jön... Sokszor odaálltam az ajtaja elé, és néztem be az ablakon, elképzeltem, hogy a foteljében ül. A nyár kicsit mozgalmasabb volt, mint az a tavasz, és lefoglaltam magam...egyszer csak azt vettem észre, hogy már nem téved folyton az ajtajára a tekintetem, ha belépek a házba, és már nem jut mindennap eszembe. Pár hónap volt. De így is, ha látok egy hasonló öreg nénit, folyton eszembe jut, és van pár este, ha belegondolok, még mindig sírok. Nagyon szerettem, mindig fog hiányozni, szerintem ez egészséges...
2022. febr. 15. 10:14
 14/18 anonim ***** válasza:
100%
Részvétem! :( Adj időt magadnak meggyászolni! Egy hónap rövid idő afeldolgozni,ne siettesd magad,ha ez esik jól akkor csináld.
2022. febr. 15. 10:21
 15/18 anonim ***** válasza:
Teljesen természetes, hogy így érzel, mivel nem sok idő telt el Mamád halála óta. Azzal sincs semmi baj, ha sírsz, hiszen ez is segít feldolgozni a történteket, ha elnyomod magadban, az nem old meg semmit.
2022. febr. 15. 23:47
 16/18 anonim válasza:
100%

Friss seb ez még. A gyászt meg kell élni, fontos része az elengedésnek. Nincs azzal semmi baj, hogy felhívod, ez neked egy kapocs Őhozzá, ami segít feldolgozni a fájdalmat.

Nézd, egy gyász feldolgozása hosszú idő. Én 7 éve vesztettem el az édesapámat, mostanra tudom azt mondani, hogy talán elengedtem. Nehezítette az elválást, hogy közterületen, váratlanul halt meg és meg lehetett volna menteni, ha időben észreveszik. Ezzel nem egyszerű megbarátkozni.

Ápold a nagymamád emlékét, gondolj rá, sírj, ha sírnod kell! Beszélj a fájdalmadról, ne fojtsd el! Meglátod, idővel könnyebb lesz! A halál az élet része. Ha semmi másban nem is, de abban biztosak lehetünk, hogy aki megszületik, az meg is hal. Ez elkerülhetetlen.

Nekem sokat segített, hogy írtam apámnak egy levelet, amit vele együtt temettük el.

Kijárok a sírjához, beszélek hozzá. Mesélek az unokájáról, akit sajnos csak egyszer láthatott.

2022. febr. 16. 11:04
 17/18 anonim ***** válasza:
16%
Jézusom hogy lehet egy nagyszülőt ennyire szeretni? Én alig várom hogy az enyém meghaljon, nem hogy még gyászolgatni.
2022. nov. 8. 07:58
 18/18 anonim válasza:
100%
Utolsó, a lelki sivárságod nem olyan tulajdonság, amire büszkének kéne lenni...
2023. máj. 9. 19:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!