Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Nagyszülők » Mit tennétek, nagymama téma?

Mit tennétek, nagymama téma?

Figyelt kérdés
Anyai nagymamám igazán aranyos, jó fej, tündéri nagymama. Úgy alapból. Viszont a telet már pár éve (novembertől kb. áprilisig) az egyik nagynénémnél tölti városban, panelban, mert ott kényelmesebb, így beszélték meg. Olyankor, ha telefonon hívom, vagy felugrok hozzá (abba a városba járok be én is dolgozni, ahol nagynéném lakik), szóval mama egyedül van ott (mert nénikém is dolgozik), a mama ezekben a hónapokban teljesen ki van fordulva önmagából. Utálatos, vádaskodó, szekírozó, utálok ott lenni (pedig max. 10-15 percre megyek fel csak). Azt tudni kell, hogy a nagynéném egyedülálló, és egy megkeseredett szurkapiszka sz...rkavaró, és én úgy gondolom, egész ottléte alatt hergeli ellenem (és húgom ellen) a nagyit, és szegény nagyira csak a szenny ömlik folyamatosan. Nem rögtön novembertől szokott így lenni, de mondjuk ha két hónapja már ott van a lányánál, akkor nagyon érezhető, ellenséges velem (tesómmal is, csak az szarik bele, nem megy, ő lazább). Nekem viszont fáj, mert kicsi koromtól össze voltam nőve a mamával, míg el nem költöztünk másik városba, és ez a szimbiózis megmaradt, kivéve a nagynénis fél években. Nagynénémről annyit, hogy amíg kislány voltam, szeretett, de ahogy felnőttem, főiskolára járok, dolgozok, lett barátom, iszonyat módra utál. Anyám félrenéz, nem foglalkozik az egésszel. Hogy kezelnétek? Hagyjam annyiba, és mamával csak áprilistól októberig foglalkozzak, amikor a falusi házában él és tök normális, mert nincs átitatva a nagynéném utálatos fröcskölődésével irányomba? (Csak az élet meg olyan rövid, ő 75, én 20/L)

2021. dec. 20. 12:09
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Én is úgy gondolom, amit már leírtak többen előttem, hogy nyilván megviseli, hogy telente nem a saját kertes házában van, hanem a nagynénédnél lakásban. Még ha ők ketten viszonylag jól ki is jönnek, az eltérő életritmus, igények miatt nyilván nem mindig könnyű egymáshoz alkalmazkodni, azért változhat meg ilyenkor.

Ugyanakkor, az igaz, hogy lakásban csak a nagynénénédhez kell alkalmazkodnia, míg ha hozzátok menne, négyetekhez, ugyanakkor az nem lehet, hogy bár ti négyen laktok, mégis jobban lenne önálló élettere a házatokban, mint nagynénédnél a lakásban, hiába ő csak egyedül van? (Persze függ a lakás, ill. a házatok méretétől, azért írtam kérdőjelesen, ugyanakkor a legtöbb ház nagyobb még a legnagyobb lakásoknál is, azért kérdeztem rá, mint opcióra a nálatok lakásnál.)

2021. dec. 20. 15:21
 12/16 A kérdező kommentje:
Nálunk a nappaliban tudna aludni, és a nappaliból nyílik az én szobám, és a húgom szobája, régi ház, rossz beosztással.
2021. dec. 20. 15:26
 13/16 A kérdező kommentje:
10-es, régi dolgokkal, amik kb. mindig megfeleltek neki, csak ilyenkor nem.
2021. dec. 20. 15:29
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Azért felmerül a kérdés, hogy megfeleltek neki a dolgok, vagy csupán halkan beleegyezett mindenbe?
2021. dec. 20. 15:34
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Nem hiszem,hogyha nálatok lakna, kellemes lenne a nagyidnak,hogy a nappaliban aludna.Hiszen mindenki ott jár-kel éjjel-nappal.Nem is tudna pihenni.A másik pedig az,hogy meg kell kérdezni tõle, hogy mi a problémája veled.
2021. dec. 20. 16:19
 16/16 anonim ***** válasza:
37%
Gondolom manipulálva van emiatt van problémája, legalbbis ez jön le.
2021. dec. 20. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!