Ilyen helyzetben mi a helyes döntés vagy teendő?
Érthető, hogy nagyanyád meg akar szabadulni egy alkoholistától. Nyilván eddig is csak anyukád miatt tűrte meg.
"pszichiátriai beteg" Ez teljes mértékben lényegtelen, mivel nincs gondnokság alatt.
Ha anyukátoknak volt része a házban, és azt ti örököltétek, akkor van beleszólásotok hogy kit engedtek oda. Egyébként pedig a túlélő házastársat haszonélvezeti jog illeti meg. De ügyvédet kellene megkérdezni, hogy ilyenkor mi a helyzet pontosan. Vannak családsegítő szolgálatok, és ott általában van ingyenes jogsegély.
Egyébként pedig ha a mama skizofrén és pszichiátria beteg lehet hogy egy otthon jobb volna neki, mert így mindenki tönkre fog menni.
Ha apukád leszokóban lenne, akkor nem kevesebbet inna, hanem egyáltalán nem inna. Az alkoholizmusból való kigyógyulás a teljes absztinencia. Én sem szeretnék egy alkoholistával együttélni.
Megértem, hogy neked kényelmes gyerekként ez a helyzet, de a nagymamád csak anyukád miatt tűrte meg apádat, ami érthető, amennyiben iszik.
Orvosi tanács is az volt hogy egyik napról a másikra ne tegye le a piát senki mert felborul a teljes egészében.
Hosszadalmas lesz de végre jó lenne egy kis nyugalom.
Amúgy pedig köszönöm szépen de nem vagyok gyerek, 26 éves vagyok. Nem csak a kényelem miatt maradnék itt, valahogy nem szeretnék máshová menni, megértem hogy egy alkoholistával ő nem akar élni de a saját unokáit is elzavarja így. Értem én mamám szemszögét csak egy kis empátiát vártam tőle.
Valószínűleg a mamának is van haszonélvezeti joga, ő meg az elhunyt férje után kapta meg, hát elég érdekes a szitu.
Kérdező, beszéljetek ügyvéddel, még a hagyatéki tárgyalás előtt. Lehet, hogy az ingatlan eladása lenne a legcélszerűbb, még akkor is, ha érzelmileg kötődtök hozzá.
A nagybácsi mit szeretne? Ő is érintett valamilyen módon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!